drömläge

Har inte varit i köpsvängen direkt på sista tiden utan jag har mest flutit omkring i poolen å gjort så lite som jag bara kunnat :) passar på att njuta nu när vi har det varmare å härligare än vi kunnat be om! Det är nästan så Casper har badat tillräckligt för nu flyger han inte ut genom dörren så fort han vaknat å ropar BAAAAA BAAAAA!!!! Men eftersom det är sommar så det bara skriker om det så lever ialli fall jag i bikinland .. har knappt på mig annat än det dagarna igenom å bara tanken på att sätta på mig kläder får mig att svettas!! Så letar ni efter mig är det här ett rätt säkert ställe att kolla på ...



Hade ingen som helst lust att lägga undan bikinin å posa vilt i jackan å klänningen, så ni får nöja er med att ialli fall se jeansjackan som jag tycker är så söt å klänningen som jag hittade till pangpris på Lindexs rea idag!!


Jacka - H&M 298:- 179:-
Klänning - Lindex 199:- 99:-

Så mycket...

0-2e0e42f648fa2bba8455f6ab33dbff55.png

Så mycket roligare det är med röda prislappar .. då har man på sätt å vis tjänat pengar å kan lägga dom på ytterligare en pryl *haha* Ska visa er mina fynd sen för jag har ju inte ens visat min finfina jacka som också är ett rea-fynd!


prickiga rosor

Vet inte hur många gånger jag kikat på det här överkastet från Ellos, tänkte ha den som filt ute å nu tror jag att det är dags att klicka hem den ... blir mysig att sitta och äta jordgubbar på i sommar :) 349,50:- på REA!!!

ihopplockat recept!

Har funderat ganska länge på vad det fina busk/trädet i hörnet är! Så kom Kennys mamma förbi häromdan å hon trodde att det va fläderblommor, samma sak trodde Jennie som va här i förrgår .. snacka om att jag blev glad, nu ska göras saft tänkte jag!! Så jag googlade fram recept å gick ut å klippte ett gäng klasar, sen varvade jag det med tunt skivade citroner och slog sen på hett sockerlag och nu ska det stå å dra i ca 5 dar.

För en sorts saft finns ganska många recept, jag tog det som verkade ge mest smak, flera blomklasar och mer citron till samma mängd vatten och socker som dom andra.

Så här såg mitt recept ut :)

50 sköljda fläderblomsklasar
3 citroner
2 liter vatten
2 liter socker
50 g (okej 45 g för det va det i påsen) vinsyra, man kan ha vin eller citronsyra, det ger precis samma effekt

Så nu är det bara att vänta på resultatet, det luktade ialli fall väldigt gott när det stått en liten stund igår å dragit. Sen ska jag nog frysa in det mesta i plastburkar, då kan man tydligen gröpa ur så mycket man behöver och göra saft av. Det fryser inte riktigt så därför är det så smart, då håller det sig längre också! En flaska i kylen får det ju givetvis bli också :)

Det här är ju en perfekt grej att ge bort som present när man ska på middag eller liknande, köp en gammeldags flaska på tex Granit eller IKEA å sätt fast en söt etikett så har du en förmodligen väldigt uppskattad present!


Jennie tipsade om goa drinkar man kunde göra, så hon får komma hit å recensera när det är färdigt :) tänk er själva vaniljvodka, flädersaft, lime å kanske lite sprite ... *mums*

hoppas den inte är giftig!

Har gjort ett fynd i trädgårn så nu ska jag bege mig ut med sax å hink!!
Visar er sen vad jag håller på *hehe* .. hoppas ni har det underbart i solen!!


 ...vi badar å myser mest hela tiden, ljuvligt!!!!!

King of Pop

Michael Jackson's ever-changing face

Det är helt obeskrivligt, det går bara inte att ta in att Michael Jackson har gått bort! När vi såg på aftonbladet igår kväll innan vi la oss hamnade jag i nån slags chock å kunde nog inte ta in det ordentligt, har nog inte gjort det ännu heller! Så tragiskt att han gick bort så tidigt, han har ju betytt enormt mycket för musiken. Kan inte lista en av alla hans låtar som min favorit utan jag gillar nästan all musik han har gjort.

Hans liv här på jorden har inte direkt varit någon dans på rosor och han har aldrig blivit lämnad i fred, så nu kan jag bara hoppas att han får den lugn å ro han hade behövt här! En helt otroligt begåvad artist som verkligen har gett av sig själv, till många många människors glädje och framgång!

Michael Jackson

bilderna är länkar till
sidorna jag hittade dom på



Man In The Mirror


Will You Be There

Vila i frid och tack för all fin musik!


ligger ni i riskzonen??

Idag kom ett paket .. från H&M!! Har spanat in en jacka där ett tag å när jag såg att den va på rea slog jag till *haha* ni däremot får vackert vänta med att se hur den ser ut! Orkar het enkelt inte fixa med det nu, lite trist att sitta vid den här nu när det är sommar å det finns andra roliga saker att sysselsätta sig med .. som att vattna blommor å landet *haha* Kan ju i å för sig dela med mig av min älsklings härliga kommentar:

- Det är fanimej som Aquas nya låt!
- Vadå, va menar du? ...jag börjar sjunga "im a blond bimbo girl in a fantasy world ..."
- Nääääää!! Back to the 80's!!!

Jajja .. så kan de va, men jag är ju från the 80's så det är väl inte mer än helt jävla perfekt???
 
Hoppas ni har en toppenkväll i härliga sommarvärmen .. just nu står ett glas rosé å väntar så jag tror jag ska dra mig utåt *hehe* kändes mitt i prick när David fyller i en rad på hans egna sommarkryss:

Kan man lätt bli med hjälp av roséboxar på sommaren

ALKIS!!!

Dan innan vi såg det hade jag å K sugit i oss nästan en hel box utan att märka det å sjungit sing star halva natten ..huvet kändes så där lagomt tungt när vi vaknade dan efter, men de va de värt, vi hade såå kul!!

Ännu en bok ..

Började läsa Mia Törnbloms bok, Självkänsla nu! förut men så tyckte jag att hon blev för mycket när jag såg henne på tv så jag slutade med boken. Nu har jag börjat om å kan säga att man får sig ordentliga tankeställare här å där. Ibland tycker man att det låter lite fjantigt det hon skriver om och hur olika personer reagerar i vissa sammanhang, men om man tar sig en nära titt på sig själv märker man rätt snabbt att en del fula vanor finns här med!

Igår började jag med min "Jag är bra-boken" och jag tror faktiskt att det här är en ruskigt bra grej! Det kan låta rätt enkelt att komma på 3 bra saker om sig själv varje dag, det är INTE lätt kan jag säga. Jag skrev tex att ja va bra som tvättade fast jag inte alls hade nån lust *haha* man får väl börja nånstans å jobba sig uppåt helt enkelt!

Det är till att börja med 3 rubriker som ska stå i din bok

Bra! ..skriv 3 saker som varit bra med dig under dagen, tex att du gett någon en komplimang, jag är en bra vän eller det stört sköna exemplet som Mia skrev: jag slog inte chefen på käften idag trots att han va riktigt dum i huvudet idag!

Tack! ..där skriver du 3 saker som är tacksam för, tex tack för min familj, tack för att jag har ett hem, tack för att jag vågade säga ditten å datten osv.

Hjälp! ..där skriver du sånt som du skulle vilja ha hjälp med, tex hjälp mig att våga vara mig själv, hjälp mig att komma dit jag vill i livet, hjälp mig att komma igång med träningen osv.

När man gjort det här ett tag å känner sig bekväm med det så ska man lägga till en rubrik, mindre bra. Den ska sen komma först av alla.

Mindre bra! ..där skriver du 3 saker som är mindre bra så som är jag skyldig nån en ursäkt, blev jag arg i onödan, sköt jag upp nånting idag som jag var tvungen att göra osv.

Ska hålla mig till dom 3 första nu ett tag å se om jag märker någon förändring. Allt kan inte komma av att man "bara" skriver ner några rader i en bok, vilja måste givetvis finnas bakom. Ingen idé att skriva att jag vill bli världsmästare i boxning om jag inte ens gillar den sporten. Men ni förstår väl :)

sommar å nakna rumpor ...

Måste bara slänga in några rader om hur jävla underbart det är med sommar!!! Så lätt allt blir, bikini till mamman å Casper är så gott som naken dagarna i ända *haha* vi här i Sverige är ju vana vid att barn ska få vara nakna på sommaren å bada hipp som happ å kissa lite var stans :) i USA är det lite annorlunda, där ska det vara blöjor å kläder å när dom badar ska det helst vara både badblöja å badbrallor .. *suck* När jag va au pair lät jag dom små liven rulta omkring spritt språngandes nakna för det är ju så det ska va!! Grannarna tittade lite udda å en liten flicka som va ute å gick med sin mamma ropar :

- MUMMY!!!! The baby is NAKED!!!!

Kommer inte ihåg vad mamman sa men jag kommer ihåg Nils som glatt sprang där å visade lilla rumpan *haha* Klart dom ska få slippa den där hemska blöjan då å då .. att lufta sig lite är bra *haha*


Casper har börjat dyka i sin lilla plaskpool å det tycker han är kuuuuul!! Jag funderar mest på om han är lite tokig jag *haha*

bästa boken på länge

Vi va inne i stan för ett tag sen å när vi är det brukar vi alltid gå förbi Designtorget å slänga en kik. Där fanns en kanon bok som guidar dig genom hela Stockholms antikaffärer å loppisar! Så jag tänkte kolla igenom den å lägga upp en färdplan för en lagomt skön sommardag, kul eller hur!!! Tror det skulle passa perfekt ihop med ett besök på Ben & Jerrys glassbar i Gamla Stan *mums*


Fylld med skatter!!!

illa, ja mår illa!!!

Åhhhh!! Så typiskt så det inte är sant .. en hel dag med sol å värme å vem ligger inne med hemska magsmärtor?? Jo jag så klart .. stackars Casper som bara har sett mamma valla mellan soffan å golvet i hans lekrum, det är i princip det enda jag har orkat med idag! När det va dags för hans mat va det nästan så jag fick sätta klädnypa på näsan ...

Dubbeltypiskt att K är på kurs nu i två dar till ... så ynklig man, JAG blir av att ha ont i magen! Om jag tagit mig upp ur soffan tidigare hade jag redan legat i sängen, men det är som vanligt :) varför bryta en trend ...?

sugen på chokladsås??

Here goes .. nu ska jag försöka sammanfatta helgen så gott det går :) Vi kom ner till Lidköping i torsdags till ett färdigdukat långbord, fyllt kylskåp med öl, vin, sprit, cider å cava, full rulle i köket å några mer uppskruvade personer än andra :)


På fredan va alla ditbjudna till midsommarlunch vid 11 tiden, när alla droppade in vart vi indelade i lag å skulle lösa en massa olika uppgifter som tex hur långt det är mellan ica butiken i Gäddede och hotellet (då är det tur att våran kusin bor där så jag hade nån att ringa *haha*), hur många tänder två av barnen på kalaset hade, hur många trappsteg det finns i nåt hus i Danmark osv osv ... Självklart hade vårat lag mest poäng å mutan vi hade va inte så pjåkig heller, för det gick självklart att muta lagledarna :) däremot vann inte våran muta för nån i andra laget gav bort en Milano resa, men jag tror mer på våran lyxhelg i förorten *haha*

Hur som, när vi blivit indelade i lag å fått reda på lite blandad info säger Martin (min bror) å Carsten (brors flickväns kompis kille) att så här kan man väl inte gå klädd på ett bröllop!!! Så dom sprang in å slängde av sig sina jeans å kom ut i kostym å va så fina!!! Sen stog borgmästaren å väntade under midsommarstågen så helt pang poff blev det dubbelbröllop till allas stooooora förvåning! Tror att alla stog med hakan i backen å undrade va som hände :) ingen kunde väl nånsin tro att Martin å Camilla skulle gifta sig, men det gjorde dom!! Å kan ni gissa om jag är glad att vi bestämde oss för att åka ner?!
Ingen visste nånting, inte ens brudens mamma .. de ni!





När bröllopet var färdigt åt vi en massa god mat å sen dansade vi runt stången! Sen va det partaj hela kvällen. Casper har nog gått runt på enbart socker i helgen tror ja, festisar hit å dit, lite kex för att få i honom nåt, en köttbulle eller två om vi hade tur å givetvis lite popcorn, chips å salta pinnar! Lite mutor funkar ett par dar ialli fall ...


Det va inte förrns riktigt sent som festen kom igång ordentligt! Så jag hade ju svidat om nästan men gick ut å partajade lite i tights, linne å stooor kofta :) Tror Camilla va sugen på att byta outfit med mig för hon tyckte jag va sååå sexig *haha*



Dan efter va det ett mer segt gäng som klev upp .. förståligt eller hur *hehe* Tanken va att vi skulle ha skjutit lerduvor å haft en massa lekar men det blev nåt strul med lerduveprylen så vi fick leka en massa annat istället. Jag har aldrig sett mig som en tävlingsmänniska, men nu har jag förstått hur det egentligen ligger till .. jag är en så sjukt dålig förlorare så jag avstår helt ifrån tävlingar för jag vill inte visa det hemska humöret som kommer fram när det inte går som jag vill *haha* blev helt galen när vi lekte lekar å min bror som är lagledare uppenbarligen höll på andra laget :) men tillslut blev det oavgjort för jag å Hanna stretchade nog ut allt som gick i låren för att få tag på den satans påsen som Carsten så snällt blötte med öl till sist å tröck fast den på plankan! Om det va svårt innan så var det näst intill omöjligt kan jag säga!!! Men det gick *nöjd* bara en söm som gick i mina chinos ... tog ialli fall inte av mig brallorna som Jörgen gjorde året innan :)






Vi fick ett uppdrag innan vi åkte ner, vi skulle köpa 40 svenska flaggor med pinne .. så när vi kom fram gick Jörgen, Carsten å barnen ner till vägen för att sätta upp både de svenska å danska flaggorna. Som ni kanske förstår är Carsten från Danmark ... så att helgen blev lite grötig är kanske inte så konstigt trots allt  :)




Tja .. har väl egentligen en hel del att skriva men nu tycker jag att jag fått me det mesta å framförallt det bästa!! Att mitt lag vann tävlingen å att alla som fick i uppdrag att köpa flaggor faktiskt gjorde det! Det här med bröllopet va ju liksom bara ett plus i kanten ;)



Vill så klart avsluta med att säga GRATTIS era tokar å hoppas att ni får ett fantastiskt fortsatt liv ihop å att ni bjussar på fler goa partaj ... puss på er!!!



Martin, Camilla, borgmästaren, Anneli och Carsten


crazy banana!!

Ojojoj vilken helg!! Det har varit så bra å det har hänt en massa saker .. bara roliga å överraskande!! Ska berätta mer sen men nu är jag trött trött å trött!! Blev inte så mycket sömn precis som jag trodde, spelade liksom ingen roll att vi la oss i bra tid igår, ett eller där ikring för det va ungefär som att lägga sig mitt i ett jävla disco inne i vårat rum!! Varje gång dom öppnade balkongdörren dundrade musiken ännu mer å det va alltid nån som va snäll å höjde lite varje gäng dom gick in *haha*

Skit i det för vi hade en toppen helg!! Mer om allt får ni höra sen å bilder kommer i massor, håller på att ladda upp nu, en si så där 1200 bilder eller nåt *hehe* det tar sin lilla stund :)

Är lite öm i låret å ljumsken kan ja säga .. en willys påse är inblandad ifall nån vill gissa vad jag hållit på me :)

dags att åka!

Jahapp, då var det dan innan midsommar å vi som många andra ska ut å åka. Vi bestämde oss tillslut för att åka till min bror som bor i Lidköping efter många om å men :) sömn är väl inget som kommer stå överst på listan, för det första ska det vara cirkus 40 pers där å vi ska förmodligen bo i en husvagn .. men det är väl kanske som dom som sover alldeles för mycket brukar säga :

Sömn är överreklamerat eller sova kan man göra när man dör!

Hur som helst tror jag att det blir riktigt kul så vi får leva med lite sömnbrist :)

Här kommer bilder på sandlådan som raskt byggdes ihop å fylldes med en massa sand! Casper va lite skeptisk först å ville slänga ut all sand i buskarna för han trodde nog att det var smuts *haha* men tillslut fattade han att man skulle leka där å rev gladeligen sönder alla figurer som jag byggt upp :)



Hoppas att ni får en helt underbar midsommar med go mat, fint väder å lite lek å musik också :)

va rädd om rumpan

Jippie va glad jag blev nu!! Helt sjukt att man är orolig för att bloggen är "trasig" :) nu funkar det att lägga upp bilder så här kommer det några på mitt lilla projekt jag höll på med igår. När jag ringde K å berättade att jag hade en idé så skrattar han lätt å säger

- Aj då, en idé .. det låter ROSA!!

Men nope, inte den här gången. Jag tyckte det va så kallt att sitta på Caspers bänk så jag tänkte att dynor vore ju perfekt! Så i all hast verkligen, klippte jag ihop lite bitar som blev över från Caspers gardiner å sydde ihop dom, nålade inte en endaste grej!! Tänkte att funkar det så funkar det, annars struntar jag i alltihopa :) Jag, dåligt tålamod .. hur kan ni tro det *haha*

Det blev helt kanon, så nu finns där två dynor att värma alla små rumpor *hihi*


typiskt ...

Va trött ja bliiiiir!!! Tänkte lägga upp bilder på både sandlådan å mitt impuls pyssel jag höll på med igår, men det går inte att lägga upp bilder på bloggen *suck* Fattar inte vad som är fel men jag hoppas verkligen att det funkar snart igen!!

Lite lunch...

-f0730a1a432c2072925b58a25d5b54f.png

Lite lunch vid rastplatsen :) vi har precis badat å ja hoppas att sommaren äntligen är på ingång!


badtokig

Vårat poolskydd är som ett stort växthus här på altanen :) så i helgen lessnade K på allt regn å tog med sig Casper in i tropikerna å badade. Det är så varmt å fuktigt (konstigt va *haha*) där inne så det spelar ingen roll vad det är för väder utanför, det va 26 grader i vattnet å ännu varmare i luften där inne så dom satt där å mös :)



Vi badade idag också jag å lillen, taket fick va kvar för det blåste så kalla vindar. Va han håller på när han väl doppat sig, då hoppar han från kanten å dyker fint hela tiden, det är så roligt!! Dom dagar vi inte badar springer han fram å bankar på dörren å säger baaaa baaaa baaaaaaaa!!! Bada alltså *hehe* å alla som kommer hit får en guidad tur av skrutt så dom inte missar att det finns vatten där under :)

minicamping ☺

Har tänkt köpa en sån här till Casper ett tag nu men K ville göra en sjäv .. vilken tur att han fick göra det, den blev så fin!!! Ska måla den sen, men det tror jag att jag får vänta med tills nästa sommar, skulle vilja ha den vit men jag vet inte riktigt, kanske är kul med lite färg också...
Så nu kan han ha lite kafferep med polarna *haha* perfekt att låta knattarna sitta där å kasta mat på varann istället för att dom kastar över hela matbordet :)



Vi ska göra en sandlåda till liten också så han har nåt att roa sig med här ute å inte bara plocka mammas blommor ;) får se om vi kanske börjar med det senare idag, känner att dra igång hela det projektet själv skulle sluta i mer eller mindre katastrof *hehe* har ialli fall klippt gräsmattan å plockat en massa idiotogräs som invarderar gräsmattan!

sött i fönstret

Okej .. en gardin blev färdig igår så nu har jag bara en till att göra, den sista tänker jag köpa för det ska vara en sån där med hissfunktion och det är att utmana ödet lite väl tycker jag *hehe*

Som vanligt var jag smått tokig när skiten skulle upp å banden skulle fast, dom va ju för korta så klart så rosetterna blev inte som jag tänkt .. men nu har jag vant mig vid dom där små å tycker att dom är riktigt söta, så det får duga :)



Jag ska natta lillen å sen får jag racerköra med symaskinen för jag vill för allt i världen inte missa det absolut sista avsnittet nånsin av Cityakuten!! K han är ute å snickrar ihop lite grejer till Casper som vi ska ha i trädgårn .. bilder på det kommer upp sen!

varför testa nåt nytt??

Varje sommar (även denna trots att det är den kallaste på 50 år) så har jag alltid håret i en knut eller slarvig toffs mitt på skallen. Varför??
Svaren är många ...

  • Lättsamt
  • Skönt
  • Inget som fladdrar omkring överallt hela tiden
  • Ingen som ser de extremt fula topparna
  • Bra att dölja färgen på håret .. till viss del *haha*
  • Det är snyggt!


Skulle förmodligen kunna ta över rollen som teskedsgumman eller nån karaktär i Lilla huset på prärien .. tror ni inte :)

precis just nu

Sitter i mörka köket å syr gardiner till fönstren här, lyssnar på Joshua å myser .. håller alla tummar ja kan för att det ska bli bra :) när man känner för nåt sånt här, ja då gäller det att ta tillfället i akt å få det gjort, annars vet man aldrig när det blir av *hehe*



Hoppas ni alla har en mysig söndaskväll!!

plopplopp plopp plopplopp ... kommer ni ihåg?

Har kikat på den här lääänge!! Å när vädret endast erbjuder detta plaskeliplask så känns det helt rätt att jag köpte den igår :) Får lite Pippi känsla när jag har den på mig *haha* känner mig som Annika!!



Regnkappa - Lindex 399:-

Så nu tar jag min regn outfit å åker till Plantagen, ska köpa sånt där skydd för jordgubbarna så inga djur kommer å smaskar i sig alla gubbar innan vi hunnit plocka några :)

bambi på villovägar

På väg in till stan såg vi två rådjur precis intill motorvägen, så ja ringde å meddelade det till vad det nu heter :) tydligen fel ställe för hon skulle ringa vidare så varning gick ut på radion. Efter en stund möter vi en polisbil som susar fram å ja säger snabbt till Kenny

- Du .. tror du dom ska åka å fixa med djuren?
- Tja, kanske.

Paus å lite tankestund för min del ..

- Skjuter dom rådjuren tror du??
- Aaaa förmodligen!!
- Näe!! Jag skulle aldrig ha ringt!!

K säger illa kvickt att jag är en djurplågare som först har ihjäl 5 stackars pippiungar å nu får två rådjur dödade .. känns så där. Men helt ärligt så undrar jag vad som händer med djur som dom ser så där vid vägen. Dom kan ju inte gärna stoppa in dom i bilen å köra iväg dom nånstans .. eller?? Hmm, stora frågor att ta itu med *haha*

nåt för alla att tänka på


change of plans ..

Nähäpp, det bidde ingen bakluckeloppis idag, vädret är ju så mega tråkigt så vi bestämde oss för att strunta i det hela! Vi åker in till stan å myser lite istället, det är inte så pjåkigt det heller :)

Hoppas att ni får en helmysig dag allihopa, kan ju alltid hoppas att solen lyser på nån!

Oh boy

Om du inte sjungit Oh boy på singstar med Miss Li ... gör det!!! Har jag nånsin varit så nära att kissa på mig, å har jag nånsin skrattat så mycket efter en singstar låt?? NÄÄÄÄ!!!!

Fy bubblan vilket kul spel det här är *haha* skulle kunna sjunga hur länge som helst .. men det går inte, för imorron ska vi upp tidigt å åka på bakluckeloppis!!!! Va ska Du göra??

vi är redo!

Nu får det väl ändå vara nog med det här jävla regnet?? Hur länge ska det hålla på egentligen?? Vet att alla tjatar om vädret men tyvärr är det inte mycket annat att göra .. å det är väl vad vi svenskar pratar bäst å mest om! Har du nångång pratat med nån som inte tar upp just vädret? ... förmodligen inte :)

Har länge funderat på att införskaffa mig ett par regnbrallor, igår slog jag slag i saken å K han tyckte det var ett mycket bra sommarköp (inte) men nu när jag tar mig en titta genom rutan (och när jag sprang över parkeringen vid Maxi) tyckte jag att det kändes som ett bra köp ändå *haha* Casper måste ju få va ute å leka trots att det regnar, å visst har vi varit det, inte så länge eftersom mamman inte har några bra kläder, men nu kan i va ute hur mycket som helst för jag är redo för en äkta svensk sommar! Bring it on säger jag bara!

Å nu måste jag bara få vräka ur mig lite skit, jag blir så trött å less på idioter som alltid, vad det än gäller har nåt negativt att säga, finns inget uppenbart, jo men visst fan hittar dom väl nåt skit att klaga på?! Så där ja .. nu känns det lite bättre!


Regnbrallor - Stadium 349:-
Regnjacka - Peak ?


Joshua Radin

Såg på Ellen Degeneres show härom dan å där spelade Joshua Radin. Har lyssnat på några av hans låtar och det är sån där skön bakgrundsmusik som bara kan stå på i flera timmar! Sitter här å myser till både fin å rolig text. Hans röst är som sammet, så härlig att lyssna på. Så vill ni ha lite ny musik till ipoden, luren, datorn eller va det nu kan va, testa Joshua Radin!



Joshua Radin - I'd rather be with you

Lite fika...

1c9eb46a72ba596afcf700803f512396.png

Lite fika i det smått gråa vädret, va gör man inte för att förgylla vardan?!


apperence is everything

Tesse slutade skolan härom dan å självklart bakade vi lite :) det blev både en fryst jordgubbs cheesecake och katalanska maränger. Det här med att följa ett recept, tja det är kanske inte så tokigt ialli fall. Vi hade lite bråttom å fick stressa kakan in i frysen innan kladdkakebottnen va riktigt kall .. därför tog det låååång tid innan den va klar! Hade inte ens fryst ordentligt när vi serverade den, men tiden tickade iväg så det fick bli som det blev när det inte blev som det skulle :) tror att alla va nöjda ändå för smaken var det inget fel på kan jag lova!

Receptet till cheesecaken hittade jag hos Bella


Det var väl kanske inte världens bästa bakdag för oss, för i marängerna tror jag att det slank ner lite äggula å det blir ju lite knas då! Men men, fina blev dom ialli fall å redigt kladdiga inuti, som tur va så var det bara jag, Tesse å Casper som testade dom :) Casper han klagade inte utan fick sig en ordentlig sockerkick av allt sött!

hamnat i kläm

Nu är mitt lilla pyssel uppsatt i köket och jag måste säga att det blev så där .. själva linan var nog det finaste *haha* har ju lite problem med den dumma skrivaren så om jag kan få den att göra som jag vill å inte som den vill, så kanske det blir bättre med lite olika storlekar på bilderna å så där. Hade en så fin i bild i huvet av hur det skulle bli, ser inte riktigt ut så men jag ska ge det en chans ialli fall. Tycker så mycket om klämmorna :)

snart ...

Nyss ringde dom från Caspers förskola och bjöd in oss på inskolningsamtal den 6 augusti!! Börjar pirra lite i magen för verkligheten närmar sig med bamsekliv ...

Det är ett annat dagis som ska flytta in i dom nya lokalerna och hon berättade att det är ca 30 barn på dagiset i höst. Känns rätt skönt att det inte är 75 barn på en gång som han ska slängas in med. Utan dom kommer fylla på dagiset efterhand och börjar med lite nya å lite gamla barn. Hon trodde att det skulle vara lite flyttkartonger när vi kommer dit, men jag har på känn att dom kommer få finfin "hjälp" av alla barn att snabbt packa upp *hehe*

Tänk er när alla barnen ser ut så här ... kan själv liksom!


Lättsamt med ett barn att slänga in i duschen, lite annat med en dagisgrupp :)

sakletare, jag??

Knythissgardin vit - flera storlekarHåller på att kika efter gardin tyg, men så va jag inne på Nordljus sida, där finns en hel massa fina saker!! Funderar på om det inte är lättare att beställa såna här gardiner *slö* om inte annat så är det förmodligen betydligt finare *haha* Jaja, vi får se hur det blir, har ju lyckats med två andra så jag borde ju fixa det här ...

På jakt efter tyget snubblade jag över den här ursöta burken i en av Sigtunas bästa butiker! Har inte hittat nåt bra att ha i än, men vad spelar det för roll? Den är ju så fin som den är *haha*



think outside the box

Ska piffa lite i köket och jag tror att det här kommer bli riktigt fint .. hoppas! När jag berättade för K lät han föga intresserad å ville helst slippa höra talas om hål i väggen. Men nu har vi kommit på en lösning till det hela så ja tror att både han å ja blir nöjda :) han är allt lite svårflörtad till en början, gäller det mesta men det skulle han ALDRIG erkänna *hehe*

Den första idéen som jag hade ska jag nog testa i Caspers rum, ska bara hitta dom rätta fästena, kanske fem myror symboler, bilar, djur eller kanske stjärnor, vem vet ...


ingen idé att fråga .. blir så ialli fall

Trotsade K å letade upp en lite mindre låda att ha på köksbänken med kokböcker i *haha* tycker att det ser mysigt och ombonat ut, så den får stå kvar! Ska se om jag hittar en som är lite bredare på loppis eller så, vore kul att få plats med några flera, men den här duger alldeles utmärkt just nu ..


Köket är inte helt färdigt .. därför får ni inte se hur det ser ut riktigt än *hihi*

lite nytt å lite gammalt

Vilken skön dag vi hade igår, hela helgen har faktiskt varit helt toppen! Vi handlade ju med oss lite blommor å plantor från Plantagen i lördas, så igår satte vi ner det mesta av det .. resten står vid landet och väntar på att jag ska släpa mig själv dit *hehe* Casper har lite udda nattvanor nu för tiden så vi har faktiskt precis klivit upp han å ja. Han lägger sig så bra vid 8-9 å sen mitt inatten, runt 2-3 så får han ett ryck å ska va uppe å lattja å grejja i våran säng, i sin säng skriker han som en stucken gris. När han hållit på ett tag så lägger vi in han i sitt rum å han är tyst som en mus å somnar, lite udda om ni frågar mig! Så imorse när han fick sin välling ovanligt sent si så där runt 8 somnade han om tills för en liten stund sen!

Nåja, tänkte bjussa på lite härliga pics från igår, som vanligt hade vi med våran trädgådsmästare, Casper *sötnos*

Mina trummor blir omdekorerade titt som tätt, för tillfället ser dom ut så här. Har köpt ett litet vattenbad till pippisarna också, får nog lov att sätta upp en fågelholk me, för alla bebisarna hade dött, 5 st! Inte så konstigt kanske med tanke på hur KALLT det har varit!



bästa köpet på länge!

Nu ni ska jag tipsa er om nåt ruggigt bra!! Återigen är fyndplatsen Maxi .. kan tro att jag inte gör annat än ränner omkring där uppe *haha* Eftersom jag har tänkt börja min nya sunda livstil bla bla bla nu, så har jag lite problem med vad jag ska äta till frukost. I vanliga fall tar jag en vaniljlatte med nån macka, blir finfina proppar i alla kärl :)

Så kom ja på att smoothies i alla möjliga former måste ju vara rätt så nyttigt ialli fall, så jag tänkte testa med ananas, hallon å allt va man kan ha i. Intill ananasen låg en ananas slicer som jag slängde ner i korgen å vilken jävla bra grejja!! Casper han åt ananas för fulla muggar å jag slicade på här i köket :) inte så mycket kvar tills imorron men det gör inget, jag är så glad att han äter igen!!


Så gillar ni ananas är det här verkligen värt 69 pengar!

loppis fynden

Så där ja, nu ska jag berätta om min lilla loppislåda! Efter medeltida marknaden och plantagen idag så skulle vi hämta kameran som jag så klantigt glömde .. På väg dit ser vi en loppis skylt, å vad gör vi, vänder så klart *haha* Där hittade jag en låda med en massa gamla buteljer i som jag fastnade för på en gång! Det stog en lapp i den att den va såld, men gubben tyckte jag kunde ta den för killen hade ju ändå inte kommit och hämtat den *lycka* så jag tog den så klart och en kakburk som min mamma har en preciss likadan, ser ut som ett pepparkakshus och hon har så länge jag kan komma ihåg haft kryddor i den :) så nu har jag en likadan, med salladsdressingspåsar och dippåsar i :) det bidde en tvättbräda också som jag tänkte ställa i trädgården på nåt piffigt sätt ... återkommer om det *haha*



Ville ställa lådan på bänken i köket och ha kokböcker i, men där tog det stopp! Den va för stor tyckte K så jag proppade den full med våra gamla barnböcker som är mer trasiga än hela .. dom har mamma flitigt läst för oss! Så kul det va att koilla igenom, kom ihåg hur jag bara ville höra vissa böcker om å om å om igen :) en del har tappat fram eller baksidan, vissa sitter ihop med en ynka tråd å dom är alla så slitna, men det gör inget, dom är fina!

Nåja, tillbaka till låddan som det handlar om .. När vi kom fram till Jennie å Henrik så fick Kenny gå in för jag satt fast i baksätet med blommor å potatisplantor runt omkring mig och stora lådan i knät. Tillslut kom Jennie ner å babblade lite, så säger hon

- Du, den där lådan ..
- Ja visst är den fin! 25 kr för hela lådan med alla flaskor *nöjd*
- Mmm .. va ni på loppisen i kurvan?
- Jaa precis!
- Hahahaha .. då är det nog den lådan som Henrik la undan!!
- Näe!! Du skojar!!!

Henrik kommer ner å ser "sin" låda ..

- Mähh .. det där är ju min låda!
- Nähä du, min, skrattar jag
- Jag har ju till å me betalat för den!!
- Va?? Ja men då e de klart d ska ha den!
- Näe!! utrbrister Jennie, ta den du *skrattar gott*

Så stackars Henrik han blev utan låda, tur där att Jennie tyckte jag skulle ha den, kanske va så att hon inte ville ha den *haha* nåja, nu står den här hemma och K han tyckte vi skulle skicka en bild på den men så taskig ville jag inte va :)

knasig craving

Ibland blir jag sjukt sugen på tiramisu, så där så jag nästan slänger mig i bilen för att köpa på mig nån förpackning på coopen, lagomt störd va *haha* Men då å då gör jag min egen å det gjorde jag igår, mmmmmums!!!

Lattevispen som jag nääästan slängde häromdan kom till användning när jag skulle vispa äggvitan, det vart riktigt bra, så ska ni nångång göra tiramisu, vispa med den :)

Jag brukar göra efter recpetet som jag hittade i Buffée, det är så där milt och gott med smak av Bailyes, men om jag vill ha den vanliga så byter jag ut baileysen i smeten till Marsala vin som det egentligen ska vara, kanske inte riktigt lika mycket, ca 1 dl och lite Galliano, det blir smaskens kan jag lova!! Men jag blandar kaffet med baileysen för det är så gott :)

Tiramisu med Baileys

Buffé nr 11 2008

Ingredienser
Portioner: 12
Tiramisu med Baileys
3 1/2 dl espresso eller riktigt starkt kaffe
2 1/2 dl Baileys
2 paket savoyardikex (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl strösocker
500 g mascarpone 
2 1/2 tsk kakao

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Blanda kaffet med hälften av Baileysen i en grund skål.
2. Doppa kexen i vätskan. Låt dem bli fuktiga men inte uppblötta. Lägg ett lager kex i botten på en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
3. Separera äggen, men behåll bara en vita. Vispa de två äggulorna med sockret tills det är ljust och pösigt. Tillsätt resten av Baileysen och mascarponen och rör ihop till en mousseliknande kräm.
4. Vispa äggvitan tills den är tjock och skummande (går bra för hand när det är så liten mängd). Vänd ner äggvitan i mascarponekrämen och bred ut hälften av krämen ovanpå kexen.
5. Lägg på ännu ett lager fuktiga kex och bred ut resten av krämen ovanpå dem.
6. Täck formen med folie och låt den stå i kylskåpet över natten. Pudra kakao genom en tesil strax före servering.


Så här blev min och den blev sååå god, "vanlig" denna gång!

 



Casper fick slickepotten å va inte så speciellt sugen på att lämna tillbaka den ...


 


bra start

Åhh ja har gjort ett så roligt loppisfynd!! Hinner inte visa er nu men bilder å förklarning kommer sen *hihi* har på känn att det här blir en finfin loppis å "skrotsamlar" sommar, hann med två loppisar idag å fyndade bra grejjor!!

myror i brallan eller bara Casper

Fick hjärtstillestånd nyss! Höll på att göra en tiramisu å skulle fota så klart (vadå skadad *hehe*) så jag sprang bort till skötväskan å sträcker ner handen efter kameran ... TOMT! Paniken stiger å ja tänker tänker tänker å blir stel som en pinne, kameran har jag över överallt å blev helt knäckt för jag kunde inte komma på vart jag skulle kunnat tappat den. Men så tänkte jag igenom dan å kom ja på att den måste va hos Jennie å Morris som vi va på playdate hos idag! Slänger mig på luren å terroriserar henne med ännu ett samtal för jag glömde ju så klart Caspers galonisar också :)

Den va där så nu kan ja pusta ut!! Fy så tråkigt det vore om jag skulle tappa bort min älskade kamera, är ingen mästerfotograf eller tar topbilder men det spelar ingen roll, den är viktig för mig och jag vill kunna ta bilder när jag vill. Så imorron är det jag som slänger mig i bilen å hämtar den, sen ska vi på marknad uti skogarna här i krokarna :)

När jag pratat färdigt med Jennie kunde jag inte låta bli att tänka ifall dom kommer kolla i kameran. Jag som är så sjuuukt nyfiken hade förmodligen gjort det å snabbspolade igenom alla bilder som finns där å kom fram till att det är luuugnt :) inga pinsamt fula bikinibilder eller smygbilder från duschen, så dom kan gott kolla igenom *haha*

Va hade ni gjort?? Kollat va?!

Enda tokbilden vore väl den här då från Korsika .. inte mycket att gömma sig under där inte :)


vit lögn

Måste bara berätta att vi genomgått stor dramatik här hemma!! När vi va ute igår såg vi att en pippi trillat ur å dött .. Sen på kvällen kikade jag till dom andra å då va TVÅ till döda där inne!!! Så nu tror jag inte att det finns flera pippisar där för det är helt tyst .. Casper tittade upp mot boet å pekade å kvittrade på, å va säger man, jo så hä blev det

- Pippin sover hjärtat!

Så mycket för att va ärlig mot barn va !!

liten fjäderboll

bra kläder å dåliga väder .. eller hur var det?

Blå blå vindar å vatten .. nja, kanske inte! Mest grått å rusk, fy det här är inte roligt längre, kallt är det också! Vill ha sol, värme å härliga dagar hela sommaren med Casper nu innan jag sätter mig i skolbänken.

Nåt bra i eländet är jag kan använda mina rosa stövlar, som kanske hade varit bra på Skansen *haha*


Tröja - Vero Moda
Kjol - Lindex
Leggings - H&M
Stövlar - Tretorn

Titta va...

0-1e1f2345a4f0cc336b9e6c0fbb41460c.png

Titta va ja hitta!! Nu ska ja hem å lusläsa om vart alla loppisar å antikställen finns *lycklig*


pippi on the loose

Vad är det som händer här egentligen?? Det vimlar av fåglar här på tomten, vi har haft koll på ett bo i änden av förrådet och ett annat i andra änden av trädgården. Imorse när vi kom ner för trappen så flög en liten pippi in i rutan med en rejäl duns, som tur va så kunde den flyga vidare .. däremot lämnade den lite fjädrar som minne


Nu innan läggdags va vi ute å lekte medans pappan, morfar å farfar pysslar ihop poolskyddet. Då springer Casper ner mot boet i förrådet å pekar å har sig. Å där hör jag små små pip å ser en liten fjäderboll som sträcker ut sina pyttevingar å gapar stort med sin ytterst lilla näbb!! Han hade ramlat ur boet å måste ju ha varit så rädd .. blev nog inte bättre av att Casper slungar iväg sin jävla flaska mot lilla pippin! Men sen så satt han snällt på trappan å pep han med, precis som fjäderbollen :)



Sen föll en till ur å medans jag skulle stoppa tillbaka den höl jag på att trampa på en annan, antingen så puttar dom ut varandra eller så har dom flygträning. Men jag undrar ju en sak, hur fasen gör dom när det går åt pipsvängen med flygningen, finns ju inte suck att ta sig dit upp för dom om ingen hjälper dom! Så efter dom två tejpade jag för hålet lite så dom inte skulle trilla mer. Så gick jag ut igen för att kolla till dom å vem står där nere på gången, jo lille tussen så klart å när jag skulle peta in honom så satt två andra på hög där inne å gapade å ville inte alls släppa in honom. Då blev det extra hög tejp :) Nu hoppas jag att dom håller sig på plats!


på trumman

Äntligen så hittade jag en lagomt stor kronlykta, på Panduro faktiskt för 79 kr eller nåt sånt, skulle ha köpt den mindre också .. får gå å kika om dom har några kvar :) på Maxi hittade jag den här söta ängeln för 119 kr och den gör sig riktigt fin på en av mina kabeltrummor! Det är kul att smycka med annat än bara blommor å buskar där ute i hagen, appropå det så måste jag nog lära mig lite mer om allt vad blommor å plantering heter innan jag lyckas döda allt jag sätter ner i krukor å jorden!! Ett par gröna fingrar vore ju inte helt tokigt *haha*


varför just måndagar??

Näe nu jävlar! Nu kommer hårdhanskarna åka på å det med basta .. det här med att kunna kliva ut ur vassen, volanger å allt vad folk kallar äkta fett för har jag föga intresserat mig för å tyckt att ja duger som jag är. Tills idag när jag kikar in på Ankas blogg å ser mig själv med heeelt nya ögon!!

Anna & Casper
                                bild från Ankas blogg

Hjälp!! Kan inte fatta att jag lyckats ignorera min förändring så totalt .. funkar inte att skylla det här på extra gravidkilon längre heller, det har liksom gått 16 månader nu *suck pust å stön*

Får väl helt enkelt göra det enda rätta, damma av träningskläderna och göra ett ärligt försök till att få bort det här flubbet! Det är inte kul längre .. att prova ett gäng omgångar med kläder varje dag för att dom inte sitter speciellt smickrande vore ju rätt skönt att slippa!

Det här med att äta fett å skita i kolhydrater är kanske nåt för mig .. imorron startar nya livet, trorts att det inte ens är månda *haha*

stora å små äventyr

Näe fy bubblan för regn säger jag bara!!! Vi hade avslutnig med öppna förskolan igår och idag skulle alla åka till Skansen. Regnet hängde i luften när vi åkte iväg men inte packade jag ner vare sig regnkläder eller stövlar. Stog länge å velade mellan gympisar å mina söta rosa stövlar, dumt nog lämnade jag dom hemma. Det har störtregnat (överdriver inte alls .. så de så *hehe*) hela dan så tillslut fick jag å en annan tjej nog. Fem timmar på ett regningt skansen funkar inte med två små killar utan regnkläder som inte vill göra annat än att springa själva!

Så vi åt lunch, eller jag åt å Casper slängde allt han kom åt så långt han bara kunde *suck* sen tog vi vårt pick å pack ner till bussen för att åka hem! Det är första gången som Casper åkte SL buss å pendeltåg *haha* lite av ett äventyr för mamman kan ja lugnt säga. Han va så otroligt trött så han slockande innan vi ens va på tåget, så han missade hela grejen ...

Nu e vi hemma å eftersom den lille grisen inte vill äta ordentligt fick han sig en flaska välling å sussar nu gott i sängen! Vet inte hur jag ska göra för att han ska äta, tips nån?? Tas emot med stora stora tacksamma armar!!!

glutta sig lite ...

Här hemma händer det grejjer mest hela tiden känns det som ... nu håller vi på med poolen, eller ja, vi å vi *haha* det är väl mest stackars K som står för allt snickrande å fixande där ute med poolskydd å förlägningen av verandan. Men där kan jag nog inte tillföra alltför mycket heller, skulle hjälpa till att bära plankor igår, inga dåliga plankor kan jag lägga till! Tänkte att det här är väl inga problem så jag ryckte upp en där å sen dess har jag ont i ryggen ... dumt! K han skrattade så han nästan grät när han såg mig komma med den runt hörnet jämrandes å muttrandes över plankor å skrot :)

Men det är inte det enda som händer, utan köket håller ju på att få en total makeover också. Nu är tapeterna på plats å vi väntar på luckorna, med spänning :) Här får ni en liten liten tjuvkik på hur det kommer se ut ...

gladiator de light

Här har nätet legat nere idag, har inte brytt mig så mycket om att kolla när det kom tillbaka, men så här på kvällskvisten började det klia lite i bloggfingrarna :)

Ile Rousse va inte kalas stort men lite affärer hade dom å visst hittade jag lite saker ... glömde fota mina armband men det orkar jag inte bry mig om så ni får nöja er med dom här godingarna!!



Har varit lite så där inför gladiatordojjor, men dom här glansiga juvelerna kunde jag bara inte låta bli *haha* så dom fick det bli med en grymt häftig tunika/klänning som har en helt underbar grundfärg! Brallorna är sååå sköna, känns som man smyger omkring i en pyjamas när man har dom på *hehe* Det är inga harembyxor för dom tycker jag är så groteskt fula så det spelar ingen roll hur poppis å snygga alla andra tycker att dom är, ett sånt par skulle ALDRIG komma i närheten av min garderob, vem vill ha ett par byxor som ser ut att ha en veckas gammal blöja i??

Nätet är...

-772572b56e1a1a8ae232fa5e8eb1105.png

Nätet är paj, det har visst exploderat nånstans så idag är jag verkligen datorfri, vare sig ja vill eller inte *hehe* har varit å köpt smultron å lite andra blommor, ska sätta dom nu när liten vilar tänkte ja. Dumt nog så fanns det inte tillräckligt med hängperenner nu när ja äntligen tog mig tid att fråga, sätter väl dom ja fick tag på åsså får ja leta efter fler sen! Eftersom ja inte kan kolla runt nåt hos er så tackar ja alla för välkommen hem hälsningarna å dessutom kan jag verkligen rekommendera Korsika som ett helt underbart resmål! Pussar till alla *haha*


RSS 2.0