I GIVE YOU ...

... RUDOLF!!!


Å han gav oss världens goaste lussebullar :)
Ja en ingen big fan av vanliga katter, ja vill göra som vanliga bullar. Kavlar ut degen å fyller me smör, mandelmassa, russin å socker...yummi!!! Om ni inte har gjort såna nångång så testa, dom e kalas!

Lärde mig att Casper älskar russin, blev jätteglad när ja la dit nåra på hans bord :)
Degen va så där tyckte han, lite läskig...men bullarna hade han kunnat äta upp allihopa...mumse!snorkfröken aka idiot!!!

Har bojkottat bloggen lite...eller rättare sagt så har den fått "lida" efter min STORA besvikelse igår på den så kallade make-up kursen. Face, ren skit säger ja bara!!
Så besviken ja va, Kenny gav mig ett presentkort på en KURS, så då bokar ja naturligtvis tid för just det. När ja kommer dit, jätte förväntansfull å slår mig ner. Börjar hon kladda på en massa i ansiktet å säger plötsligt

- Så där ja, färdigt!! Har skrivit upp på en lapp vad jag använt...
- Ehhhee...jaha. Men skulle det inte va en timme å en kurs?
- Näe, då får du boka tid i studion.
- Oki, men ja ringde ju å bokade tid för det, på det här numret!

Tar fram mitt kort där det står all info...

- Aaahhh...de va visst en kurs du skulle på!!
- Mmmm...så va händer nu ?
- Tja, de blir så där ibland, inget att göra åt.
- Nähä, men då förlorar ja för det första hela kursen å dessutom en massa pengar.
- Men du får dra av 600 kr på produkterna du köper!! (snork-fröken...släng dig i väggen, du e inget mot va dom här va!!)
- Okej, tack å hej!

Va så sjukt lessen å besviken å dessutom såg ja ut som ett monster när ja klev ut därifrån...gick me huvet neråt genom hela stan, tills ja hittade en Kicks affär där ja kunde smeta på lite annat på mina kolsvarta ögonlock!
Det enda jag såg i spegeln när ja tittade upp va ett ansikte me två stora svarta hål...där mina ögon vanligtvis befinner sig!

Ska ringa ett samtal imorron, å ja tror inte att den som svarar på FACE kommer att uppskatta det särskilt mycket. Men det skiter ja i!

tomorrow

ska ja på smink kurs...i en hel timme ska ja få lära mig att sminka mig. Wow, tar ju så lång tid på mornarna ...typ... så hur i hela friden ska dom kunna sminka å dessutom förklara å lära mig samtidigt *haha*
Jag hoppas att ja hittar en massa finfint smink som följer med mig hem...

http://facestockholm.com/images/Fall-%2708-Artists-Sketch-Lar.jpg
men så här vill ja inte så ut ...

please louise

Nu ska ja bli musikalartist !!! Fy fan va rolit dom måste ha det!! Men helt ärligt, skulle jag kunna sjunga å dansa då skulle jag skola om till de här på fem röda. Livet skulle vara en enda stor fest...ja vill kunna!!

Som ni säkert förstår så va Footloose riktigt bra, blir förvånad varje gång vi e på musikal när dom börjar sjunga på svenska *haha* spelar ingen roll, va hur bra som helst!!

Min outfit blev helt otippat inte de ja hade på mig från början...utan
ehhh...va gör du hjärtat??

same same

Åhh...bara ett problem, ett litet. Vad ska Anna ha på sig ??
Kan inte fatta att det ska vara så svårt varje gång. Står mellan spetströja me korsett eller söta volangklänningen ...
De blir nog en blandning :) spetströja under klänningen !!


trollet å jaeverbody cutyey!!


skönhetssömn .. va e de ?

*pust* vilken natt!! Skulle ju somna tidigt å vakna utvilad för en gångs skull...jo kyss mig!!
La mig 21 å läste, kollade på klockan å då e hon 23.15...inte bra! Släcker å somnar, vaknar av sms...förbannar telefonen å somnar om. Ungefär 20 minuter får man väl sova ostört, innan liten vaknar å ligger å gnyr å gnäller å vill inte sova i sitt rum. Fine! Plockar upp honom å har en sparkandes kravlandes bebis jämte mig. Sover, blir väckt av att Kenny som kände en tvång att berätta att han kommit hem...HALV TRE på natten!

Så utvilad å pigg ja e....


hopp i säng

Kenny jobbar över å liten sover...ja ska chocka kroppen å lägga mig, nu!
Läsa en stund å somna tidigt, mysigt!

hoppas hoppas hoppas


...verkligen att Kenny kommit ihåg att hämta våra biljetter tills imorron. Vi ska nämligen på FOOTLOOSE!!!!
Ska bli skitkul å vi har barnvakt hela natten....vilket innebär SOVMORRON!!

När ja betställde biljetterna :
- Ja nu ska vi se, mmm finns 2 platser på rad 2 längst ut på vänster sida .... näe men vänta, de finns 2st på rad 13 också, då blir det längst ut på höger sida.
- Mmmm... (då ska vi se) jo men ja tar nog dom där på rad 2 serru! Känns helt ok!

Valet var otroligt svårt, tur att hon nämnde att det va på vänster sida, annars hade ja säkerligen valt raden något längre bak...eller??

påtaglig tystnad


Tidigare idag gjorde jag nåt som ja inte gjort på väldigt väldigt länge, ja stängde av dator, radio å tv. Tystnaden var total å det var riktigt härligt. Kurade ihop mig i soffan å satt å läste tills Casper vaknade. Ska försöka med det varje dag, rätt skönt med en stund bara för mig, så ja kan slappna av å bara mysa.å mamma då....asgarv

Va på BVC nyss å alla tycker att Casper e så duktig, går å har sig fast han bara är 10 månader. Så frågade Susanne (sköterskan) Casper var pappa är. Han lutar sig mot Kenny.
- Ahhh just det, åsså mamma, var e mamma??
Ingen reaktion, hon höjer rösten å säger igen VAR E MAMMA ???
Han tittar på henne me en pulimarisk blick å asgarvar !!

Tack Casper !! *haha*


ingen hit by the way

Just de, testade en sån glarre till Casper igår, de va inte alls populärt!! Tydligen för kallt, blev helt galen när han fick den på tungan å bara skakade å galskrek...tar de som att han inte vill ha flera :)


7


7 grader varmt...så deprimerande!!


pysselnerven hoppar till


Kolla vilka fina kort!! Nu blev ja så där pyssel sugen igen :)
På den här sidan får man lite tps om hur man gör roliga kort !!

2 / dag ??

Igår på kyrkis blev de mycket prat om dagis, vilka som e bra, hur stora barngrupperna är, hur ofta dom byter bllöjor mm mm mm. Det är ju en hel djungel me saker att tänka på innan man lämnar iväg sin ögonsten för toklånga dagar på dagis.

Jag är lite kluven i hela den här frågan, tycker att det är jättebra för dom får träffa andra barn å dom lär sig otroligt mycket på dagis. Nackdelar är ljudnivån, alla skriker för att få sin röst hörd, å de e lite djungelns lag som råder, störst går först, näe men lite så känns de. Jag vill inte lämna Casper nånstans där han ska behöva armbåga sig fram för att få uppmärksamhet.

Har ställt Casper i kö, men eftersom jag inte vet nåt om nåra dagis så va de svårt. Att läsa nåra rader på nätet gav inte så jättestor inblick i hur det verkligen fungerar på plats å i barngrupperna. Sen vet jag ju inte om han får varken sitt första eller andra handsval, inte femte för den delen heller, kan ju bli precis vilket dagis som helst ... *suck*

Så sa en mamma som skulle börja me inskolningen på månda, där räknar dagiset med att det går ungefär 2 blöjor / dag....TVÅ?? Känns så där, Casper behöver garanterat mer än två byten varje dag,  jag vill inte komma dit å blöjan är proppfull eller värre, inget byte av bajsblöja. Vilket faktiskt har inträffat på en del dagis, vilket är totalt oacceptabelt !!

Svårt är väl nyckelordet i all den här röran...


kräsen ... bara lite

Vi pressade apelsinjuice till Casper för nåra dar sen, de tyckte han va riktigt gott å ingen fick komma i närheten av hans flaska..
Nu precis fick han lite till, men utblandat me lite vatten så de inte blir så starkt för magen... Mmmm tror ni han ville ha de då?
Nope!! Ögonen blev stora som tefat när han såg flaskan å efter att ha smakat, gjorde han världens min som tydligt visade att de där va inget att ha!

Kräsmage vid 10 månader...grejt :)


självdisciplin ... va e de ??

Fy ja e så sjukt dålig på att hålla vad ja lovar mig sjäv! Har varit å ridit å tänkte hela vägen hem, att nu ska ja bara hoppa in i duschen så ja kan kolla på Oskyldigt dömd i sängen me hjärtat. Meeen...andra saker kommer imellan, bl. a den här lilla mojängen :)

Jaja...blir inte alltid som man tänkt ....måste öva på de här me självdisciplinen tror ja bestämt!

Puss å gonatt på er

olika språk ...tidstjuv !!

Började läsa Häxan från Portobello igår..känns så där. Tycker inte om sättet han har valt att skriva, man får liksom läsa en samling intervjuer me folk som berättar om den här människan. Men jag kan inte sluta läsa nu när jag har börjat, är alldeles för nyfiken för att inte få reda på om den är bra, å kanske till å me så där fängslande som en bok kan vara.

På sista tiden har ja varit urusel på att läsa böcker, e så seg att börja.. Men de brukar för det mesta sluta med att jag har boken med mig överallt å kan inte göra annat än att läsa läsa läsa!! Men när man har en liten hemma så är det inte alltid, rättare sagt väldigt sällan, det finns tid till just läsning.
Men i ärlighetens namn så är det ju inte bara Casper som tar upp all min tid, att sitta å blippa framför datorn stjäl ju överdrivet mycket dyrbar tid, som jag skulle kunna ägna åt smått viktigare saker... *hehe*

Häxan från Portobello


minigris


Hittade häftiga å lagom stora glassar till Casper... MINISAR !!Lagom stora, alltså väääldigt små. Perfekt för honom att grisa runt me :)
Måste nog testa en när han vaknar ..


leker vi med ödet ??

Har funderat på en grej ett tag. Många går till spåtanter å allt va de heter...men då undrar ja så här. Om någon säger till dig att din framtid kommer se ut på ett visst sätt, då är ju chansen rätt stor att du faktiskt strävar efter just det istället för att "bara" gå din egen väg, å den som egentligen var tänkt för just dig. Du får kanske höra att en mörk, lång främlig med blåa ögon på något sätt tar sig in i ditt liv, å det är mannen du ska spendera ditt liv med. Hur många ser inte ut så...kan ju vara vem som helst du möter på tunnelbanan, i affären eller på ditt barns dagis. Kommer du då börja fundera på om ditt nuvarande liv inte är det rätta för dig, utan det kanske är bäst att bryta upp allt för att du hittat mannen i ditt liv ??

Självklart behöver det inte vara så drastiska händelser...men ja tror ändå att det man får höra, det söker man sig till.
Jag har själv varit hos en spåtant, jag älskar sånt här hockus pockus eller va man ska kalla det. Men jag har ändå funderingar kring det. Vem vet ifall jag undermedvetet burit med mig vad hon sa till mig, å att det gjorde att jag lever det liv jag lever. Det får jag aldrig veta, å vet egentligen inte om ja vill ha reda på vad som hade hänt om ja inte flyttat från strängnäs, inte jobbat på arlanda där ja mötte mitt hjärta, som jag tillsammans med fick Casper. Hmm..tankarna bara flyger iväg å ja försöker minnas allt hon sa men de e inte så lätt.

Hon hjälpte mig i form av en knuff i rätt riktning, å det är jag henne evigt tacksam!


tee's

Vilka söta tee's !!Fanns massor på Kitson...sötast var ändå dom för tjejer, svårt att hitta roliga å häftiga grejer till killar tycker jag.
Lite orättvist, tjejr kan ha söta å tuffa klänningar me tights å såna saker, killarna har bara en massa snoopy å sånt trist...inget häftigt där inte!


till mamman ...


testing testing

Har ju testat photoshop lite...tydligen inget för mig!!
Så nu sitter ja å fixar å trixar lite me min mac...men de blir ändå inte som ja vill att de ska va...*suck*


Ja vann ja vann ja vann !!!


Jippie!! Ja e så glad...för ja har vunnit en tävling :)
Wow...blev så glad att ja glömde maten i ugnen *hehe*
Men va gör de när ja vunnit ??
Den finfina vita tischan e min...bara min!!skåp skåp skåp...


På nåt konstigt sätt har det blivit både en godis hylla å en "sockerhylla" där mina bakprylar finns
                                                   
Finns det nån på den här planeten som kan ha ett organiserat skafferi längre än en kvart??
Det räcker med att man slänger gamla grejer å ställer allt i fin å prydlig ordning...så stängs skåpet å när man nästa gång öppnar, så är det som en orkan dragit igenom hela jävla skåpet !! Samma sak är det med kylen, hur är detta möjligt??
Måste va nåt magiskt över de här två skåpen... De va samma visa i Caspers burk / tallrik / muggar / flaskor / juicer / kex / bågar mm mm skåp, tills jag tog över det helt å hållet. För när Kenny fällde den här kommentaren efter ett av mina utbrott angående kylen å Caspers skåp...

- Men de är ju bara du som ställer in saker där, så de kan väl inte vara så svårt att hålla ordning ?!?!
- BARA JAG?? Så det är alltså bara jag som gör mat, handlar, äter frukost lunch midda å använder mig av den förbannade kylen??
- Näe..de va inte så ja menade...

...så fick jag nog!

Funderar fortfarande på va han menade...för han har inte kunnat förklara :)
Konstigt hur olika vi ser på saker å ting...

trötter me beslutsångest

Ser lite sliten ut...å samtidigt som jag ser de känner ja mig plötsligt trött..

Sitter me mina favvoraggisar å dom rosa underbara kalasbyxorna å myser i soffan...

Har lite svårt att bestämma va vi ska hitta på idag..står mellan
kyrkis - är ju mysit å Casper får leka lite
grannen - ta me lite fika å sitta å skvallra
mormor - hon sa nåt om IKEA igår å de e ju aldrig fel

Mest av allt vill ja bara va ute å leka i sön å åka pulka, tänk er en stor stor pulkabacke ...liten blir stor

Medans han roar sig me sina lådor sitter ja å bloggar vid frukostbordet..
Helt plötsligt slinker en liten hand upp å griper tag om min yoghurt tallrik...*splash*

Hmm...tror att ja förtränger lite att han faktiskt blir större å större för varje da...Allt flyttas liksom mer å mer mot mitten av borden å vissa saker försvinner till å me från sina vanliga platser för att förmodligen glömmas bort innnan det skulle va säkert att ta fram dom igen ...

Nu försöker han sätta ett lock på en burk...går tydligen inte så bra me fingrarna imellan...men de vet ju inte han *sötis*

svar på tal

Casper drar å sliter i alla lådor å allt bara flyger ut ...

- Du e ju helcräääjsyyy, säger ja
- Näääää, säger han (låter de som ialli fall)

tomte × 2

Vi fick en tomte idag...Casper trodde nog att de va nåt fluffigt gott att äta för han gapade å anföll den :)
När alla strån va borta från munnen lät han den va ifred...men ja har en känsla av att julpyntet får sig både en å två omgångar av det lilla livet i år. Va tror ni ??Appropå julpynt, i helgen e de dags! Kan inte fatta att det är ett år sen sist, tiden har bara sprungit förbi. Samma tid förra året svajjade ja omkring me magen i luften. Tog de nog allmänt lugnt, kanske för lugnt me tanke på att Casper stannade kvar där inne två veckor extra, undra hur länge han hade skvalpat omkring om dom inte satt igång oss. Vilket dom gör i stockholms län efter att man gått över 14 dar. Två veckor låter som en baggis, men jag var så inställd på att bebisen (som ja kallade magen i 9 månader å 2 veckor) skulle komma just den 9 januari så när den dan kom å gick, så kändes de som att de blir ingen bebis. Riktigt knäppt...

Men tillslut kom han...Casper, ingen Sebastian eller Elise som vi hade tänkt :)
Å han har skakat omkring våra liv ordentligt, men på ett mycket mycket bra sätt...älskar dig lilla tuss ❤


hemlig gäst

Nån...vad eller vem vet ja inte vill komma å hälsa på ... ja vill tro att de e en haretycker nog om våra urtjusiga slingor..❤ mera cupcakes till folket ❤

Yeeeeey!!! När ja bakat efter Leila's kakbok så är de antingen katastrof å saker flyger omkring här hemma blandat med hemska haranger som hoppar ur min mun...eller så blir det så otroligt bra att jag skulle kunna sätta mig å skriva ett mail till henne å att tacka för boken :)
Idag skulle ja kunna skriva ett mail. Funderade igår på om ja skulle orka göra choklad cupcakes men de kändes lite overkill, men me facit i hand skulle ja ha skitit i dom där dumma chocolate chip cookisarna, dom har nämligen förvandlats till ens tor klump i burken *grrr*

Å de passade bra att baka idag, mormor e här å underhåller liten...de e rätt smart att inte va själv när de e lite småknepiga saker att baka :)


smått kaos me alla prylar å ingredienser


aha...tjuvar som norpar min smet...å vill tydligen ha mer :)


fiiina muffins, ehee, cupcakes menar ja ju ;) me glasyr å pärlströssel...... ganska så najs!! eller hur ?!nissekalender


Klicka för att förstora bilden
Den här skulle ja vilja ha...söt eller hur?
Kul form av julkalender att lägga små små paket eller en liten godisbit i ...

Klicka på nissen för att komma till sidan...utmanad

Anka har utmanat mig ...

Vilken mat äter du ofta ?
Skräpmat tyvärr..trots att vi har frysen FULL av mat så är de ofta kinan å pizza...dumt!

När du är på kalas, är du typen som sitter eller hjälper du till att duka av ?
Som oftast hjälper jag till, vare sig det är "slapp" middag, tårtkalas eller va de nu kan vara. I vissa fall blir man beordrad att sitta, å då är det oftast bäst att göra det oxå. Men jag tycker att det hör till vanligt hyffs att hjälpa till...tror att de flesta uppskattar att få lite hjälp efter att ha förberett å lagat mat, tårta eller va de nu kan vara.

Var sitter du helst när du bloggar ?
Hmm..är faktiskt oftast vid köksbordet eller hängandes över bänken i köket, där min lilla raring har fått sin plats :)

Köper du ofta triss ?
Nope...men drömmer alltid om en bamsevinst när jag väl köpt en å ska skrapa ...

I vilket land eller stad har du tillbringat din bästa semester ?
Svårt, egypten för klimatet å det varma vattnet, men USA är ju så häftigt så ja kan tyvärr inte välja mellan dessa! New York är ett måste innan man dör, tycker ja ialli fall.

Vilken tv-kanal tittar du mest på ?
Tror att de är tv3 å kanal5 ...4:an ligger nog inte så långt efter

Vilket är ditt favorit vin ?
Har inget, dricker inte vin direkt...men om asti cinzano räknas så är det definitivt det!

Regler
Välj ut 4 stycken som ska svara på dessa frågor å utmana dem på deras bloggar. Be dem läsa din å låt personen som utmanat dig veta när du svarat.

Jag utmanar
Mamma
Johanna
Tesse

Ingen annan ja känner har en blogg...trist eller hur !
Så isället utmanar jag er andra till att faktiskt starta en blogg !!

 

död åt havregrynen

Jahapp...nu är bakningen avklarad å de blev så där. Skulle kanske inte ha fullständigt mosat alla havregryn med elvispen utan att blanda alltihop för hand hade nog varit smartare... Men en sak e bombis säker, dom kommer att ta slut, oroa er inte *haha*Nu blir de ensam mamma söker..gillar bara sista programmen så man ser vem dom väljer :)

swisch !!!Rutschkanan var en höjdpunkt också...tar i å vill åka ner själv till å me, tokbubbla!


bakstuga

Det här är bland de mysigaste som finns...va inne å mysa när de snöar för fullt ute! Känns härligt också att ha varit ute å lekt lite. Tänkte baka lite idag, är lite av en periodare när de gäller bakning :)
Hoppas ja orkar göra både chocolate chip cookies å choklad muffins...*mums* Hade världens bästa recept på cookies förut som ja fick av bästaste Kikki, men de har tyvärr försvunnit så ja letade reda på ett, var annars än på nätet *haha* å ja håller tummarna för att det är minst lika bra, Kikkis va grymma!! ...om du ser de här får du meeer än gärna maila receptet till mig...

Har blivit en baddare på muffins me, va katastrof förut, hade min lilla brorsdotter här för nåt år sen å vi gjorde muffins. Glada i hågen plockar vi ut dom från ugnen å väntar me spänning på att få mumsa i oss dom .. Mira tar en tugga å tittar på mig me de mest besvikna ögonen
- Ska dom vara så här hårda??
- Vadå hårda...
Tar en tugga själv, går bort till plåten å tömmer den i soporna....STENHÅRDA!!

Men med Leila's bakbok å Kikkis små tips har de blivit bättring å till Kennys stora förtret bakas de lite då å då.
- Min mage är inte va den brukar efter dina hysteribakningar!!
- Så e de säkert...men visst e de gott !!

☃ pulkaåkning ☃Åhhh va mysit de e me snö, å va kul de va att åka pulka igen!! Jag va som ett barn å ville åka mera :)
Casper tyckte nog också att de va skoj...röd å fin om kinderna när vi kom in ❤
Eget hemmabygge med lite för stor pulka för Casper, men gick rätt bra när ja la i stora fällen (som ja fick av min mamma för att ha i bilen för att inte bli kall om lilla rumpan *haha*)hur länge ska vi låta dom trampa på oss ???

Postens vd har nu sagt ifrån sig hela sin lön. Hela den här cirkusen med hutlöst höga löner som ingen människa på denna jord är värd, verkar aldrig ta slut, å det enda den skapar är en ortoligt stor irritation bland oss "vanliga" svenssons.
Hur har siffran 900 000 kr i MÅNADEN ens kunnat bestämmas? Förstår dom hur mycker pengar det är, hur många människor i det här landet tjänar ens hälften av det på ett helt år??

Nu får det väl ändå vara slut med dom här sinnesjuka löneförmånerna, fallskärmar å pensioner. En dagisfröken tex har en pinsamt låg lön, på dagarna tar dom hand om våra barn. Det absolut mest värdefulla vi kan sätta i någon annans händer, men lönen är ett hån. Om det skulle ske ett misstag, skulle personen i fråga sparkas å förmodligen skulle det inte vara tal om någon slags ersättning eller liknande för förlust av inkomst.
Skulle däremot en politiker, vd för ett stort bolag eller någon annan högt uppsatt pamp begå ett fullkomligt oacceptabelt misstag, då är det en helt annan femma. Inte nog med att de får lön fast de inte är värd nån, så har de fallskärmsavtal som ger dem miljonsummor och i de flesta fall har de även en fallskärm på några miljoner.
Är det inte dags att göra nåt åt det här??

Världen är i kris, politiker pratar om sparande å indragningar till höger å vänster, NÄR ska dom förstå att mycket kunde göras om deras egna löner sänktes med många x-antal kronor varje månad??

Det är alltid vi, folket, som drabbas hårdast. Tyvärr också de som redan har de allra värst...sälj knep å knåpen vi alla går på

Luktar som en jordgubbe nu när ja tvättat håret me nya fräscha schampoot *haha*
Snacka om att gå på alla säljknep om volym hit å dit å bra för glans, mindre frizz, fixar dina kluvna toppar mm mm mm...
Funkar allt de där egentligen eller är de bara olika doftar å konsistenser som gör att vi går på alla olika knep å knåp försäljarna tar til för att vi ska spendera massvis me pengar på just deras products ??
Tjaa...de återstår å se :)
Vet inte om de e nån speciell skillnad, känns i å för sig fräscht å luktar som sagt gott, de e rätt viktigt för mig. Å de e kanske inte så torrt å frizzit heller...hmm...får kolla va mannen i huset säger *haha*

gick ju bra tillslut

Har ju testat att göra tiramisu nu nåra gånger...å igår kände ja att nä nu får de räcka, lyckas ju aldrig med det här!!
Meeeen...farmor å farfar va här idag å då bjussade ja på min (egentligen Nigellas ... men de va ju ja som bakade den) bailey's tiramisu å den gick hem...mycket mmm'ande å beröm! *stolt å lycklig*

Tiramisu med Baileys
bild å recept från senaste Bufféskvaller straffar sig

Efter en stund ute me Casper på förmiddan va mina tår som isbitar...mamman va i behov av ett par varma å rediga vinterpjuck att ha i de stora fina snöhögar som vi förhoppningsvis kommer leka i i vinter ...

Att stå å småskvallra me grannen om skilsmässo-grannarna gjorde inte direkt underverk för små tår...


eftersom du är helt ockuperad med att testa nya skorna mamma så passar ja på att norpa den fantastikst fina lappen här..

Om ni är i behov av varma å grymt sköna vinterskor så är dom här verkligen att rekomendera!! Ser tunga å kanske lite klumpiga ut, men tvärtom, lätta å supersköna, känns som ett par mockasiner med inbyggda benvärmare :) det är timberland å finns väl lite här å var !!


sommar i en liten flaska

Varför baka en rabarber paj när man lätt som en plätt kan öppna en flaska sommarcider ???
Rabarber å jordgubb..kan inte bli så mycket mera sommar !


Produktbild: Rekorderlig Sommarcider


mys-pys

Så mysig dag...inget spciellt har vi gjort men allt har varit så toppenmysit!!
Lite kanske de beror på att Casper har haft kalasbyxor, snoopy-tröja å sockasiner på sig heela dan

Satte igång å baka när vi kom hem från våran prommis...slängde ihop en tiramisu me bailey's i *mums*
Casper va så söt, plockade å fixade i sina (ja han har tagit över våra i köket) lådor, i å ur me skedar, tesilar, kinapinnar å allt va han hittade. Inte ett pip så ja va måttligt förvånad när ja va färdig me alltihopa :) hann till å me förbereda middan, ska bli tacos mys ikväll...pappans favorit!!
e de nåt vi vill ha eller mera jag kanske ...

Min fina mamma hade med sig ett paket idag... Till oss... Pappret försvann å ja ser lilla lappen med "Lisbeth Dahl"
- E de nåt ja vill ha eller som vi vill ha ??? (småler å kikar på Kenny å han fattar att de förmodligen e mest till mig)
Tystnad från mamma...till mig alltså *hihi*

Preciss en sån ja såg på syster lycklig sidan häromdan....
TACK ♥


trolliskärlek


till å me Casper tävlar :)
"Jag är med & tävlar om ett överraskningspaket från  kreativa Blafre Design SessanochPrinsessan`s blogg" 

Tänkte testa å se om Casper har tur eller otur när de gäller tävlingar...tror han skulle bli väldigt glad om han vann ... mamman me !!man bara måste älska puh ..

 

 

 

Människor som inte tänker ordentligt
har inga Hjärnor;
snarare har de grått ludd
som har flugit in i huvudet på dem av misstag

 

 


mammas hjärta ❤


tänkvärt .. för oss alla

Ett barn

 

  Ett barn som kritiseras - lär sig att fördöma
Ett barn som får stryk - lär sig att slåss
Ett barn som hånas - lär sig blyghet
Ett barn som utsätts för ironi - får dåligt samvete

 

 Men

 

 Ett barn som får uppmuntran - lär sig förtroende
Ett barn som möts med tolerans - lär sig tålamod
Ett barn som får beröm - lär sig att uppskatta
Ett barn som får uppleva rent spel - lär sig rättvisa
Ett barn som får känna vänskap - lär sig vänlighet
Ett barn som får uppleva trygghet - lär sig tilltro
Ett barn som blir omtyckt och kramat - lär sig känna kärlek i världen

 

~~ Dorothy Law Holte ~~

 

 nästa stora musikal familj ...

Waaaaooow!! Nu finns de en Disney skiva till sing star!! Den S K A jag ha...så de så!
Perfekt juh...då kan Casper lära sig låtarna ännu snabbare å sjunga me mamma, vi blir nya Pernilla å Benjamin Wahlgren, tror ni inte *hahaha*


Singstar - Disney (Svensk Version)


Singstar - 80´sSingstar - Svenska Schlager HitsSingstar - Legends
skulle ju inte tacka nej till dom här heller ... usch nu e ja fast i ännu ett träsk !!


muffins vs cupcakes...tävla å vinn!!


http://farm4.static.flickr.com/3273/3035429145_da8c2b51ca_o.jpg


Gå in HÄR å tävla om dom här tischorna !!
Gissa vilken ja vill vinna .. *haha*

✫ stjärnglansen fortsätter ✫

Ok...nåt e helt galet me mig!! Samma sekund ja vaknade kom suget efter att sjunga sing ☆ star

Så vad göra?? Jo, dirket efter frukosten tog ja me mig liten in i salongen *haha* å rev av nåra låtar till Caspers stora förvåning !! Han är sjukt intresserad av alla sladdar å mickarna å självklart spelkontrollen...så förvånad mamman blir..

 

 

 


surprise !!

Igår fyllde min pappa år så vi åkte dit me en tårta å tänkte överraska...men de va inte han som blev överraskad, de va VI!!
Ingen pappa hemma, så vi åkte runt å kollade lite ställen han kunde tänkas va på *haha* si så där två timmar senare å ungefär tusen samtal som gick direkt till svararen va vi hemma igen !! Med tårta å allt...så va gör man? Klart vi fikade lite själva, kan ju inte låta en god tårta gå till spillo för att han inte kan hålla sig hemma när han fyller år...*hehe*


*mums*

p.s....han kommer senare å fikarwhat a star!!

Wow...e heeelt slut *haha* vi sjunger sing-star å har skitkul! Ja hatar att sjunga karaoke å allt va de heter, av den enkla anledningen : jag är totalt tondöv!! Första gången ja sjöng karaoke säger ja till min kompis i micken

- Faan va bra du e..du kan ju vartenda ord!!
- Det står ju på skärmen!!!

Grejt....inte  min grej *haha*

Men idag kände ja att de va dax att testa spelet som bara står å dammar...så på me ABBA skivan, de gick så där får ja lov å erkänna, svenska versionerna skulle nog funkat bättre ;)
Men nu e vi inne på svenska hits å de går toppen å e riktigt kul! Casper satt som ett litet frågetecken på golvet å huvet gick som på en tennismatch mellan oss å tv'n *sötis*
Han tänkte nog... "e de där verkligen mina päron...??"

små tassar

Vantar å barn går inte ihop..
Såg en annan mamma som också brottades med att få på sin lilla knodd värmande tygbitar på små små händer....gick så där... Däremot så verkade deras vantar fantastiskt smarta, dragkedja på sidan så man kan fixa lite lättare med tummen å sen kardborreband runt handleden så dom små rackarna sitter på plats !
Å här är dom..va uppe på stadium så klart å införskaffade ett par, sista så de va tur att vi tog oss dit idag!


ett lugn sprider sig


När vattnet till vällingen kokar...då sprider sig ett lugn över hela huset.
Nu är det kväll...nästan nåt magiskt med den här känslan !


förjävligt rent ut sagt!!

Köpte en Situation Sthlm idag. Har så svårt att ta in, att i vårat land finns det flera hemlösa än vi kan ana, däribland ett gäng barn. Hur är det möjligt??
Att träffa en som är hemlös tar ner mig på jorden rätt så snabbt. Det är fruktansvärt tragiskt att det ens förekommer och i takt som jag läste en av artiklarna rullade tårarna neför mina kinder. Söder om stockholm finns en camping för hemlösa, ett par som bodde där blev vräkta, just för att de bodde ihop. Om socialtjänsten ser det som ett problem, då har vi större problem än vi någonsin kan förstå! Tänk er, vräkta på grund av kärlek!


Kort om hemlöshet

  • Stockholms stad uppskattar att 3 370 människor i Stockholm saknar ett eget hem med allt vad det innebär.
  • Ungefär 25 procent av dem är kvinnor.
  • Enligt Socialstyrelsens räkning från 2006 finns det 3 863 människor i Stockholm som är hemlösa.
  • Frivilligorganisationer som arbetar med hemlösa människor i Stockholm bedömer att antalet hemlösa människor är närmare 5 000.
  • De flesta hemlösa människor har haft ordnade liv med bostad, jobb och familj. En skilsmässa, uppsägning eller annan kris i livet kanske så småningom ledde till vräkning. Gamla vänner och kontaktnät försvann.

Det är lätt att komma dit men svårt att ta sig därifrån.

Hämtat från Situation Sthlm hemsida


 

Per Holknekt, mannen bakom succéklädmärket Odd Molly,

men som för ett antal år sedan sålde Situation Sthlm...Kom ihåg...det är lätt att komma dit men svårt att ta sig därifrån

syster lycklig

Wow!! Ja snubblade in på den här sidan å ja vill aldrig därifrån, den är fullproppad med fin fina saker som jag väldigt gärna skulle vilja ha...


 

 sidan heter syster lyckligmamelucker

Visst, det är förmodligen världens fulaste klädesplagg...inte smickrande för fem öre *haha* men de värmer rumpan å de e de viktigaste! Skönt att ha under brallor me, inget som korvar sig i knäväcken å töjer ut byxorna både en å två storlekar, så testa mammelucker å håll rumpan varm!!


Kvinna i korsett och mamelucker, 1909.

gammeldags rätt så söta...men kanske lite opraktiska *haha*


mitt nya ord

Vissa människor tänker oftast inte innan dom pratar. Många gör faktiskt så å ibland är de rätt så irriterande. En del gör det utstuderat för att verka korkade å andra är bara korkade. Så på senare tid har ja använt mig av mmmm i mååånga sammanhang! Det sammanfattar en hel del tycker ja. När det inte finns svar på vissa saker, eller när enormt stora grodor hoppar ur en del så passar det utmärkt med ett enkelt mmmm till svar. Då behöver man inte säga så mycket mer sen. Utan man kan fundera ut andra passande meningar i huvet som sällan bör uttalas !!


this is who i amtoday

Top - Gina Tricot
Kjol - H&M
Örhängen - Äkta fejk pärlor från Glitter
Stol - The One


 


från skeptisk till helt såld !!


Peter Stormare...va säger man


han är ju helt underbar!!

Har alltid haft svårt för Stormare tills ja såg honom i de här programmet! Jag skrattade så tårarna sprutade..

Första filmen på youtube !!

Filmade Casper lite när han va ute idag, men det är ju så svårt att pricka in precis när han går eller gör nåt annat jag gärna vill ha på film. Här e en liten snutt ialli fall :)wow...trodde aldrig ja skulle fixa de här *stolt*


va e de här ??

Casper fick syn på de gigantiska snöflingorna som ringlade ner från himlen, tyckte nog att det såg häftigt ut så han fick gå ut å kika närmare på dom

   
 


Å när man har lekt en stund är man hungrig...å man äter otroligt bra me nya fina haklappen me texten:
My mummy is prettier than your mummy !

 


skillnaden mellan tjejer å killar

Kenny har pajat min dator...tack! Oki inte datorn, men rautern eller va de nu heter som gör att ja kan va uppkopplad på nätet. Skulle installera nåt smart, känns så där jättesmart nu i efterhand, när inget funkar...

- Aha...va fan hände egentligen??
- Ingen aning...
- Ehheee...näe men ja får väl läsa lite här å se om de går å fixa.
- Mmmm...eller inte, kanske bäst å ringa support!
- Njaa...vadå support, de måste ju stå här nånstans.
- Säkert, men du vet ju inte ens va felet e, va du har gjort!
- Näe...kanske blir support ialli fall...

Varför är de så läskigt för er killar att ta hjälp av nån? Det finns faktiskt saker (tro de eller ej) som ni inte kan! De finns support just för såna här saker...support = hjälp!

Ja ringde ju till å me å frågade varför ja inte fick in mina bilder på bloggen...de va kanske att ta i, men va spelar de för roll? Ja fick ju den hjälp ja behövde, å säkerligen så fick han vid andra luren sig ett gott skratt efter mitt samtal *haha*

definition av vinter : regn

Snö...eller rättare sagt snöregn, 50/50 skulle man kunna säga. Kan de inte bara va snö ?? Om de bara hade snöat idag hade vi haft drivor här utanför, istället har vi små floder längs gatan, nya definitionen av vinter tyvärr!

Vi skulle ha åkt till foto-mässan idag...men vi bestämde oss för att strunta i de. Har gruvat mig lite för de i veckan. Ja ville ju lära mig lite om kameran å så... Men där är de förmodligen mest försäljning å de behöver vi verkligen inte! Vi har kameror så de räcker, återstår som sagt bara att lära sig!


äntligen...han har hittat sin rätta plats

Kenny serverar mig drinkar...goa också. Bra där, fortsätt gärna me de hjärtat!!you...only better...change

De va nån mening me att ja inte tog mig till "nya fräscha" sollentuna c igår, nämligen : de är inget nytt fräscht c, de e bara en stor, jättestor byggarbetsplats me massa skrot i! Men de värsta av allt va när vi parkerade, bilen bredvid började larma å i den sitter två små barn alldeles själva å sover. Så vare sig kan eller får man göra!! Tänk om dom vaknar, vilken panik när inte mamma eller pappa är där. Tänk om nåt händer, bilen börjar brinna, nån kör in i den eller de absolut värsta, nån tar barnen!!
Hur fan kan man göra så?? Inte ens för två minuter får man lämna barn i bilen som man inte ser...efter min predikning i bilen säger Kenny lugnt
- Älskling...vi e inte i USA nu...
- Nähä, men va spelar de för roll...all skit som händer där börjar tyvärr hända här me!!

Allt gick säkert bra, precis som för oss, vi tog en tur i ett tyvärr riktigt sunkit centrum med två färdiga butiker kändes de som, systemet å apoteket. Perfekt, först super du skallen av dig å sen går du å köper ett gäng huvevärkstabletter...de måste ha varit så dom tänkte...de gjorde ja ialli fall *haha*

Vi åkte till stinsen istället å slösade nåra timmar där. Jag tog mig i kragen å gick till Change, underklädesbutik som tydligen ska ha riktigt bra personal som hjälper till å ser till att du får en bh som sitter som den ska... Å till min stora förvåning hittade hon en bh som satt riktigt oki faktiskt. Som ja skrev förut så har det haglat bh'ar här för att alla, precis varenda en skaver å sitter dumt. Men nu hoppas ja verkligen att de här ska funka, orkar inte tråckla mig ur flera nu...

mammas lilla toamonster

Efter att Casper hittade den blå idiotgrejen i toan så tycker han att det är väääldigt spännande att hela tiden öppna å kolla i toan. Men ja e inte lika imponerad av hans nya påhitt, dröjer väl inte särskillt länge förrns han slänger i en massa saker, förmodligen såna saker som går sönder då...inte bra! Därför skulle jag vilja ha en sån här

Mommy's Helper Lid Lock  Safety1st Sure Fit Toilet Lock

Spelar ingen roll vilken av dom, funkar säkert lika bra båda två, men eftersom amerikanska toaletter å våra skiljer sig en del vore kanske den där bågen smartare. Den måste ju passa till ALLA toastolar... Sicka problem...ja undrar hur barnen i afrika har de...

Namnet på dom där små rackarna förbryllar mig en del, samtidigt som det konstaterar hur det verkligen ligger tilll!! Mommy's Helper Lid Lock...va skönt de måste va för papporna att dom inte har några som helst problem me de här..

mamma e lik sin mamma

Mamma löste jämt melodikrysset när ja va liten å ja hatade de där, förmodligen mest för att jag aldrig kunde nåt!! Konstig musik å tv-program man aldrig hört talas om, å ja, jag skulle aldrig lösa ett kryss.... Men åren går å allt sånt jag aldrig skulle göra, de e väl snart avklarat alltihop :) så nu sitter ja här på lörda mornarna å myser me mitt lilla melodikryss å de ja inte kan, hittar jag för de mesta på nätet :)
Ja å mamma brukar ringa å byta svar me varann också *hahaha* när jag kan mycket så brukar de betyda att hon kan desto mindre å tvärtom så klart!


Anders Eldeman leder Melodikrysset
bara liiite pinsamt me melodikrysset


 

Nu e de mat dax för liten å sen ska vi på äventyr...dit bilen tar oss, där hamnar vi!


 


what a waste

Idag hade lika gärna inte kunnat finnas...en helt total onödig dag som jag nu i efterhand skulle vilja spola tillbaka å göra om. Göra nåt av den, ta ut Casper å leka fast det regnar, åka iväg på nåt helt spontant, göra nåt...vad som helst!

Ingenting är ordet som sammanfattar hela den här dan...den här veckans enda fredag!

 den som letar han finnerClub 8 - Jesus walk with me

tycker om den här låten...är på apollo reklamen

råder delade meningar ...

Tycker att den här låten är lite mesig i sig, men det är häftigt när kören sjunger...blir sånt tryck på nåt sätt. Lite gospel över de hela...hmmm...Martin Stenmarck - A million candles burningjävla pucko

Va inne på vägverket å ställde frågor till den där data-personen. Hon fattade ingenting, hade inga kunskaper om bogsering å varningsblinkers alls sa hon! Men varför har dom en sån där? De värsta av allt, vet ni va de va? Hon hette Anna ... *suck*

Vet ni om man ska använda varningsblinkers vid bogsering??
Vi har lite delade meningar om de här hemma, ja tror att man ska de, annars tror alla att man åker som vanligt, men visst, med varningsblinkers tror dom att man står stilla...hmm...svårt de där.


franz cookie eller cupcake

Om jag hade en hund...*eheee*...skulle den heta Franz Cookie eller Cupcake. Men nånting säger mig att de skulle inte Kennys hund göra, så vi får helt enkelt hoppa de där me hund! Att kompromissa är bra, men inte alltid, speciellt inte när det går helt åt fel håll (inte som ja tycker vill säga) !!

Golden Retriever hundvalp
vem säger nej till denna där ??


mamma e kär...


va fan håller han på me ??

...undrade Kenny halv fem imorse när Casper vägrade sova!!! Gav honom lite välling å när mina nattningsförsök inte funkade så tog ja trollet under armen å gick ner. La oss i soffan å kollade på inspelade desperate housewives!! Å va händer...jo han somnar så klart..ja me för den delen :)

Fasen va sliten man känner sig, men kan ändå inte somna nu...hoppas å håller alla tummar som går (sist ja kollade så hade ja två så dom får duga) för att han vill vila en stund till senare så kanske ja kan slå igen locken ett tag ja me.

Bestämde mig tillslut att vi ska skippa babysimmet, vi kan gå å bada själva å de går lika bra de! Så idag tar ja å pappan me oss liten å går å badar...mysit! Lite quality time bara vi ... älskar er så mycket ♥

Nån som älskar vatten!! Nästa sommar får han nog bo i
flytväst, har en känsla av att poolen är det enda som
kommer va intressant. Så ingen altandörr öppen utan
att Casper har nåt som han kan flyta med hjälp av på sig !!


äkta vattuman !!


aha...precis som ja trodde

 

titta titta här å titta titta där....haha!!


nothing sweet about me ...
the worlds a better place when it's upside downåhhhh va rolit!!!

Tokstollarnas högkvarter

Casper Mamma Mormormirror mirror on the wall

dubbelt upp

Det är alltid mest synd om dom som ljuger, i dubbel bemärkelse!
Först å främst för att dom ljuger så klart, självklart är dom inte dumma nog att ljuga om världsliga saker, utan dom ljuger ju om nåt som är till deras fördel. Vilket resulterar i olika saker, tex alla-tycker-synd-om-mig, skapar falsk respekt osv osv.

Tillslut är det bara er det är synd om ialli fall, snopet va?!

blue eyes

Liten har börjat pussla me sitt träpussel å stoppa pluttar i skalman...trekant, fyrkant, cirkel, hjärta osv osv. Han blir sjukt arg när det inte går som han vill, att han kan bli arg över att han inte får till nåt som han egentligen inte ska kunna tycker ja e lite farscinerande. Nu lät ju de där jättekonstigt, å ja har försökt förklara för andra hur ja menar, men dom fattar inte så ja förvirrar er också :)

                visst e han fin ❤
annas grubbellåda

Är vi alltid samma personer...ändras inte våra karaktärer en aning beroende på vem eller vilka som är i närheten?
Jag fungerar så i de flesta fall och ja kan inte sätta fingret på varför de blir så. Kan väl vara att de som jag känner mig bekväm med, "tillåter" mig att vara just mig. I vissa sällskap kan jag nästan bli frustrerad för jag känner mig så himla felplacerad, vet inte hur jag ska bete mig mot vissa, känns krystat å fel när jag säger saker å vill bara därifrån.

Tänkte på de när vi hälsade på nåra bekanta...då ställer vi liksom in oss på hur dom är, ja å Kenny va inte alls så där fjantiga å knäppa som vi e hemma. Vi blev som dom, kände in hur dom är å förstog väl båda två att vårat "normala" beteende inte riktigt passade in... *haha*

Men varför är det så? Jag vill att alla ska vara som dom är, men varför är inte jag som jag är då mot alla? Är det nåt medfött inbyggt som gör att vi vill vara alla till lags?
...men alla kan inte tycka om alla, vi är ju trots allt olika personer med väääldigt olika personligheter...


förgylla

I L O V E Simon & Tomas!! Däremot vet ja inte om ja skulle våga låta dom göra om här hemma hos oss :) rummet dom gjorde igår va GULT, inget annat går att säga, gult! Min första tanke va att jag skulle bli galen om jag kom hem till de där !!! Men...som vanligt så fixar å piffar dom till de å rummet blev tillslut inte bara gult. Det va skithäftigt å jag vill ha dom där hyllorna med böckerna i...häftiga!!

Simon å Tomas i sig är ju underbara!! Dom förgyller mina måndaskvällar ♥

Kanske ska skriva upp såna hyllor me böcker i på önskelistan som Kenny fått att pyssla me i sin nästan färdiga snickarboa, som han förmodligen kommer spendera massor me tid i...lite oroad över att han dragit både tv å internet dit ut...


ljuga lite varje da

Min bror berättade att hans lille son som är 5 år börjat fundera på de här me döden.

- Hugo har kommit fram till att det är bra att ljuga lite varje dag...då kommer man inte till himlen!

Så Magnus tror att Hugo tror att man inte dör då. För då hamnar man ju i himlen...

Barn är helt otroliga, tänker å funderar på allt å har de mest underbara slutsatserna. Dom är inte så komplexa som vi tyvärr vuxit upp å blivit..

Jag hoppas att nangijala finns å att vi alla hamnar där tillslut..i körsbärsdalen!

Bröderna Lejonhjärta
Skorpan å Jonatan

mamarazzi

Idag regnar det, ösregnar! Så promenaden jag såg fram emot på förmiddan när det var SOL blev tyvärr inte av. Fick ta bilen istället, vilken tur, för det gör vi ju ALDRIG annars!

Så här roligt tyckte Casper de va att bli fotad idag ...Mamma däremot leker paparazzi me sig själv ...

vilda bebin


E de så här en promenad med en nio månader gammal bebis ska se ut???

same same but different


Kanske inte livsnödvändigt att veta vad de olika färgerna står för, men lite kul tycker jag!

Röd ros - Jag älskar dig!

 

Gives bort till: Någon speciell som du älskar!

 

Rosa ros - står för ömhet, ungdom och kärlek!

 

Gives bort till: Kanske vill du visa att du bryr dig lite extra om någon.

 

Vit ros - står för uppriktigthet, och ljus!

 

Gives bort till: Visa att du uppskattar din väns uppriktighet.

 

Blå ros - står för vishet, ärlighet och evig trohet!

 

Gives bort till: Din bästa vän, eller någon som ställer upp när det verkligen behövs.

 

Grön ros - står för hopp och skydd!

 

Gives bort till: Önska någon väl med denna lyckoros.

 

Gul ros - står för ära och vänskap.

 

Gives bort till: En riktigt bra vän!bra ställe ... eller bästa gömstället ?

Fan nu e de igång, vi har ju så smått börjat barnsäkra huset, eller säger man säkrat huset för barnet...hmm...
Nu är det absolut värsta jag vet ditsatt, nämligen spärrarna på köksskåpen! Ni vet själva hur de är när man kommer till hem med småbarn, ska slänga nåt i soporna åsså tar de tvärstopp å handtaget glider ur händerna å skåpet åker igen med en smäll...nu blir de samma visa här hemma ... fula ord kommer förmodligen att hagla här från oss alla, inklusive Casper som plötsligt inte kommer få upp ett enda skåp!

Innan dom hamnade dör dom ska va, sökte vi igenom huset för att hitta vart jag lagt dom *haha* att flytta saker från ett ställe till ett "bra" där ja garanterat hittar dom, är ALDRIG bra!! På nåt vis glömmer man alltid var det braiga stället är å kommer bara ihåg vart dom va från början...konstigt! Mera konstigt är ju att jag inte slutar flytta alla prylar...


om du vill hjälper ja dig gärna


 

Så där ja, nu har ja efter mycket pyssel fått in mina bilder, ha!! Vann över dumburken än en gång...de börjar flyta rätt så bra *peppar peppar*

Min plan för morronen va ju att gå ner å göra tårta till Kenny när Casper vaknade, men 5 imorse fanns den tanken inte kvar, den var långt långt borta. Jag gjorde istället nåt ja aldrig gjort innan, la Casper i sin säng, somnade nästan själv på väg tillbaka till sängen å la mig ner å försvann lååångt in i drömlandet. För sen vaknar ja av att Casper e tillbaka hos oss. Fattar inte hur de har gått till...bara lite trött! Kenny hade hämtat honom eftersom han INTE ville sova själv, ja hörde inget utan sov gott :) medans Kenny inte kunde röra en fena när Casper väl somnat för då skulle han vakna, så stackars pappan fick ligga me halva rumpan utanför sängen...vilken fars dag va ??!!

Men tårta blev de ialli fall...nåra timmar senare *hehe*

Nån som behöver en ny väckarklocka...i form av en bebis??

*gääääsp* idag å alla andra dar den här veckan känns de som har Casper vaknat runt 5!!! Varför?? Å sen bånkar å stånkar han som om han vore en grävmaskin som ska ner genom sängen...varför inte bara sova en stund, snälla!

Kvällen igår spenderades vid köksbordet, vi tog oss inte längre än så. Fram å tillbaka mellan bordet å diskbänken för att göra nya drinkar, ja de va de enda vi orkade me!

hittade söta fat på indiska...fint uppställda vid kvällens underhållning

Imorse...nummer två fick pappan sina paket å ja tror att Casper blev minst lika glad, ialli fall för allt papper å snöre som han kunde leka med. Spännande å se honom på julafton sen!

Här ska det vara bilder men eftersom att allt som kan jävlas med mig, gör de, så blir de inga bilder!! ...inte nu ialli fall!


before you judge me ... take a look at yourself

ja precis...

present jakt

Fars dag imorron...alltså är det mer än dags för mamman, mig alltså att åka å kika på lite presenter ...
Svårt sånt här e, tycker ni inte? Vill inte ha nåt vanligt (trist) typ en slips, kallingar å sånt tjafs...nåt mer kreativt, men för de krävs just kreativitet *ehh*
Men ja har gjort en fin annons till honom på nätet från Casper, tycker ja e sött ❤

Caspers puss till pappavarför man inte ska ha blå grejer i toan !!

Hemma hos oss har vi små behållare i toan me finfint blått medel i som gör att de skummar när man spolar. Mmm de kan ju va bra tycker man, men! Har man en Casper hemma, alltså en nio månaders bebis, som är på uppräcktsfärd i hemmet å vart han än är för den delen, då vill man inte ha såna i toan. För nu har han börjat lyfta på locket å stoppar ner huvet för att inspektera. Där hittade ha den mycket intressanta mojängen å tydligen så har han tagit upp den, viftat omkringe med den så allt de blå hamnade dels på hela hans ben å lilla fot + på golvet (lämnar fiiiina märken) å sen har han bara slängt tillbaka den i toan...för utan medel, inte skoj!!beroendeframkallande

Jag som INTE skulle fastna i boggträsket...jo pyttsan! Sitter ju vid den här så gott som jämt, när ja har en sekund eller så över så hamnar ja automatiskt vid datorn, som att jag går på autopilot inställd på dator!!! 
Nästa stora grej blir väl rehab för datanördar...(bloggnördar) fan va mycket tid man kan ägna framför en liten plåtgrej, helt otroligt :) 

Vitsen me bärbar dator är ju att man kan ha den vart som helst, men ja fastnade i köket me min, den fick följa me in till soffan ibland men annars så hade vi våran plats i köket ... tills igår när Kenny säger 
- Du kan ju ta me den till sängen om du ska kolla!!
- Jaaaa just de!! Ha..

Smart...då finns de ännu en orsak till varför jag inte ska lägga mig tidigt...tokit!!
nja...ja vet inte de ja

Idol brukade betyda att vi sitter bänkade framför tv'n å sjunger me, skriker om vem som e bäst å sämst, snyggast, dansar konstigast osv. Men i år har de liksom varit lite platt fall tycker ja, audition rundan är i vanlig ordning roligast, efter de har de bara gått utför tycker ja. Å ikväll när Robin E, bland top 3 enligt mig hängde löst me Lars, då kröp förhoppningarna fram om att de här måste vara sista året för Idol...det är inte direkt seriöst med röstningen!

Å när han Desmond Child uttalade sig om att varje person i våran svenska omgång har mer stjärnstatus än nån av de amerikanska idolerna, ja, då kände ja att de gått lite väl långt! Dom är ju praktiskt taget färdiga artister när dom traskar ut på scenen för första gången där borta, å våra idoler är inte på långa vägar ens i närheten av dom å deras talang!

Å varför, varför tillät dom Lars att sjunga en annan låt, sjukt dålig stil av honom att "tacka nej" till att få ÄRAN att sjunga en av Desmonds låtar å dessutom bli coachad av honom!! Om jag varit ansvarig hade jag bara sagt : sjung en av hans eller så sjunger du inte alls!
Det måste vara fruktansvärt pinsamt för både Lars själv och personal på tv 4 när han väljer att göra en Nirvana-låt istället...inte så lyckat!!

Bäst i år är enligt mig Alice å Robin E
va e de här för nisse??

fredas mys ❤

Hög musik, tända ljus å ett glas asti...i love it!! 
Nu e de helg å de e de bästa som finns, pappan e hemma å nu ska vi ha mysmidda i soffan 

No One


Alicia Keys - No OneYou're on my heart like a tattoo
Jordin Sparks - Tattoobubbel trubbel

Igår badade ja å skrutten i bubbelkaret, åhhh han älskar vatten!! Han e så söt, härmar allt man gör, bara att han inte riktigt fattat hur man gör ungefär allt han ska testa *hihi* så när han dyker ner me huvet för att bubbla som ja gör, då är ju hela hans huvud under vattnet å han tittar upp å ser ut som jultomten me ansiktet fullt av skum !!! Helt underbar!! Åsså testar han igen, sen får fiskarna sig en omgång :)

Appropå bubbel, måste nog ta mig till systemet å införskaffa en eller ett gäng flaskor me nåt som bubblar :) Känns som en perfekt kväll att mumsa i sig goa drinkar ... ja e ju rätt svag för asti cinzano också, den e så söt å go I LOVE IT ❤
Strawberry Crush


4 cl Cinzano Bianco 
2 cl ljus rom 
4-5 färska jordgubbar 
3 cl lemon sweet ‘n sour 
krossad is & sprite 

Mortla jordgubbar i ett highballglas. Blanda alla ingredienser tillsammans med is i en shaker & skaka. Toppa med Sprite och dekorera med jordgubbe.

 

Skulle ja inte tacka nej till!!


kallt burrit å vill dra täcket över huvet

*brrr* ja fryser! Å de känns inte varmare när man kikar ut genom rutan, frost överallt å bävar för att gå ut å skrapa rutorna! De här e de värsta me vintern, att de e så kallt...*hehe*

Lyssnar på Mix Megapol i vanlig ordning å nyss berättade dom vem som vann blogg tävlingen med en ROSA dator som pris. Jag trodde att Annas Kaos skulle ta hem vinsten, men icke, de blev Vimmelmamman. Ja gillar Anna av två anledningar, först de uppenbara, hon heter Anna :) åsså för att hon skriver så otroligt kul! Ja skrattar varje gång ja e inne på hennes sida, vilken sjuk människa :)

Åhhh ja blir så arg!! Varför funkar inget för?? Nyss satt ja vid stora datorn å då hängde den sig så ja kunde skriva på inlägget men inte göra nåt annat, å nu kan ja inte länka på den här lilla dumma burken!! *morr*chef från helvetet!!

Nu e de dax för "Hell's Kitchen" å ja vet inte om självaste Ramsay eller deltagarna är mest kokko! Tänk att stå i samma kök som honom, skulle aldrig sänka mig till den nivån å ta all den skiten han slänger ur sig..han e ju inte riktigt riktig denna där.
Men de e ju rätt skoj att kolla på :) ikväll kommer nån tydligen skära av sig en fingertopp...ajaj i dubbel bemärkelse, shit va ont å hoppla om nån får den serverad ...


 

Man tager vad man haver

Hehehe...sitter i soffan med våran frukost-i-sängen-bricka å på den, lilla datorn!! Har sett att dom säljer såna här kuddar me en bricka på just för datorn. Tänkte att de va lite nördigt men helt otippat så sitter ja här nu me en sån *haha*Typ så här ser de ut, fast våran är lite mer frukost aktig *hehe* super skönt å smart!! ...inte nördigt alls !!

Vet inte vad vi har gjort för att Casper e som han e :) inget fel på honom asså utan han har bara vääääldigt mycket, extremt mycket energi å de tar aldrig slut!! Nu när han sitter i vagnen, dumt att säga att ha sitter :) för han lirkar sig runt där nere me selen på sne åsså ställer han sig upp å dansar loss å hoppar å har sig. Idag lärde han sig att de e nått som tar i när han lutar sig tillräckligt långt ut, så han står som lutande tornet i pisa å tror att han e kung över vagnen...vilket han i å för sig är :) vet inte va ja ska ta mig till, de går inte att ha med honom ute i vinter om han inte sover. Han drar å sliter i den stackars åkpåsen han ska SITTA i så den är absolut längst ner i vagnen som en liten klump bara *suck*

Han går ju mer å mer för varje dag, så när han kan springa blir det nog bara protest att hoppa ner i vagnen, "kan gå själv" för hela slanten, tur att han inte pratar än *hehe*


nu tänkte han...hon e en riktigt blondie!!!

Ha ha ha ha!!! Har precis pratat me support för min lilla macbook som driver mig till vansinne !! Största problemet  har varit att få in bilder i mina inlägg, när ja koppar å lägger in dom så blir de bara ett dumt frågetecken där bilden ska va! Å första kvällen ja satt å fippla me burken kunde ja dra bilder från en flik till en annan....men de funkade bara då tyvärr!
Så ja tänkte, äh va fan ja ringer support! Å han trodde nog att jag hade mega problem, för ja började ju me att berätta om att ja har en ny mac, aldrig använt de innan osv....bla bla bla!!

- Okej! Nu till problemet...jag får inte in bilder i min blogg!
- Nähä... (typ, är du trög eller!!)
- Mmmm...blir gaaaalen!! Åsså drog ja hela historien om flikar å allt va de va!

Så berättar han hur jag ska göra åsså testar ja under tiden, de funkar å ja blir överlycklig!! Skrattar å nästan hoppar av glädje, tackar för mig å är på väg att lägga på...
- Ehh...va de bara de...inga fler problem???
- Näe!!! Inte för tillfället, men ja ringer säkert snart igen *skrattar högt i luren*
- Okej, de blir fint *man kan nästan höra hur han himlar me ögonen å småler, höjer på ögonbrynen å tänker : vilket pucko!*R E S P E C T ... find out what it means to me!!

Ja precis...find out what it means to me, and to you skulle jag säga så skulle kanske alla i världen må bättre. Har tänkt en del på de 10 budorden, där är ju ett, va mot andra som Du vill att andra ska va mot Dig. Me gör vi så??

Jag kan erkänna att jag gör de inte alla gånger. Tyckte att jag va rätt bra på de förut, men nu är det som att nåt hänt, jag är så arg. Arg arg arg...hela tiden! Å jag är så jävla trött på de, när ska de försvinna å jag får bli som vanligt?
Det är som att en stor del av mig bara klivit åt sidan å kvar är bara den sura, arga, irriterade (för det är jag på ALLT!!!) Anna. Men vem vill va i närheten av henne, inte ens jag vill ju de!

precis så här känner jag!parallel universe

Den här dan har varit som i ett paralellt universum eller hur jag ska förklara, känt mig lite dimmig liksom. Casper va nog likadan för på kyrkis idag va han så lugn å satt mest å kolla läget. Tills han såg ett bekant ansikte....mormor!! Då sken han upp som en sol å de blev lite mer fart på honom. Undra om han blir som jag är?? Alltså att mitt humör / dagsform reflekteras på honom....skulle kunna va så!

Har tänkt en hel massa på Obama å farscinerats av honom och hans sätt att vara. Som jag skrev innan så är det förhoppningsvis början på något nytt å stort! Men det är ändå på nåt konstigt sätt samma känsla som när Anna Lindh gick bort. Vet inte hur de kan kännas likadant, men vi är alla så delaktiga känns det som och det va ju så då med. Och självklart funderar jag ju på om nåt skulle hända honom, hur världen då skulle reagera. Då skulle det nog inte bara bli landssorg, utan världssorg!


GRATTIS VÄRLDEN!!

Wow va häftigt!! Fast att jag är svensk å egentligen inte bryr mig så fruktansvärt mycket om politik, så är jag extremt glad över att Obama vann. Han blev verkligen president, fattar ni?? Häftigt!!

Kan tänka mig att det är ungefär samma känsla som fanns när Kennedy blev vald, att nåt stort är på väg att hända! Jag hoppas å ber till allt som man kan be till, att Obamas öde inte blir desamma som Kennedy's, utan att han får möjlighet att förändra USA och även resten av världen! Det kan vi verkligen behöva!

Believe

Change - Join the MovementMin Ängel

Kenny sitter å puttrar bredvid mig om att jag aldrig skriver om honom...å när ja tänker efter, de gör ja ju faktiskt inte så ofta, förlåt hjärtat!! För att göra DIG lite gladare ville ja bara säga att du är min ängel...nu, sen å för alltid!!

puss...älskar dig ♥

Mary Poppins

Super nanny, s.o.s familj å allt va de heter är nåra av mina favvis program! Jag bara suger i mig allt som dom lär ut, hoppas ju verkligen att jag kommer komma ihåg alla bra tips dom har gett familjerna. Vad gör man när barnet slänger sig på golvet å gapskriker i affären, river ner allt i fruktdisken, springer ut mitt i gatan, vägrar lyssna, slåss, biter mm mm...de e väl klart att man som förälder får panik när vissa saker händer. Fast att Casper inte är så gammal än så märker vi klart å tydligt att han har humör så de sjunger om de :) han vet precis va han vill å blir de inte så, så får vi höra det!
Vissa dar är man piggare å vissa tröttare, så de är ju ganska naturligt att mitt eget humör är lite upp å ner, en del dagar tar man allt med en klackspark å vissa dar vill jag bara sjunka genom marken å märker hur mitt tålmod inte är vad det borde...

Det måste va helt otroligt kul att jobba så som super nanny å hon Annelie gör! Jag önskar att jag hade all deras kunskap....det önskar jag mig i julklapp!! Åsså kan jag ta lite av Mary Poppins magi också, då kan inget gå fel i Caspers uppväxt :) den filmen har jag sett en miljon gånger, så söt! "a spoon full of sugar makes the medicine go down"
Har ialli fall nåt gemensamt me Mary, väskan! Där får de mest konstiga och onödiga plats...


Klicka för att se bildinformationKlicka för att se bildinformationKlicka för att visa "Mary Poppins" result 16
Du kan få ett bokmärke!!

- Jag får nog göra som med barnen...här ta ett bokmärke för du va så duktig!!
- Hehe...kul!

Fick vaccin idag inför resan å ja e ju så harig som ni redan vet :) så ja satt å fjantade mig å tyckte att de behövdes kanske inte nåt vaccin. Så han fintade mig å stack in sprutan när ja kikade bort...vadå omvänd barnpsyologi??

Fick inte bara twinrix utan stelkramp också å när ja fick den när ja va liten gjorde de JÄTTE ont å med en spruta som inte var av den här världen!!!! Men nu måste dom ha gjort om dom för den va inte alls stor :)

Å tänk att ja hade kunnat få ett bokmärke..!!

vid frukostbordet *hihi*

Mmmm...sitter å ska egentligen ägna mig åt min yoghurt tallrik. Men den är ju bara så där intressant när jag kan pyssla me lilla datorn *hehe* Casper har fattat att jag är lite okontaktbar, så han kryper omkring under bordet å puttar ner alla stolsdynor, de tycker han e kul!

Kom fram till en sak igår när ja kollade igenom lite, shit va svårt de här kommer bli!! Vilken skillnad de är från PC!! Själva musplattan är ju en hel vetenskap :)

Näe, måste nog återvända till verkligheten nu...puss

vad har jag gett mig in på??

Åhhh...nu e allt så där förvirrande *haha* har precis packat upp min nya dator, min MacBook, å de e inte som våran vanliga... Ska bli jättespännande att hitta alla häftiga prylar som finns gömda i burken, men det kommer förmodligen att hinnas med en heeeel del svordommar, förbannelser å andra hemskheter innan jag hittat å lärt mig allt :)

Nu e de ialli fall Cityakuten, så vi får se om ja hinner upptäcka nåt ikväll! Puss♥

buse på äventyr!  
Lite kyligt men skoj att va ute en sväng!! Casper gick runt runt me sin lilla gå vagn. Vantar däremot är ingen höjdare, måste fixa såna där grejjer som håller dom på plats! I vanliga fall brukar han bara kolla på sina små tassar när han har fått på sig skor, är inte alls impad av dom å vet inte riktigt hur han ska bete sig :) men idag så gick de fint att traska runt i skorna.
Ser ju lite jobbit ut me overall å skor, men han e så duktig!! Gick till å me lite utan vagnen, så snart finns det inget som stoppar honom *haha*


 


val för USA eller världen??

Nu är det dags för val i USA, men egentligen borde hela världen få rösta, eftersom vad som än händer där påverkar det oss i övriga världen. De senaste åtta åren har väl inte varit direkt lysande och det håller väl dom flesta med om! När det var val sist, 2004 var jag där. Efter allt som Bush åstadkommit (läs försämmrat) under sina första fyra år som president var det inte många som trodde att han skulle kunna väljas igen, meeeen, jo, dom lärde sig tydligen ingenting av första rundan. Michael Moores "Fahrenheit 911" kan inte ha kommit ut innan valet 2004, för om alla amerikaner såg den filmen och ändå röstade på Bush, ja, då har ja inte så mycket att säga. Fyra år till vid makten, det ledde inte till något bra alls vad vi vet. Nu är det många familjer i USA som tvingats lämna sina hem pga finanskrisen. Bensin priset har skjutit i höjden och dom "hittade" på att Irak hade kärnvapen, för att kunna invardera landet och i stort sett göra lite som dom vill. Lite dagisfasoner över det hela, med en väsentlig skillnad, på dagis får man inte bete sig så!

Meet BarackOm nu det amerikanska folket lyckats tänka till och går till valstugorna och röstar fram Obama till deras president, så är min personliga tro att det är det bästa som kan ske för både deras eget land och för oss i övriga världen. Dom har kommit långt genom att ha en mörk presidentkanditat, så låt det gå hela vägen! Och jag hoppas på en lång tid för honom i Vita huset.

införa : nya rutiner

Allt gott är onyttigt ... så tycker jag att det är ialli fall. Jag äter inte bönor, linser, speciellt mycket grönsaker osv. Men efter att ha slängt ett nyfiket öga på Jamie Oliver's nya program, så känner jag att det är dax att göra nåt åt kosten! Fy, om dom körde mig i en sån där skiktröntgen skulle ja inte vilja veta resultatet, det skulle nog vara mindre bra! Jag älskar allt som är onyttigt, kött, bea, godis, pommes, nuggets, pizza you name it!!

Å en av de stooora bovarna är allt salt vi använder, det ger ju mer smak åt maten och de flesta av oss saltar lite extra...inte bra!! Men hur ska jag lära mig att laga bra och nyttig mat? Framförallt, hur ska jag lära mig att äta den? Det måste finnas bra mycket mat som är både god och nyttig, bara att jag har nog aldrig eller väldigt sällan kommit i kontakt med den.

En annan självklar bov är ju godis, snacks, latte, bullar å kakor mm. Om jag skulle äta bättre å mer regelbundet skulle nog suget efter allt onödigt tjaffs försvinna. Jag borde kunna få in lite rutiner nu när jag är hemma me Casper, barn äter ju lite och ofta, precis som vi ska göra. Jag får lära av Casper helt enkelt!

Det här är min utmaning från och med nu, laga och äta bättre mat, regelbundna måltider och mycket mindre gosaker!

Ted i mitt hjärta
Reagera och agera!!

Vem ger föreningen "Människorätt för ofödda" att på sin hemsida visa bilder på foster i delar?? Jag har inte gått igenom någon abort, men det här var att ta hela den här frågan ett steg alldeles för långt! Det är vedervärdigt att visa den här sortens bilder och dessutom en video av en abort. Jag gick in på deras sida för att läsa vad de har att säga, men det går inte! Tårarna rullar nerför kinderna och jag mår sjukt dåligt över det jag såg!

Jag förstår till fullo att vi alla har olika åsikter, men återigen, hur kan en MAN vara ordförande för den här föreningen? Vid närmare eftertanke, det finns förmodligen INGEN kvinna som skulle kunna ställa upp för den här skitorganisationen! Är det bättre att kvinnor gör illegala aborter, skadar sig själva eller få adoptera bort ett barn de tvingas föda för att abort blir förbjudet?
Han anser på fullaste allvar att en minderårig flicka som blir våldtagen ska fullfölja sin graviditet och sedan ge bort sitt barn för adoption om hon inte kan ta hand om det?
Hur i hela helvete är det ställt med den här människan?? Mats Selander är egentligen inte värd sitt namn på min blogg, men jag önskar att flera kan reagera mot människor som honom, han är riktig liten lort som Skorpan skulle ha sagt!

Jag finner inga ord...jag kan bara gråta

Anna eller Bonnie

Anna i idol sjöng ju den här låten på sin audition, å ja kunde för allt i världen inte komma på vem som sjöng den!! Men här e hon, Bonnie Raitt med "Have a Heart"Kan i å för sig inte bestämma mig för om jag gillar den otroligt mycket eller bara lagom, hur skruvad är jag egentligen??

Brolle Holly

Har blivit lite av ett Brolle fan...hur de nu kunde ske *haha* Har väl fallit lite för hans norrländska som är så charmig!! Har svårt för vissa dialekter, faller pladask !!
I februari har ju musikalen Buddy Holly premiär å han spelar självaste Buddy i den. Mamma bjöd ner sin syster från de jämtländska skogarna å ville att vi alla skulle gå å se den, så de tackade jag ju så klart inte nej till *haha*Skulle gärna gå å se Footloose också, tror att den är riktigt bra! Vi såg R.E.N.T förut men den va så där tycker jag, å en som jag blev besviken på va Singin' in the rain, det var inte alls vad jag hade förväntat mig. En musikal tror man ju ska innehålla mycket musik, men det var mer som en teater å ja kved nästan där i stolen för ja ville bara hem!! Tänkte göra en smitning i pausen, men jag är en sån som inte kan sluta kolla på en film bara för att den börjar lite så där, å definitivt inte sluta läsa en bok för att den är dålig, är alldeles för nyfiken för de *haha*

Jag såg The Lion King i USA å den va helt otroligt grym!! Om ni har möjlighet att se den, gör de!! Jag skulle vilja se den igen, kostymerna va jättehäftiga å det var en magisk känsla i salongen under hela showen, så bra!

Mamma Mia var också helt underbar, jag fastnade faktiskt för den svenska versionen för låtarna var så himla bra, stor eloge till Niklas Strömstedt som skrivit om låtarna för den svenska musikalen!

Kan du så kan jag!!

Hur länge som helst har jag sett den stora skylten LOPPIS!! Men aldrig egentligen tänkt på att åka dit, tills för ett tag sen. Så idag äntligen tog vi oss dit...röd dag idag, så de bidde inget loppis idag heller...

Men då åkte vi å tände ljus i kyrkan istället. Så fort jag är i en kyrka, inte för att det är så ofta :) tänder jag ett ljus, speciellt för min mormor men också för andra nära som har dött. Tror inte på nåt speciellt men vill gärna att det ska finnas ett ställe efter det här, så om det är i himlen eller nån annastans tänder jag gärna ett ljus för alla som är där å tänker en extra varm tanke på dem som vakar/ser över oss ♥
Casper han blev hungrig när vi va inne å kikade i kyrkan, så vad finns annars att göra än att picknicka lite där?? När han återfått sina krafter tänkte han inte vara sämre än hon som sjöng så höööögt så han gjorde sitt allra yttersta för att visa att "jag kan också" ... då kände vi att de va dags att bege sig *haha*

Utanför mötte vi Caspers farmor å farfar som varit å tänt ljus på Kennys farfars grav å hans mammas mormors å mammas grav...invecklat ?? Kennys farfar hette Knut Gunnar å hans morfar hette Gunnar Knut...eller så va de tvärt om :) men hur som, Casper fick ialli fall heta det också, fint va, Knut Casper!!

 
  


RSS 2.0