Back on...

0-55e139eb1dc8ea21a06a3937d052c577.png

Back on track :) nu sitter ja i fiket på skolan igen och ska precis börja läsa den här finfina boken *haha* känner mig lite seg å inte alls så peppad som ja brukar här, lovet tog mig tillbaka till mysmornar å bus me skrutt! Får komma ihåg att det finns guldstunder i tuffa pluggtider me korta dar, hemmastudier å lov då å då :) Hoppas ni får en fin dag!


Äntligen slipper...

0-2410bfd838fedbbec5855fd3b37dd5cb.png

Äntligen slipper ja stå å gräva ut dom mörka pollysarna i godislådorna ... nu är det bara att ta en färdigpackad "Dark sensation"-påse å bege sig hem mot soffan *haha* inte en sekund för tidigt!!


så trist!

Min kamera har varit mer än konstig ett bra tag, så för nån vecka sen lämnade vi in den och nu väntar jag på att få tillbaka den! Så tråkigt att jag inte lämnade in den på studs, har ju missat att fota under hur lång tid som helst känns det som ... dumt! Det får bli en läxa, lämna in allt som är trasigt på en gång ... va gör en trasig mojäng för nytta hemma egentligen?? Ska leta igenom alla lådor å se om det ligger nån kamera nånstans :) vore kul att ha med en imorron!

Nu ska vi göra chokladbollar *mumse* kommer inte ens ihåg när jag bakade det sist, det är också dumt för det är både busenkelt å gott *haha*

Chokladbollar

visst blir man vällan sugen :)eftersom jag inte har nån kamera så lånade jag bilden härifrån!


höstlov

Jahapp .. nu sitter jag hemma och har höstlov :) känns skönt att ha några dar att vara med Casper å bara umgås å mysa! Synd bara att pappan inte har lov :) en långhelg blir det tror ja ialli fall!

Igår fick vi tillbaka hemtentan, innan hade vi dryga 5 timmars lektion med utvärdering å prat om VFU'n, å sista halvtimmen fick vi kolla på resultaten. Jag är så nöjd!!! Är helt topglad att jag klarade mig och ännu gladare blev jag när jag fick se att jag till å me fick ett VG!!! Dom nya betygen är A-F, F är underkänt och E är detsamma som G, C är VG och A är MVG, så mitt stora C på tentan gjorde mig överlycklig!!!!

Nu känns det skönt att börja nästa kurs på måndag då jag vet att inget behöver läggas till eller göras om för den här kursen *jippie*

Idag blir en softis dag hemma, liten vilar en stund nu så därför passar jag på att skriva lite :) imorron ska vi nog åka till Junibacken, jag har aldrig varit där så det ska bli jättekul att se hur det ser ut! Känns verkligen som höstlov när vädret är så här ruggigt å burrigt :) mysigt på nåt sätt, kanske är för att vi är lediga å inte behöver bekymra oss om att stressa iväg på morronen med overaller, mössor, vantar å allt som ska me :)

Jaja, hoppas ni har det toppen!

SagotorgetLänk till Junibackens pressrum

giltig frånvaro

Har dragit mig för att gå in här å skriva .. jag har massor att berätta men som de flesta vet så är ju det som händer inom skolan sekretessbelagt. Så händelser som sker där kan jag inte dela med mig av ..

Däremot kan jag berätta att jag har haft 2 kanon veckor på "min" skola där jag ska göra mina VFU perioder under dom här åren som jag läser till lärare. Jag har lärt mig både ett å annat och skrivit så pennan glöder under lektioner och möten :) jag vill bara suga in allt och komma ihåg bra saker som jag kan ta med mig och lära av misstag och bli bättre av dom!

Trodde inte att jag skulle ha så många "lektioner" med eleverna men det har blivit en hel del, när det dessutom var halvklass några gånger så blev det dubbelt upp :) jag är riktigt stolt och nöjd med det jag gjort och jag tror att även barnen tyckte det va skoj! Det känns konstigt att inte gå dit imorron, utan gå tillbaka till universitetet och ha utvärdering av VFU'n. Vi har 6 timmar på oss och jag tror att det kommer behövas, det är mycket att prata om :)Igår lämnade vi Casper hos mormor för vi skulle på fotboll, jag som inte är superintresserad av fotboll börjar lära mig nu och sitter där å halvskriker åt taskiga domarbeslut och dumma motståndare *haha* känns spännande nu när AIK är så nära guldet!!! Det va jubel igår när målet gjordes och jag kom på mig själv med att skrika rakt ut :)

Tanken var att vi skulle gå på bio och äta ute efter det, vi va så trötta å kände inte för att höra en massa babblandes människor, så beställde mat med oss hem och kollade på en Johan Falk film i soffan *myyyys* om ni inte har sett dom så gör det!! Dom är så bra!! Jag som är en liten fegpropp brukar ha svårt för såna här "läskiga" filmer men dom här är prefekta för mig :) vi har sett dom 4 första efter Nolltolerans, Livvakterna och Tredje Vågen på 1,5 vecka :)

Det blir inte alltid som man tänkt, men va gör det? Ibland blir det bättre :)

Beställningen är...

0-152f64b220616acfee705d2e6b0cf41e.png

Beställningen är klar :) såg en så söt mössa på en affär, men dom va alldeles för stora för skrutt, så jag bad mamma sticka en. Nu e den klar å både den å Casper är så söta!!! Önskar att ja kunde sticka själv ... Tack snälla mamma!


Lika förvånad...

42beb977067923a9a234aa33aa187d6e.png

Lika förvånad varje år :) ser mysigt ut tycker jag å hoppas på en vinter med mycket snö, desto mindre blask, is å hemskheter! Gillar inte det här med att vinterdäcken står å väntar på att få komma till användning dock ... Hoppas ni får en fin dag!


är detta lördagsnöje???

Näe fy bubblan säger ja bara ... fotboll en lördagskväll!! Hur är det möjligt?? Känns mer än trist, jag håller fast i vad jag tycker om svenska landslaget, mer än dåligt! Så att slösa en lördags kväll på just det känns inte helt rätt ... va gör ni? Sitter ni bänkade framför fotbollen eller har ni hittat på nåt annat skoj?

Skulle egentligen natta skrutt, men han sitter å äter cheese balls me pappse å har det allmänt mysigt tror ja :) så ja kanske ska smyga upp å titta på körslaget istället å låta dom ha lite tid me varann ...


tröttis

Oj oj .. så trött ja är!! *gääääsp* Har varit på praktik två dar och det är mycket att ta in :) igår hade jag en liten grej med eleverna å det va skoj! Dom blev inte riktigt klara så vi fortsätter idag tror ja. Dom fick välja tidningsrubriker och skriva egen text, så får dom finskriva och klistra upp på stora svarta ark, sen ska vi kolla på dom riktiga artiklarna och jämföra + att dom får plocka ut ur ord texten som dom inte förstår och slå i ordbok och skriva in orden i meningar som dom själva förstår, annars lär man sig ju inget ;)

Åsså hade jag skrivit ner två saker på ett papper för att inte glömma ta upp med läraren, hon tyckte att den ena av dom sakerna skulle bli hemläxa den här veckan, det kändes jätteskoj! Sen ska vi göra 2 saker till vad jag vet nu, men vem vet, det kanske blir mer ...

Måste fylla på idébanken under helgen bara :) tipsa gärna om ni är inne å kikar. Det är nog inte helt lätt att hela tiden planera och komma på nya saker. Men efter tiden lär man sig väl vad som går å inte, jag lärde mig tex att jag måste vara mer förberedd än det bara går *haha* tog självklart förgivet att dom hade böcker att skriva i, men icke, så då var det bara att fixa papper så dom kunde sätta igång. Sen är det ju alltid lite småsaker som gör att tiden rinner iväg, fantasistopp, vill-inte-syndrom osv ... Men de gick bra ändå tycker ja, för att vara det absolut första jag nånsin gör i en klass! *stolt*

Jahapp .. ja ska väl ta å peta i mig lite frukost så jag orkar dagen .. lunchen är tyvärr inget att hurra för! Fy bubblan säger jag bara, jag förstår att barnen klagar på maten i skolan, för fy va dåligt det har varit dom här två dagarna! Om barnen äter sig mätta på mackor så säger det sig självt att dom inte orkar allt som ska göras i skolan, kanske ska ta å skriva till matakuten ...

Kikar in hos er senare hoppas ja, är ju totalt slut när ja kommer hem så det är knappt jag orkar laga mat ;) puss på er å ha en topdag!

äntligen helg!

Idag bllir det en shoppingrunda, har längtat efter att strosa i affärer nu när jag knappt har tid med annat än familj, hem, läsning å sovning :) så det här tycker jag att jag är väl förtjänt av *haha* det är ju inte enbart till mig utan mest är det till skrutt, det kryper närmare å närmare med overallväder å vinterskor så det står överst på listan! Men det spelar ingen roll, det är kul att gå å kika tycker ja!

Igår när ja satt på tåget hem å funderade på vad Ove sagt, att fira freda, så kändes det skönt att få känna längtan till helgen och att fedag med helg har fått mer betydelse nu igen efter mammaledigheten, då det kändes som jag ständigt hade helg :) lite tokig är jag kanske men det bjussar ja på *hehe*

Liten, som håller på att bli stor :) han älskar att gunga på sin häst! Häromdan hade han sin Emil-mössa å va så söt ... busig me ;)Firar freda...

0-3b94ef7f12ef776ba3eb68a6ab9d3801.png

Firar freda :) som våran lärare Ove så glatt tyckte att vi som lämnade in tentan kunde och borde göra!! Å visst ska man väl göra som läraren vill ;) mumsfilibabba me Päron Baja ... om du inte testat så gör det!


Idag fick...

18987d839118a70dc717e598f36dafd5.png

Idag fick jag höra så fina ord från en tjej i klassen. Blev så oerhört glad att hon sa det hon kände när hon hört mig prata om vissa saker, växte av det berömmet och tackade verkligen för att hon sa det till mig. Det är ganska vanligt att man tänker bra om någon men snabbt går vidare utan att med några få ord göra en annan människa glad, kanske till å me stolt! Värt att tänka på tycker jag ...


en bra sak med lite kyligare dar ...

Idag känns det verkligen som höst, vinter nästan när man ser att det inte är mer än 0,4 grader ute *brrrr* så nu åker mina favoritstövlar fram! Jag älskar dom å är så rädd att dom ska gå sönder, sulade om dom förra året tror ja å hoppas att dom hänger me ett tag till :)RSS 2.0