förhoppningsvis en släng av höstsnuva ...

Har varit på VFU (nytt ord för praktik) möte hela dan idag, efter va jag helt slut kan ja lova! Mycket intryck, massa nya männsikor åsså fick ja träffa klassen som jag ska vara med dom 2 kommande veckorna. Allt känns jättespännande och pirrigt! Kul också så klart, ser fram emot att göra nånting själv med klassen, har suttit och funderat lite på vad man kan tänkas hitta på och det är inte lätt kan jag lova :) just nu lutar det åt någonting med tidningar, ska bara höra mig för med läraren så de inte jobbat mycket med det innan för då blir det kanske lite tråkigt ... annars ska jag fundera ut hur vi skulle kunna göra ett eget museum av nåt slag, det tror jag är skoj! Har ni förslag så hojta gärna, det tas gladeligen emot :)

Casper har varit hemma nu två dar från dagis för vi har varit småförkylda båda två. Igår hade jag som tur va inget inplanerat så vi kunde bara slappa hemma tillsammans vilket vi inte gjort på ett tag nu, så det va mysigt! Idag va farmor här eftersom ja inte kunde va hemma. Man märker efter en helg + 2 extra dar hur mycket energi han samlar på sig den lille :) speciellt nu när han vilat så otroligt mycket pga förkylningen. Så ja tror han kommer vara mer än glad när han kan röja lite me kompisarna på dagis imorron :)

 

Nu måste ja nog studdsa i säng .. annars blir det en seeeeg dag imorron då vi ska lämna skrutt 6.30 för att åka till skola å jobb :) puss på er å hoppas eran dag varit kanon!


höstpyssel ... härligt!

Eftersom jag känner en oerhörd lättnad nu när min tentamen är färdig så har jag unnat mig en dag utan böcker å sånt tjaffs :) det har varit vääääldigt skönt!!!

Tog en tur till Plantagen när liten sov, känns som att vi har spenderat rätt mycket tid där på sistone ... Så eftermiddan har vi spenderat ute trots att Casper är snuvig. Men som det stog på lappen från dagis, det är bra att va ute i flunsatider så det inte smittar så välldans ..

Vi handlade ju en massa perenner för ett tag sen å har ägnat rätt mycket tid till asjobbig grävning runt (eller vadå runt, kanske 1/6 bara) staketet för att få ner växterna. Måste säga att jag är mucho nöjd med resultatet och efter idag övervägde ja nästan att tänka om å bli florist eller trädgårdsmästare istället *haha* .. om det inte innebär att gräva i stenhård jord vill säga!!! Det är rätt kul att plantera, fixa å trixa med vilka blommor å buskar som e snygga med varann, ny hobby kanske!

Börjar ta sig! Blir riktigt fint tycker jag å det känns så mycigt när det ramar in

 

Har aldrig gjort såna där höstarrangemang innan, men de va topskoj! Roligt med lite färg under hösten också, det är ju inte bara på sommaren det är kul med blommor ... så ja å Casper har fixat härliga kombos av blommor å sallad :) medans pappa K har snickrat trappa!


Pumpor, sallad å blommor i salig röra :)

Känns trist att inte haft någon tid till bloggen eller er andra för den delen under den här veckan. Men ja tror ni förstår att prio ligger på familj och plugg ... det här får komma lite i kläm nu under tiden jag kommer in i det här med planering osv. Det är som upp å nervända världen i mitt liv just nu. Förra veckan va vi på skolan varenda dag, bara det är ju helt nytt efter att ha varit hemma med skruttis .. å ja sitter inte å ugglar direkt på kvällarna, när klockan är tio sover ja som en stock för första gången i hela mitt liv!! Har alltid varit en nattmänniska men de kan ja kyssa goodbye nu *haha* det bästa i hela soppan är att det känns spännande å roligt!!! Hoppas den känslan stannar för efter nästa vecka är det dax för VFU, praktik som det hette innan ... spännande, pirrigt å superhäftigt är känslorna inför det! Hade sån tur att ja blev placerad i Väsby där jag sökt, vi ska vara på samma under hela utbildningen så det känns bra med något rätt så nära.

Nu ni är det soffan å varma mackor som gäller :) hoppas ni haft en härlig helg .. å vecka för den delen!!

Yeeees!!!! Äntligen,...

0-66fcb31d1c3e6e22af161e3b72d049d9.png

Yeeees!!!! Äntligen, det som tyngt mig heeela veckan är så gott som färdigt! Har gjort klart min första hemtentamen *stolt* har ju några dar på mig att lägga till å göra om, men grovjobbet är klart!!! Så nu kanske ja har tid att göra riktiga inlägg istället för att skicka från luren :) puss på er!!


Hå hå...

7aea918e7f513a4607dd256f953aa563.png

Hå hå jaja :) har inte haft varken tid eller ork att blogga .. känns tråkigt men jag är smått stressad över allt med skolan och har knappt gjort annat än läst, tänkt, varit på skolan, sovit och ätit den här veckan! Hoppas ja hinner med nåt inlägg i helgen .. å kika in hos er!!


fixelifix

Nu e de dags .. dusch, fixa fejjan å sen gå å få håret lockat, sicken lyx va :) ska bli kul att bli lite ompysslad!! Bilder kommer med all säkerhet sen ...

tacksam

Det kan vara svårt för människor att känna tacksamhet, speciellt när vi lever i det samhälle vi gör. Jag är tacksam för att jag har den mamma jag har, om jag hade haft nån annan hade jag förmodligen inte blivit den jag är idag. Hon har lärt mig att se saker för vad dom är, att känna glädje över det lilla och att vara ödmjuk. Visst har jag kanske svårt att ändra inställning och har svårt att låta människor komma alltför nära, och har jag en gång blivit sårad eller sviken, så tar det oerhört lång tid att hitta tillbaka till den människan. Vilket jag i å för sig kan tycka är bra, det visar att jag ser mig själv som viktig, jag tar inte vad som helst och kräver vissa saker av människor i min närhet.

Vi har läst mycket om just samhället, ansvar och individ under den här kursen. Alla borde ta sig en titt på hur man värderar olika saker och vad som är viktigt. Viktigt för mig är att Casper får en trygg uppväxt med glädje och kärlek som gör honom stark, nyfiken, trygg, ödmjuk och känner sitt eget värde! Självklart finns andra viktga saker men det här bland det viktigaste för mig. Det är vad vi lär barnen som kommer på kvittot, både för föräldrar och samhället ...


momma, mamma å Casper

mamma å Casper

längtans dag

Idag kommer liten sötnos hem ... mamma längtar å längtar efter dig!!! Åhh så mysigt det ska bli ❤


Skönt att...

0-426e68e739424bf6ec023640445982ae.png

Skönt att skingra tankarna lite :) är på Plantagen och vi har hittat jättefina blommor! Perenner e de bästa, så dom kommer igen :)


det börjar tjockna ...

Binära motsatser, tankekvaliteter, kvantitativt, stoff, inlärning, undervisning, jagutvecking, praxismodell hit å dit, åldrar, elever, tanke - språk, virr varr å ännu mer ord ord å ord!!! Hur ska detta sorteras och kunna bli ett för mig förståeligt kunskapsinnehåll som jag sedan ska förmedla ... ???

TANKEKAOSIMASSOROCHDETBARABUBBLARÅSVÄMMARÖVERMEDKONSTIGATANKAROCHIDÉER
SOMJAGINTEENSVETOMDOMÄRMINAELLERNÅGONANNANS....


Japp .. så känns det just nu, är ni avis på nåt sätt eller *haha*

både det ena å det andra ...

Sitter här med ett värkandes huvud å tankarna långt långt borta ... nämligen i Hede! Vi lämnade kvar Casper hos mormor, dom kommer hem på onsda så han fick några extra "semesterdagar" ... mysigt att få vara lite ensam å bli bortskämd av mormor :) desto jobbigare för mamman som satt tyst dom första 7 milen i bilen för att fundera på va vi gjort!! Tårarna rullade långsamt ner för kinderna å kände inte alls den där sköna känslan som många pratar om när dom lämnar bort sina barn ... nåja, jag får se det som att han får extra mycket mys några dagar å att ja i lugn å ro kan plugga utan att känna stress inför att hämta en viss tid på dagis och inte kunna fortsätta plugga när liten springer omkring.

Måste ju lägga upp lite bilder från helgen, Casper va så himla duktig med sin plockare! Han plockade några bär å visade glatt vart det fanns lingon å pekade å hade sig :) när han fått i en rejäl samling tippade han ut allt å plockade i nytt *haha* åsså om igen ...


Ryggan va ju så klart med som packades med fika till skogen :) han ser så stor ut nu, ingen liten bebis längre!!! Busig som vanligt sprutade han vilt omkring sig med vattenslangen :)


Idag har jag testat på casestudy för första gången och det va riktigt intressant och kul. Texten vi fick läsa och svara på frågor om öppnade upp för självrannsakning kan ja säga .. å mina svar byggde nog mestadels på mina egna tankar å känslor om lärarutbildningen som caset handlade om :) efter det satt min lilla grupp och planerade en fantasidag på Skansen, vi fick i uppgift att planera en dag där med en klass som inte finns på riktigt utan bara för att få känna på hur det är att planera, hålla sig inom vissa ramar osv. Det lustiga var att när vi var färdiga längtade vi alla till att ha just den här klassen .. men den finns ju inte :) så mycket man kan göra med just museum som jag aldrig tänkt på. Alla klasser kommer ju in gratis på museum med sina lärare, om man vill ha en pedagog från museet så får man betala, men man kan ju göra mycket själv ...

Tycker vi fick med mycket bra och hoppas att läraren i det här ämnet tycker det också .. barnen skulle få inblick i hur en familj på 1800-talet levde, med betoning på just barnen och deras sysslor, det finns ju en hel del att upptäcka där och mycket att kunna prata om och lära sig efter det. Det hela skulle börja med att eleverna får skriva upp vad dom själva gör en helt vanlig dag, från att dom går upp till att dom går och lägger sig. Dagen på Skansen skulle innehålla mjölkning, kärna smör, göra egna leksaker, tvätta med tvättbräda och baka bröd. Vi fick fantisera fritt och hade inga ekonomiska ramar vilket gjorde att barnen skulle få prova på allt och sedan så klart äta av sitt bröd och dricka mjölken. Från varje station skulle de få med sig en bokstav som sedan bildar ett ord, efter fikat så skulle de få se bilder på olika saker och para ihop bokstäverna R D N G Ä med en bild .. kan ni gissa vilken :) tillbaka i skolan skulle de få rabbla upp saker som barnen i familjen från 1800-talet gör en dag och sedan jämföra det med sina egna "aktiviteter". Efter lite diskusion skulle de få skriva en berättelse där de själva är en av huvudpersonerna från den tiden. Med tanke på alla saker barnen får prova, tänka på och jämföra så borde de lära sig en hel del, man lär sig ju bäst med kroppens alla sinnen ... :) å som pricken över i'et får de en ännu djupare inlärning när de får skriva en saga och tänka sig in i olika situationer ...

Fick tentamensfrågorna idag också .. då blev allt till en mycket allvarligare stämning!! Vi har det vi gör kan ja lova :) wish me luck!!!

Lättare att...

22bec20efcbefe6797671f5e0140397d.png

Lättare att plocka dom så här :) Casper har kämpat på i skogen med sin lilla plockare, så  söt å duktig!! Helt slut när vi kom hem å sov gott nån timme :) nu är det full sprutt igen ...


äntligen!!!

Nu ni packar vi bilen å drar iväg!!!! Vi åker till Hede över helgen å spenderar lite tid i skog å mark, dels för att samla kraft men också för att plocka små röda bär, lingon!! Det ska bli så otroligt skönt å jag har faktiskt längtat till det här, riktigt riktigt mycket ... få lite lugn å ro å bara vara *lyx*

Kankse kikar in både här å hos er ... eller så kanske inte, de får vi se :) Ha det så mysigt ... det ska vi ha!!!!


hur är det med självinsikten i år???

Då va det dax igen .. Idol audition står på tablån å de betyder att jag sitter bänkad :) det här ju helt klart bäst på hela säsongen!! Förmodligen blir det väl att jag kikar i höst också trots att man egentligen inte vill å tycker helt annorlunda mot va juryn tycker, knäpp man e va *haha*

Hoppas ni har en härlig kväll!!!

Är juryn för taskig? Ställ dem mot väggen! Foto: TV4


nästintill medvetslös ...

Åhhhh *gäääääsp* jag är sååå trött!! Har tvingat mig igenom några sidor i en av böckerna men känner att det är bara onödigt, läser ja mer så får ja bara läsa om det imorron ... å så kan vi inte ha det!

Känns som en dum dag med tanke på pluggning. Va å träffade en av dom andra som pluggar, en annan pluggmorsa faktiskt, kul!!! Vi babblade å käkade lunch, så skönt att höra va nån annan tycker å tänker så man kan ventilera å få ur sig allt som flyger omkring i skallen .. å det är inte lite just nu ;) men nåt plugg bidde de inte så jag känner mig lite stressad, men jag har ändå det där grundlugnet kvar som jag inte har en jävla aning om vart det plötsligt kommit ifrån. Det går som det går och jag kan omöjligt lära mig allt, viktigast är att jag lär för mig själv! Jag ska ju lära mig något för att sen kunna förmedla kunskap vidare, eller ialli fall lära mig sätt att få barnen att lära sig ... nu börjar det bli snurrigt så det är nog bäst att dra på sig nattmössan å säga ajöken fröken!

En sak till er föräldrar där ute att tänka på när ni vill att era barn ska göra nånting annat än att titta på TV .. hota aldrig med att dom inte får titta på TV, eller då blir det minsann bara 15 minuter ikväll osv, för då höjer man automatiskt TV'n till skyarna å säger att den är egentligen bättre eller som i de flesta fall roligare än det som ska göras ... Kan ju handla om läxor, att läsa en bok, hänga tvätt eller vad som, värt att tänka på å ja hoppas att ja själv kommer hitta en massa värdefulla tips å trix att använda mig av när Casper växer upp :)


Det här är ju ialli fall svart på vitt att ja snappar upp saker här å där *haha*

... å just det, jag har ju shoppat idag också *hehe* hittade lite snygga slappkläder som funkar både i skolan å hemma, men de får ni se en annan da :)

måndag igen ...

Jahapp .. månda å ny vecka! Känner mig lite seg efter helgen, natten till lördan sov Casper superdåligt! Hade honom i sängen hos mig (K va inte hemma) å han bara sparkade å trixade hela tiden, tror att han antingen har växtvärk eller drömmer. Ibland vaknar han, eller är nånstans mittemellan sömn å vaken å då är han otröstlig och man får inte röra .. jobbgt!! Å i lördas va vi ju ute å kom hem rätt sent ... men det får väl va så nån gång då å då :) Vi hade superkul, tyvärr blev det inget Vampire Lounge den här gången men ja hoppas att vi åker dit snart för dom har som sagt oootroligt goda drinkar som jag rekomenderar alla att testa!!! Det ligger i källaren på Östgöta Källare ...

Har precis lämnat mitt lilla hjärta på dagis, det är så skönt att lämna honom när han är glad, det känns så mycket bättre å lättare!! Va kvar nån minut å hjälpte honom i sandlådan, det tycker han är kul och då blir han automatiskt lite lugnare, istället för att bara släppa av honom och springa därifrån. Stog kvar en stund å kikade bakom knuten, han satt å grävde och gjorde sandkakor!!

invigning av gubbkepan :)

utgång ...

... för första gången på läääänge!! Kommer inte ens ihåg sist vi va ut å partajade .. det är kanske illa :) Casper är hos farmor å farfar så vi kan sova ut imorron, det är väl det enda braiga med att han inte är hemma ..

Har på mig en så fiiin top .. som tyvärr inte är min, skulle så gärna vilja ha en för den är divine!!! I love it å vill ha ha ha ha :)från H&M .. var annars ;)

Hoppas ni har en tophelg me massa härligheter å skojsiga saker .. vi ska förhoppningsvis till Vampire Lounge, drinkarna där är helt sanslöst goda, drinklistan är otrolig med en massa härliga glassdrinkar bl.a som ja älskar!! Toan däremot är så läskig att jag inte ens vill gå in dit *haha* fegpropp utan dess like ..

Östgötakällaren - Restaurangbild 1


filmkväll

Har precis tittat på filmen MILK med Sean Penn .. så oerhört tragiskt! Funderade länge på om jag verkligen skulle se filmen för jag har så svårt för verkliga filmer, dom etsar sig fast hos mig å jag kan grubbla på en massa saker hur länge som helst. Det är tydligen svårt för oss människor att låta andra vara som dom är ... ifred!


det vimlar av dumma fällor!!!

Det är ett högst farligt liv vi studenter lever ... speciellt när vi sitter hemma å pluggar / läser / tar in / utvecklar oss själva och allt vad det kallas :) kylen, frysen, skafferiet, godispåsarna, kakorna mm mm finns inom ett alldeles för nära räckhåll, det är som att skåpen skriker efter mig hela hela tiden!! Jag blir tokig *haha* självdisciplin är inte att prata om, i förrgår hann jag med två glassar, lite godis å kaffe innan lunch!!! När det väl va dax för lunch va jag konstigt nog inte ett dugg sugen på just mat ... underligt *haha*

En annan grej är att slumra till en stund, nyss till exempel kände jag hur ögonlocken inte kunde hålla sig öppna, hur mycket jag än ville å hur gärna jag verkligen ville läsa klart det jag höll på med för att komma fram till en rad frågor som jag egentligen borde svara på istället för att sitta här å knappa ... men man ska ju låta fakta sjunka in va ;)

studiehörnan ..

 

en del av de böcker som ska läsas den här kursenNu när jag ändå har tagit paus kan jag fixa lite mat också .. så är det gjort!!

ja bjussar vällan då ...

Okej .. efter ordentligt övervägande så väljer jag att dela med mig av denna rosa silkes rysch pysch!! Den är egentligen väldigt fin, bara det att jag oroar mig ifall jag är den enda som kommer i en sån här "mycket prassel under tyget klänning" ... då kommer jag känna mig lite dum tror jag bestämt *haha*

Ähh .. dom bad om långklänning å nu får dom det! Tog en sväng på Beyond Retro å tänkte raffa åt mig nåt från 60 talet som mer liknade en städrock än aftonklänning .. det hade säkert gått hem *hehe*

är på lite gnällhumör om ni inte redan förstått det ... :)

motvilligt inköp ...

Så konstig bloggsidan har blivit .. när man loggit in alltså, för det är väl inte bara min ??? *hoppas*

Har varit på jakt efter en föbannad långklänning ett tag nu, inte ofta det är långklänning på bröllop .. eller?? Eftersom jag egentligen inte ville ha nån sån så har jag förträngt hela grejen lite, men idag gav jag mig tusan på att hitta en å det gjorde jag ... skönt att slippa ha det orosmolnet över sig!!!

Slänger in en bild sen .. tror ja, lite sockertoppsvarning, men va kan man begära av en aftonklänning som det så vackert heter? Rosa är den ... nåt bra i kråksången *haha*

Lovade mig själv att aldrig lägga mig i ett solarium mer, kanske får ta tillbaka det .. skulle nog va fint med en eller två nyanser mörkare hudton till klänningen *hehe* jajja, vi får vällan se hur det blir med det hela! En sak som är klart, det är att jag tänker då INTE kräva långklänning om vi gifter oss ... så de så ;)

monsterbjörn

Hittade en så söt å gosig tröj/jacka till Casper igår ... perfekt att ha till å från dagis när det börjar bli lite kyligare ute. Annars me så klart!!

199 kr på Lindex


Jag gillar när det är fint mönster eller härliga färger på insidan, precis så är det med den här. Det är små små monster figurer som kikar fram när man öppnar tröjan ...

RSS 2.0