trött tröttare tröttast . . .

... det är förmodligen vi i våran lilla familj för tillfället! Vart en lååång dag på antikmässan me massa massa grejjor att kika på! Kan säga att det va den absolut största loppis ja nånsin varit på, ja som har tjatat å tjatat om dessa loppisar *haha* fastnade för ett köksskåp och en mindre gammal byrå .. tyvärr så va Nicklas snäppet snabbare än oss å roffade så klart åt sig den lilla über fina byrån! Efter det va ja lite låg å kände att ja ville åka hem .. men lite lunch fixade sockernivån så sen va de bara att fortsätta jakten på fynd! Kenny som vanligtvis hatar allt va loppis å gammalt heter fyndade så klart mest, söta gamla snickeri prylar att hänga upp i sin lilla bod! Det fanns massvis med Stig Lindberg porslin och jag blev helt galen i space ribban, mer känd som spisa ribb *hehe*

3 kaffekoppar, spisa ribb

Kunde inte riktigt bestämma mig om de va såna ja ville ha så de vart inget med det! Så de enda ja gick loss på va havtornsmarmelad som såldes i matboden *haha* inte ett endaste glas i nån form som jag egentligen skulle kolla på kunde ja hitta .. i min smak vill säga, för glas fanns det gott om!

Men fasen va prylar de finns (läs skit) det är helt sjukt! Att fok samlar på sig så mycket strunt .. Önskar att de bara kunde sälja sånt som ja vill ha *haha* jättefina gamla kökskåp, söta hyllor till köket, burkar med fina lock, glas utan massa krimskrams å fina byråer tex! Jaja, ska leta reda på lite mera loppisar som ja förhoppningsvis har mer lycka att fynda på .. hoppas hoppas!

pappa kidnappade sitt eget barn

Baby Thor blev på alla hjärtans dag kidnappad av sin egen far. Han förlorade vårdnanden av honom efter att dels ha misshandlat honom och ljugit i rätten för att slippa betala underhåll. Mamman som är från sverige har fått lov att flytta hem med sin son, under förutsättning att hon reser till USA med jämna mellanrum så att Thor får träffa sin pappa ..(vilket i min värld låter absurt när han redan misshandlat honom).. När pappa Andrew hade Thor under några timmar på alla hjärtans dag fick han reda på domstolsbeslutet och kidnappade då Thor. Ingen vet vart dom är och hela processen tar extremt lång tid, kanske kommer pappan till och med resa ut ur landet med barnet. Om det sker så kommer det antagligen inte att underlätta sökningen. Även om vi inte kan hjälpa till i sökningen kan vi visa vårat stöd!

Här kan ni gå in och läsa om Thor och hela händelsen Camillas bloggThor har även en egen sida med mer info
Thor\

Det här måste vara en förälders absolut värsta mardröm, jag hoppas att lille Thor snart får komma hem till sin största trygghet i hela världen, hans mamma!


mobbning tillåtet i vuxenvärlden?

Debatt .. sällan jag ser det här men när jag råkar fastna så är det ämnen som upprör mig!

Idag handlar det om personer som vågar stå upp för sin egen åsikt eller kunna ta upp frågor som många pratar om på en arbetsplats, men som de flesta inte har mod nog att ta med arbetsgivarna. Det här ger mig nästan kalla kårar, för jag påminns om SSP som jag jobbade åt på Arlanda. Det är ett praktexempel på hur det går för personer som faktiskt tar upp problem eller har egna åsikter och tänker på personalens bästa. Såna människor har inget där att göra, det fick jag klart å tydligt förklarat för mig, inte muntligt kanske av de högsta hönsen, men sättet de fryser ut människor på och faktiskt söker och hittar på sätt man har misskött sitt jobb på. Vi pratar om att mobbning inom skolväsendet inte ska få förekomma, men hur är det på arbetsplatser? Där skulle man kunna tro att det är fullt acceptabelt, för det förekommer inom de flesta arbetsplatser och folk mår så sjukt dåligt. När till och med facket, som faktiskt finns till för att hjälpa och stödja de anställda, inte kan stå upp för oss och göra de jobb de faktiskt ska, vem ska göra då göra det och varför har vi egentligen fackförbund när de inte gör sitt jobb?

mamman blir bekymrad

Idag har vi varit hos Tessan å hennes lille son Rasmus som är sju månader .. så söt å glad hela tiden!! Casper är däremot inte lika söt hela tiden, han blir så fruktansvärt våldsam å det gör mig bekymrad! Det blir pinsamt tillslut när han kastar saker å slår på andra barn, vet inte hur jag ska göra för att han ska sluta, förhoppningsvis är det bara en period ..lång period nu i å för sig!

Hur som helst hade vi det toppen bra, Rasmus han sken som en sol hela tiden han va vaken å va jätte nyfiken på Casper. Han va så lagom sällskapssjuk å fixade mest med alla leksaker å försökte riva ner i princip allt han kom åt.. Så allt förflyttades nåra snäpp högre upp!


Hade packat vintermunderingen men den behövdes inte vill ja lova! Det har varit vår idag, så härligt med sol å lite värme .. sommaren är så välkommen! Dom bor i täby kyrkby å det va jättefint runt omkring, så det va kul att gå på prommis å kika lite. Om isen är kvar ett tag till hoppas ja vi kan ta oss en sväng i sigtuna till veckan .. å dricka mörk choklad på fiket är en finfin avslutning på dan!

Väl hemma igen va det sångpåsen som hägrade .. den är en riktig favorit!


tystnad tack

Ibland vill jag bara ta på mig dom här å slippa höra allt runt om!

Ljudnivån känns ibland som på ett dagis eller liknande här hemma, å då är vi bara 4 personer här! Stackars stackars dagispersonal å andra inom barnomsorgen .. typ skolor vilket gör att ja tar mig en extra funderare på mitt framtida studieval!

här hittar ni mig i helgen ...med eller utan barn å sambo .. här ska ja strosa i timmar å drömma mig bort!!

klassiker eller bubblare?

Det här skulle kunna va dagen som jag tar mig i kragen å släpar mig själv till gymmet .. har lite funderingar på att "skola" in Casper på minisats. Då kan ja ta med honom å träna på förmiddagarna vissa dar, inte helt fel!

Men innan ja tar mig själv i kragen .. då ska ja äta en semla å dricka en latte, så de så! Det tycker jag att jag är värd *mumsfillibubsan*
Klassiksern har fått en konkurrent, nämligen wienersemlan som är ruggigt god!!
Vilken semla äter ni helst??

tummen upp

Vilken kul dag att fira förlovning på .. undrar om de slår till med en eller kanske två extra temlor dagen till ära?? För ni har väl inte missat dagens stora nyheter?? Kronprinsessan å Daniel har äntligen fått lov att gifta sig!! Jag är inte alls med på pressens linje, att det blir påmpa å ståt nästa sommar, ja vill mer tro att hon är gravid och att dom måste blixtgifta sig snarast .. de vore väl roligare!

Här hemma har det ätits semlor kan ja lova, inte på vanligt vis utan det såg ut så här ...

mammas sockertopp

agillity vs barnuppfostran

Ibland verkar det som att barn misstas för att vara cirkusartister eller kanske nåt djur, så som hund eller apa. Igår när Caspers farmor å farfar va här säger Kenny

- Titta här! Casper har börjat rulla runt .. rulla runt gubben ..
Casper lägger sig på golvet å snurrar, sen ligger han på rygg med fötterna i luften.
- Å de här då, Casper vifta på fötterna!
Å liten gör som han blir tillsagd!

Framöver kanske barnuppfostringskurser å liknande på BVC å andra ställen byts ut mot agillity läger för barn å föräldrar .. de vore nåt va?!

rock bottom med raketfart!

Hade tänkt skriva om min å Casper topdag på Stinsen .. men så plötsligt kändes allt så jävla töntigt, ointressant å helt bedrövligt! Hur kan vi leva så mycket för saker, kläder och att allt bara ska va nytt nyare nyast?? Det är självfallet upp till var å en hur man känner å tar åt sig i det här, men just nu för mig känns allt onödigt, irriterande å bara hopplöst! Trots det kommer jag gå upp imorron, ta en dusch å sminka mig för att ja inte vill se ut som ett lik. Sen varierar ju dagarna lite lite granna, för tillfället är det i å för sig ingen större variation å ja tror att det är det som får mig att må halvt om halvt bedrövligt .. Så antingen kommer ja väl kika på nyhetsmorron, lyssna på Mix (jobbit när man tror att Adam, Gry å Anders är ens bästa vänner för de är de enda vuxna man lyssnar på..) å sen kanske se Efter 10 .. eller så tar vi en tur till kyrkis. Ja det är så mitt liv ser ut just nu å helt ärligt känns det som att ja håller på att försvinna!

Jag får dåligt samvete för att jag inte kan njuta fullt ut av den här underbara tiden jag har att spendera med Casper, det här händer nu och aldrig aldrig mer  .. inte med Casper ialli fall! Hur spenderar andra mammor sina dagar med deras barn, är det bara jag som känner mig så här? Är det för det första tillåtet att ha de här känslorna? Inte för att nån kan ändra på de, det är ju så här jag känner. Missförstå mig rätt nu, men "att bara gå hemma" tär en del på självförtroendet. Vissa dar kan jag känna mig rädd för allt, minsta lilla pryl får mig att tänka på döden eller teroristattacker, sjukt är vad det är! Ville inte ens åka å sjunga pga det som hände förra veckan .. snacka om att ha nått rock bottom!

vi vet inget idag .. vet vi nåt imorron??

Känner mig annorlunda idag .. inte det minsta som mig själv. Vet inte riktigt hur jag ska hitta Anna heller, vart ska jag egentligen börja leta å vad kommer jag finna?? Filosofi kanske vore nåt för mig .. vem vet?

stark come back

Hallonen gör come back idag .. i pajform!! Luktar mer än underbart här hemma, bara att lassa upp å slänga sig i soffan framför Bones .. det är sönda å med det är helgen tyvärr över!

vad gör änglarna egentligen när det snöar ?

Besvikelsen är stor .. tittar ut genom fönstret å de snöar!! Inga skridskor idag alltså ..
Vad göra då?? Förslag nån ??

bakis i dubbel bemärkelse

Tror man åker finfint på grillorna lite lätt bakis .. tror inte ni??
Japp så måste de va!! Så nåra fler mojitos blir de nog ...

hallon ny favorit kanske ...

Måste bara slå ett slag för hallon mojito *mumsfillibabba* slinker ner lätt som bara den ...*slurp å hick*

milli vanilli ... fast annorlunda

Har letat överallt efter vanilj essens att blanda vodka med .. idag så hittade vi det äntligen! (hmm...kan uppfattas som alkisvarning, väljer dock själv att se de som ett väl utstuderat intresse...)


bambi på hal is

Vilken skön dag!! Casper kom hem strax innan 10 å vi vaknade lite halvstressat upp av dörrklockan *haha* Så efter frukost, sovstund å allt annat som ska hinnas med åkte vi till Sigtuna för att ta en sväng på isen. Kenny skulle ha testat långfärdskridskor men de blev så sent, men imorron ska vi ta en tur om vädret tillåter! Vi gick en sväng på isen ialli fall å de va jättemysit!


Casper han fick så klart också komma ner å knalla runt på isen .. halt!!! Han va mest intresserad av alla hundar å att dricka festis *söt*

the day the music died . . .

Så jävla bra!! Å ja som är så blödig fick givetvis torka krokodiltårar från kinderna .. har sett Buddy Holly! Hur bra som helst å ja hoppas att så många som möjligt ser den. Musiken är så otroligt bra, vilket vi i å för sig redan visste, men det blir nåt annat när man hör det så här. Oerhört tragiskt att de dog så unga .. funderade hur musiken hade fortsatt att utvecklas under tiden vi satt där. Det får vi aldrig veta. Helt klart är ialli fall att vare sig Britney Spears, Spice Girls, Take That å allt va de heter, inte ens kan jämföras med musiker som tex Buddy Holly, Elvis, Johnny Cash, Janis Joplin, Beatles, ABBA och många andra. Musiken som gjordes då nynnas fortfarande på av alla, medans "modern" musik glöms bort efter deras 15 minuter i rampljuset ... det säger en hel del!


bränner som eld


Mammahjärtat värker .. tanken på att få sova en hel natt är obeskrivlig, men att faktiskt lämna bort min ögonsten det känns smärtsamt! Vet att han får de bra å det är nog kul för honom med lite omväxling å träffa andra än på sista tiden enbart mig!! Fast de hjälper inte .. saknar honom ialli fall å tårarna bränner i ögat!
cirkus

Så långsamt tiden går när man väntar på nåt ..

Om en timme cirkus kommer ja däremot vara så stressad att de nästan är löjligt .. men det kvällen bjuder på är definitivt värt de!

måste man va nån slags ingenjör eller??

Helvetes jävla satans förbannade ski-it!!! Ja blir så trött så ja spyr på allt va teknink heter .. det ska va lätt att använda, idiotsäkert alltså! (så att såna som ja fattar *hehe*) dumma time machine prylen strejkar vilket gör att ja inte kommer ut på nätet me min lilla manick. Är i å för sig rätt skönt för då kan man koppla bort bloggtänket å allt annat trams ja kikar på .. men ja vill ändå att de ska funka, allt som inte är som det ska maler inom mig tills ja nästan spricker!

Imorron blir de support ...

tonight's the night

Grey är tillbaka .. äntligen! Man skulle dock kunna tro att serien enbart är en endaste stor smygreklam för vadå??

"McDreamy was doing the McNasty with a McHottie? That McBastard"
sagt av George O'Malleysnabb sammanfattning av serien ..
"I need a drink, a man, or a massage. Or a drunken massage by a man"
Christina Yang

"Did you hear about the slutty sex your slutty friend had with my super slutty husband?"
min favorit Addison Shepherd

ketchup spanska

Har övat mina sånger från gårdagen me Casper .. han studsar å hoppar när ja drar igång Anastacias "Im outta love" men när ja sjunger Las Ketchup ja då tittar han knasigt på mig *haha* men när ja gör schyssta dansen till verkar han impad å ska så klart va me!!

inte lätt om man inte kan spanska kanske .. ännu värre me låssas-spanska :)

aserejè ja de jè de jebe tu de jebere seibiunouva,
majavi an de bugui an de buididipi,
aserejè ja de jè de jebe tu de jebere seibiunouva,
majavi an de bugui an de buididipi

nu kan ni också va me å rocka loss *haha* kan ni inte dansen så får ni hela faderullan här ...ja har lite problem med både sång å dans .. multitaskingen är inte helt rätt inställd där *haha*

vilket smörande ...

Min älskade sambo lämnar bedårande små hälsningar ...

hur är det hos er ??

sött i vår


Söta tunikor från Haléns .. dax för våren att titta fram snart!

Tunika

Å dom här skorna .. är dom inte underbara??


att ta de lite väl långt .. och lågt för den delen!

Just nu befinner jag mig i en form av chock .. va på gospel grejjan å de va verkligen topskoj!! Precis när vi va färdiga rusar pastorn fram (det är i Filadelfia kyrkan) och berättar att det har precis skett ett väpnat rån .. i KYRKAN! Är det inte helt jävla otroligt hur i helvete folk beter sig?? Jag blir helt matt å känner en slags hopplöshet, ingenstans absolut ingenstans kan man känna sig trygg. Om ett rån sker i en kyrka, ja då är botten nådd tycker jag!

Blev knäsvag å kände paniken .. polisen hade spärrat av området, det verkade ialli fall som att ingen blivit skadad tack å lov! Kände inte alls för att gå själv till bilen å frågade om ja kunde gå med dom bakom å dom följde mig till bilen som tur va! Är lite orolig inför nästa månda, vid såna här tillfällen har ja svårt för uttrycket : allt som sker, sker av en anledning. Vad är meningen med våld egentligen, kan inte komma nåt bra ur det!

Kören va ialli fall jättebra, nerverna som spelade mig nåra spratt tog de lugnt efter ett tag å ja tog i för kung å fosterland, skitkul! Har ingen aning om hur det lät, men de struntar ja i! Jag hade kul och det var det som va meningen .. blir nog till att fortsätta resten av våren *hihi* idag sjöng vi "Im outta love" med Anastacia, lite småsvår å det blev inte lättare när han slängde in nåra danssteg .. då fanns inte ett endaste ord av de ja memorerat kvar *haha* Har kommit fram till att ja ska sjunga de lägre tonerna, så nästa vecka ställer ja mig antingen i melodigruppen eller tenor å va de nu hette .. höga toner va inget för mig direkt, då får ja nog onda blickar från höger å vänster om ja försöker mig på de ...


lagomlandet älskar lappar!

Åhh va roligt, ja älskar lappar!! Speciellt såna här .. kan villigt erkänna att ja lämnat en å annan lapp på bilar som parkerat in mig! När ja fick kliva in på passagerar sidan ångrar ja lite att ja inte gjorde det ja tänkte ... sparkat in min dörr i bilen bredvid vars ägare måste varit en fullkomlig idiot! Hade ju skruttan då så de hade inte gjort nån större skada på min bil *haha*

http://www.argalappen.se/imgs/lappar/0902/P-tjuv%20hyreshus%20Vasteras%20%20-%20Flandran.jpg

Hur stampat jordgolv åter blev på modet i inredningskretsar

Än finns det steg kvar på evolutionstrappan

http://www.argalappen.se/imgs/lappar/0810/DSC00028%20chefstoa%20UH%20%20-%20Stickan.jpg

Den ironiska generationen börjar bli medelålders

David Batras bok med lappar är också helt fenomenal, ja skrattade så ja grät när ja kollade igenom den! Dom här lapparna finns på argalappen.se 

hela världen blir rosa

Förmodligen världens finaste kamera .. å gissa vem som skulle vilja vara stolt ägare av den??!!

here goes

Hade glömt bort en grej .. kanske mera förträngt! Ikväll börjar ju gospel grejjan, är lite nervös. Har nog inte riktigt hajjat att ja faktiskt ska sjunga, bland hur många människor som helst *hjälp* jag sjunger inte offentligt så de här ska bli intressant, dels för att se om ja överhuvudtaget kan släppa på hämningarna å se va som händer, å självklart det som är mest spännande .. kommer ja kunna lära mig att sjunga ??

Dom säger att alla kan, å visst är det så. Frågan är bara hur resultatet blir! Jag kan bara hoppas att ja har bättre självinsikt än de flesta som villigt sjunger inför hela svenska folket i alla Idol auditions ..

hjärtat i burken

På väg hem igår tänkte vi ta en kik på KOFFERT, tyvärr va de stängt så vi tog en sväng inne på Lagerhouse istället. Där fanns det massa fina saker, va tvungen att behärska mig när det kom till allt rosa *hihi*


Har ju fått dille på burkar å dylikt .. så de här två fick hoppa ner i korgen!!
Vet inte riktigt vad de ska fyllas med, men hur som helst blir de söta på bänken :)Lisbeth Dahl har liknande bunkar som ja suktat på ett tag, hennes har ett handtag å är mycket tyngre så den här blev kanon!stretching the limit

Gick igenom lite jeans i min garderob innan helgen .. det gjorde mig både deppad å knasigt nog riktgit glad på samma gång *hehe* kunde ju inte ha ett endaste par! Vissa ligger kvar där fast ja vet att det är en omöjlighet att ja nånsin kommer kunna trycka i mig själv i dom igen, men jag hoppas å önskar att de nån da kommer funka .. å just därför får dom ligga kvar å va en del av min rätt så imponerande klädsamling! (trots de så finns sällan nåt att ha!!)

Men nu till det roliga i kråksången .. jeansen som ja har haft efter att Casper föddes, dom är vips för STORA!!! Kan de va möjligt ?? Måste va den där slängen av magsjukan alltså som gjorde susen *haha* för inte har ja dragit mig ner till SATS för att kollektivt svettas ikapp bland maskiner, cyklar å hurtiga ledare som glatt ropar ut "å in å ut" "fem till" "kom igen de här fixar vi" VI säger dom för att låta lite delaktiga, när de i själva verket bara visat rörelsen å sen inspekterar de svettdrypande blodröda ansiktena som pustar å stönar i hela salen!

Tillbaka till jeansen .. tar alltid en sväng på H&M när ja har vägarna förbi, å de hade vi efter våran ruggigt sköna spa behandling i helgen. Där hittade ja förvånansvärt ett par slitna grå jeans, så ja töjde på gränserna å slog till på nåt annat än ett par blåa *haha*

Me like!!

lyxit roligt !!!


In på vårat rum irrar en städerska å vek upp överkastet å la ut små handdukar nedanför sängen .. måste va vanligt i såna här kretasr *haha* själv hoppade ja nöjd upp i sängen å kikade i roomservice foldern vilket gav mig hicka!!

Hissen gav mig en känsla av Titanic ..

Vi bodde på GRAND HOTEL!!
Helt fantastiskt att få bo där, men ja tror inte att vi skulle välja att göra de igen *hehe* det är verkigen jättefint, lite för fint kanske. Nåja, vi har testat å nu vet vi hur det är på stockholms kanske finaste hotell ..

Igår kväll va vi på Wallmans å de va helt otroligt häftigt!! Nästan så att vi inte ville gå därifrån *haha* hade ingen aning om att de fanns två salonger, vi satt i den lilla å där kändes de nästan som att vi va med på scenen emellanåt. Vi fick gå in å kika i stora salongen också, så vi va där inne mellan maten å uppträdenadet hos oss å kollade lite. Alla som jobbar där är så himla duktiga, tjejen som hade huvudrollen hos oss hade en grym röst! Bäst va när dom sjöng ABBA låtarna!! Lite kul början, då va de upprop, precis som i skolan *haha* de hade ju listan över alla som beställt så i tur å ordning ropades alla upp, de va en hel del Annor där!

Dom här tre filurerna dansade å sjöng för oss, därimellan serverade dom mat å dryck .. betyg : bäst!

Tidigare på dan va vi på Axelssons spa i Gallerian å fick massage och ansiktsbehandling .. lyx!!! Så nu känns ansiktet som en babystjärt å ryggen fick sig en ordentlig omgång! Han såg att ja hade olika längd på benen, de ville han fixa med hjälp av att trycka ner sin armbåge i mina skinkor å lägga sin egen kropp uppepå för att göra smärtan ännu mer påtaglig .. hela min kropp va spänd som en fjäder å ja visste inte hur ja skulle bete mig för att ta mig ur den sitsen å smärtan, ajade å ojade mig som ett litet barn *hehe*

Så våran helg har varit mer än helt underbar .. tack min älskling för allt du har pysslat å grejjat med!!

en pinne i entrén ...

Har inte haft tid att uppdatera här i helgen .. å ja tänkte inte berätta riktigt än om vart vi befinner oss å va vi har haft för oss, de får ni va nyfikna på en stund till! Kan ge er en liten ledtråd kanske .. när man går in i restaurangen så delar de ut en pinne att stoppa upp i rövva för de som ser lite för allmänna å slappa ut, ja å Kenny behöver förmodligen mer än en pinne för att känna oss som två i gänget *haha*

håller sverige rullande under lågkonjan!

Okej .. har fått reda på vart vi ska bo i helgen!! Höll på att tappa hakan kan ja säga .. men ni får inget veta förrns senare *haha*

tidsoptimisternas högkvarter!!

Ojoj .. tiden bara rusar iväg!! Vi skulle ju ha kommit iväg vid 14, men fasta tider är som ni redan vet inte vår grej .. Jaja de blir säkert bra ialli fall *hihi*

Ska ha me lilla pärlan, har på känn att de kommer finnas saker värda att blogga om! Nyfikenheten håller på att äta upp mig, längtar så ja spricker nästan! Puss på er ...

home sweet home . . .

25 graders skillnad å 6 timmar i bilen .. hemma!! Känns rätt skönt samtidigt som de faktiskt va lite vemodigt att lämna "tugan" å vintern, i å för sig är ja rätt nöjd över att slippa vakna å se -30 på termometern!!

Hann i princip hem å börjat med min vanliga uppackning ... allt vräks ut på golvet å ja vet knappt om hälften ska i smutsen eller nån annastans! Så kommer Kenny hem å slänger fram en väska ..

K -Packad å klar imorron vid 14, okej!!
Jag -Va?? Ska vi bort??
K -Japp ..
Jag -Ska Casper me?
K -Nope!
Jag -Men ja vill in...
K -Vi ska INTE flyga, inte åka tåg, inte åka båt...packa å va klar bara!

Så imorron ska vi ut på äventyr!! Hade lite föraningar om att vi skulle göra nåt på ❤ dagen .. men inte att de innebar en packad väska å ingen Casper! Mysit blir de säkert .. å liten får busa å mysa med farmor å farfar, de blir nog jättebra! Tur för mamman att vi lever i en värld full av tekniska prylar så vi kan videoprata me varann å slänga pussar hejvilt på lörda!!


loppis någon ??

Jag är så sjukt sugen på att gå på loppisar!! Bara för det hittar ja inte en endaste .. så tråkit! Om ni kikar in hos Petra Bloggar nån gång så lovar ja att ni också kommer vija gå på loppis! Hon hittar allt möjligt skoj å gör om en del saker så de blir toppenfint. I å för sig har hon hittat en hel del på Rusta så ja ska nog ta mig en sväng dit när vi kommer hem ..

Trodde vi skulle se massor av skyltar dels efter vägen hit upp men också en del här, icke sa nicke! Kanske e mest på sommaren, de flesta vill kanske inte ha garage å gårdsloppis när det är 30 grader kallt som det för övrigt är idag!

Om ni vet nån bra loppis eller ställen där de har auktioner i Stockholmstrakten, får ni mer än gärna tipsa om de!!

hittade bilder här

chickt

Nu har ja nog hittat den .. väskan till lilla pärlan! Har letat å letat ett bra tag nu, mmm sen ja köpte den faktiskt *haha*

Snygg eller hur?? Den är från Chique

vackert !!

Det berömda Sonfjället ligger som vacker bakgrund i Hede ..


Utsikt åt andra hållet, upp mot bland annat Mittådalen och Särvsjö.

Liten väl inpackad med brillor å allt *sötis*


in sweden we call it a kick!

Vilket väder vi har haft idag, tyvärr kunde vi inte gå ut innan lunch för då va de -22 .. men när solen fått värma lite så tog vi en tur me vagn å spark *hihi* såg dock att ja nog måste uppgradera sparken å införskaffa lite draghjälp, de här måste va de senaste inom sparkindustrin :) tjuvkikade lite närmare å de va ialli fall samma märke som min spark *haha*Kjolen blev invigd idag också, vilket toppen köp, rekomenderas verkligen!! Så smart å smidigt att ha hemma också, går mest i tights å nåt till de, lätt att bara dra på sig en täck kjol å gå ut! Min är från SKHOOP, märket är från Åre å de finns lite olika färger, längder å tjocklekar, min är en dunkjol med lite glansigt yttertyg .. grymt bra klädplagg!

klicka eller inte klicka . . . de e frågan!!!

Inte bra att kolla H&M på nätet .. hittar alltid nåt som ja vill ha!Snyggt enkelt bas linne, passar till de mesta men ja tänker mig ett par schyssta jeans .. sött med de rosa skorna till eller piffigare med ett par espadrillos eller annan sko med klack. Blusen är riktigt söt tycker ja å den e nog också bra med ett par jeans eller ett par snygga 3/4 brallor .. me fina skor till så klart!

Hoodisen är givetvis till Casper å ja tror han skulle va jättefin i den! Nu är frågan .. klicka hem dessa å nåra andra godingar eller helt enkelt strunta i de å förmodligen bli irriterad på mig själv för att de inte finns sen när ja bestämt mig för att ja verkligen ville ha grejjerna ... svåra beslut, eller hur *hihi*

dumma regler

-20 imorse när vi gick upp *burr* .. nu e solen framme å de håller på att bli lite varmare, så när liten har vaknat är det bara att packa in oss å lite fika i bilen ... mot pulkabacken!! Kenny åkte hem tidigare å de blir verkligen tomt när han åker, så tråkit!! Slut på allt vad skoter å fyrhjuling heter :) nu är de häftigaste här i krokarna spark å pulka *haha* men de räcker för oss! Jag får ju inte ens köra skoter eftersom ja tog mitt körkort efter 31 december 1999, om ja tagit innan hade ja sluppit leta reda på ett ställe där ja kan ta det dumma förarbeviset. Vad lärde sig alla innan 2000 när de tog körkort som vi andra inte fick lära oss? Har svårt att tänka mig att mamma som tog sitt körkort 1970 fick en liten extra utbildning om skotrar å hur man kör osv .. dumheter om ni frågar mig! (irritationen över att inte få köra märks inte alls va??)


räddningsaktion nr 2

Snäll bybo kom å hjälpte till me liten traktor!! Tur att de e vana att rycka ut å hjälpa till, tror att snökedjor blir prio till den bilen om vi ska ha den här uppe igen ..

Dessvärre gick inte de här vidare bra .. grejen dom satte fast linan i gick sönder! Kanske va tur att de inte fanns nåt bogseringsfäste under bilen i fram, då hade nog hela skiten under åkt me traktorn.

Fick dra upp bilen baklänges .. alla sätt är bra, utom de dåliga!

upp å ner
Liten på väg upp för helvetes backen .... åsså åkte vi mammans gamla bob ner tillsammans!!


37 cm snö ställer till me problem . . .

Igår testade vi ju skotern så klart :) Casper han förstår ju inte så mycket men han gillar när de brummar till. Kenny han envisades med att åka en sväng å ja ville följa med för att se till att han inte åkte för långt .. när vi kom till vatten som ja inte vill åka över (fruset så klart) så klev ja av å skulle gå hem! Han blev så klart irriterad men körde hem mig å ja hoppades att han skulle stanna hemma han me, men icke! Det går inte att prata med honom när han har bestämt sig för nåt å de gör mig galen, speciellt när det handlar om saker som han inte kan eller inte känner till, så som skotern, vädret, fjället, lederna, vattendrag mm mm mm. Både han å vi va sura som bin, vi för att han inte lyssnade å han för att vi tjatade!


Idag fick vi bokstavligen skotta ut oss från stugan, som tur va fick vi låna fyrhjulingen med snöplog på, så vi snabbt å enkelt kunde skotta undan helt otroligt mycket snö! Sen Kenny kom hit har det snöat 37 cm, det e inte illa!! Här ser ni bilen me all snö runt å på ..
Här kommer han me leksaken för dagen!! Den va perfekt å självklart rolig. Casper fick åka med å det va nog bland de roligaste här uppe för honom. Han blev helt galen när vi skulle gå in med honom, så vi fick stänga av den så lugnade han sig!
Sen låter ja bilderna prata för sig själva ...Fan va trötta vi va efter de här!! Kenny trodde han kunde köra upp sin bil i tvärbranta backen utan dubbdäck .. så här blev resutatet! Så efter fyrhjulingen som skottat så fint har vi en extra stor å bred väg tack vare Kenny *haha* vi fick ialli fall upp bilen från snövallen .. nu ska vi bara få upp bilen för backen så Kenny tar sig hem imorron!

snälla snälla

Heja Caroline!!! Mest udda å ja hejar helhjärtat på dig .. scotts bilproblem tog i å för sig ett stadigt grepp om hjärtat ...

Kenny han häller i sig rödvin å hotar med att flytta om ja kollar på de här nästa vecka *haha*

mer old school-schlager åt folket

Melodifestivalen är tillbaka, har det verkligen gått ett år sen sist? Kan inte fatta att man sitter klistrad vart eviga år när man året innan svurit på att de där ska ja aldrig mer se! Oftast är det pga att fel låt går vidare, svenska folket blir förbannade på varann för att alla röstar som idioter. Men när vinnaren väl står där så är alla enade om att vi visst kommer ta hem vinsten å det finns ingen på denna jord som möjligen kan ha en bättre låt .. så står vi där å klagar å svär åt öststaterna som aldrig fått vara med innan å vinner. Finns det inte en liten liten chans att vi kanske inte är så bra som vi vill tro att vi är, eller är det verkligen så att alla andra har gaddat ihop sig mot oss ???

Tja va spelar de för roll, här sitter ja ju å snart väller väl alla känslor fram .. det kanske är det som fascinerar å håller oss fast, vi har nåt att gnälla å bubbla om i månader!

..jag älskar schlagers, old school-schlagers, inte sån här ny skit som inte för fem öre kan jämföras med våra gyllene bröder, stormande Carola, bugg Lotta, vibrerande Kikki å allas våra ABBA..
1983 fick vi stifta bekantskap med den då 16-åriga Carola Häggkvist när hon dök upp i gul sparkdräkt och träpärlor med låten Främling. Foto: Scanpix
Abba 1974 vann hela klabbet i Brighton med låten Waterloo och efter det var muskvärlden sig aldrig lik. Foto: Scanpix
Var detta det första boybandet? Bröderna Herrey 1984 i ett synkat dansnummer med olikafärgade skjortor och - ja just det - guldskor. Foto: Scanpix

Mitt framtida jag??

Kollade in Annas Kaos igår som ja alltid gör .. blev lite halvskraj, är det så här det ska sluta??
Då tycker ja i å för sig mest synd om alla mina barn ...

spark vs skoter

Va ju som ni vet deppig för att Kenny inte skulle komma hit, så ja åkte å köpte en spark idag!! En gammal kompis till mamma va här å han tipsade om plastskenor man kan sätta på som ger extra fart å som funkar om de e lite grusigt .. för de gör inte vanliga sparkar, då tar de stopp!! Så de ville ja ju självklart ha *hihi* Så vi slängde in skrutt i bilen å åkte upp till Vemdalen å fiskebutiken hade sparkar, helt perfekta dessutom, ihopfällbara å med skenor *lycka*
Casper blev eld å lågor när han fick åka en sväng, lite svårt att åka å hålla i honom samtidigt :) vill ju ha en sparklåda så han kan åka, men vi hittar ingen sån ...

Vi hann i princip bara testköra en sväng på gården ... sen ringer Kenny å undrar va vi gör, musiken som hörs i luren hörs högre å högre i andra örat också ... han e här!!! Stog uppe i backen å kollade på tossarna som sparkade omkring *hihi* Å inte helt otippat hade han en släpkärra, bara att hoppa in i bilen för att åka å hämta skotern som Kenny ringt på. Han e inte klok på en fläck!! Stockholmare som han e testkör han skotern i gympadojjer å canvasbrallor .. skönt! Killen som sålde skotern skrattade gott åt honom när han körde iväg *haha*

Backen upp till mamma är rena rama mardrömmen å de blev inte lättare med skoter på släp efter .. helt plötsligt står vi still å glider bakåt. Ja skriker i ren panik ... vi dör vi dör!! Kenny tittar på mig å skakar på huvet *hehe* Som tur e så tar snödrivan tag i bilen å vi stannar, släpet har dessvärre vridits å pajjat kofångaren på bilen ..
Grannen va snäll å hjälpte oss som tur va .. tack!!

Å här e fina skotern, den går som en raket å ja e lite rädd att Kenny inte riktigt respekterar dels farten men också snön, fjällen å allt som kan hända .. vädret kan tex ändra sig på en tiondels sekund från sol å blå himmel till fruktansvärd storm å dimma man inte ser ett dugg genom .. å då gäller de att dels ha lite lokalsinne å karta!! Alla här i kring är mer än noga att påpeka att om han ska ut å åka så MÅSTE han ha nån som känner till området med sig, det är sjukt lätt att virra bort sig när allt omkring en bara är vitt å åter vitt!

nice surprise

Hihi!! Idag har varit en riktigt bra dag .. bäst va överraskningen! Mer om den å allt annat senare ...

upp å ner i lilla Hede

Drama i Hede .. den där kaminen är inge kul alltså! Casper han utmanar ödet å går närmare närmare å närmare .. ja å mamma står å gapar å viftar med armar å fingrar å aja bajar oss över den lille ligisten! Han rycker på axlarna å tycker nog bara att vi e knäppare än vanligt. Tidigare idag stog han å kikade ett bra tag .. åsså tar han sats å flyger fram mot kaminen å ja efter, men så hinner han nudda den å ja vet inte vart ja ska ta vägen! Tur som en tok har han, för mellan handen å kaminen hade han en tom toarulle!! Fan ja blir galen, om han bara låter den där va så kan han få busa hur mycket han vill med nästan allt annat!

Han vet ialli fall hur han ska charma allt å alla :) idag tog vi en tur upp till skalet å kikade i skidshopen. Förutom att få åka skidor hade jag ett annat mål med den här resan .. nämligen att bli en stolt ägare till en täck kjol, å de e ja nu *jippie* så här ser den ut fast min är svart, passar så fint till min rosa jacka!! Under tiden som ja letade efter kjol så va Casper me tjejerna i butiken å "hjälpte" dom med alla mössor å vantar som skulle hängas upp. Han såg sjukt nöjd ut att få va me, dessutom la han beslag på dom små hängarna å käkade lite på dom! Va lite orolig att han va ivägen å bara sabbade allt, men dom kom å frågade om de gick för sig att hyra honom ett tag. Så han charmade dom ordentligt *haha* å visst kan dom väl få hyra honom .. han skulle förmodligen ha skitkul!

Casper gick inte lottlös han heller, hittade ett par jättefina å förhoppningsvis varma å bra underställsbyxor å ett par tjocka å varma strumpor, han får ju inte frysa när vi är ute å leker i snön!

Förutom allt bra så har ja varit ganska nedstämd hela dan, Kenny å Tesse skulle ha kommit hit i helgen men så blir det tyvärr inte. Tesse har bestämt sig för att hon inte vill åka, å ja, då blir det så! Är riktigt besviekn å lessen, det här är första gången på länge som vi skulle göra nåt skoj, å det kändes extra kul eftersom vi har varit sjuka allihopa i omgångar .. men nu får ja, mamma å Casper mysa ihop å de går de me!baja

Baja baja baja ... mums!! Sitter här i soffan i kalla Hede å slurpar lite på en grön sliskig päron likör med det über härliga namnet Baja Päron!!
Rekomenderas skarpt!

Så efter ett gäng timmar i bilen å en alldeles toppensnäll Casper så är vi alltså framme, ja har för första gången här uppe packat upp mina kläder å lyxbäddat sängen med extra madrasser *hihi* lite prinsessan på ärten varning .. Jobbigast här blir helt klart att hålla Casper från kaminen, har gått bra ikväll men han är riktigt nyfiken på den där jätte tokiga grejen med lågor i .. ser nog fint å spännande ut, men ack så varmt å dumt om han skulle komma åt den!

Som tur va har gubben som skottat gården varit så snäll å tagit bort snön framför bron också, annars hade det tagit en stund att ta sig in i huset kan ja säga, snö finns i överflöd!! Hoppas de blir fint väder å lagom varmt / kallt imorron så vi får åka lite pulka *lycka*

Nu ska ja ägna mig åt bajan å made in sweden .. puss på er!!

-26 ... som hittat

Imorron drar vi till vinterland .. kallt, snö å förhoppningsvis sol!! -26 va sista väderinfo från Hede, det är verkligen hur kallt som helst *brrr* så nu är alla kalasisar, underställ å varma strumpor nerpackade med en hel del annat *hihi* Som tur e så har vi fått på takboxen, annars hade kanske Caspers stol gått att montera på taket ... näe nu skojja ja, men då kanske ni förstår hur mycke prytslar det e som ska me, som vanligt!!

Ja, mamma å Casper åker norrut på lite äventyr, ja hoppas att det blir så pass bra väder att vi kan åka pulka å lattja lite i kiddielandet uppe på skalet! Idag testdrog skrutten pulkan, å de va visst kul att se den där klar röda mojängen förfölja honom .. så kul att han trasslade in sig i hela baletten å blev sittandes som ett frågetecken med snören runt sig å pulkan på trekvart intill honom *hihi*

Lite nervös e ja inför en rätt lång bilresa med Casper, han hatar nämligen sin nya bilstol .. Behöver i princip bara sätta honom där så gnäller å skriker han. Vet inte va vi ska hitta på för att han ska hålla sig nöjd, men mamma kan räkna med att få ta till alla sina små knep för att hålla honom på finfint humör *hehe*

är det inte helt

Fantastiskt .. det är verkligen ett suveränt ord. Går att använda i alla situationer, faaaantastiskt! fantaaaaastiskt! f a n t a s t i s k t !! Det bästa med det är att ingen fattar om du är sarkastisk eller inte .. helt fantastiskt!

detta livhelvete

Svårt att göra nåt åt problem när det bara är en som ser dom ..
En sak är ialli fall säkert, dom äter sakta men säkert upp mig å ja vet inte vart ja ska ta vägen!

så där ja!

Titta här!! Man får inte va dum *haha* lånade Caspers häftiga chockrosa hörlurar som ja envisas med att säga .. hörselkåpor är väl de rätta ordet ... Fick låna en riktigt bra eldriven häftpicka av Ulrika, hon har fått den så hon kan pyssla å en sån står numera på min önskelista, gärna rosa om de finns!!Är riktigt nöjd me resultatet !! Lite småfel här å där men de e sånt man får ta som nybörjare *blink blink* har nåra till att öva på, gäller bara att bestämma mig för att knyta banden på de andra eller ej ... beslut å åter beslut :)

sötaste hyllan i stan

Tycker att den här hyllan är så söt! Fattas bygelkrokar under bara, sen så e de klart! Perfekt förvaring för Caspers mössor, vantar å strumpor i de färgglada cirklarna .. under kommer jackor å overaller hänga perfekt!

fynd i egen garderob e de bästa!!

Så här glad blev ja när ja upptäckte att magsjukan trollat bort de sista kilona efter kulan!! Kom till å me i gamla favvokjolen som tydligen är poppis nu igen .. håller så hårt i mina tummar att de är blå i hopp om att kilona inte helt plötsligt hittar tillbaka!!


Så min kära American Eagle kjol som ja fyndade under mitt år som au pair i USA fick hänga me till IKEA igår!!

handyman next door

De här håller mig sysselsatt för tillfället .. att se mig bakom en symaskin är förmodligen en udda företeelse!! I å för sig kommer ja på mig själv varje gång ja syr nåt att de e rätt skoj, å ja funderar ut en hel rad prylar som ja "lätt" skulle kunna sy själv! Man ska sikta högt, eller hur e de man säger?? För er som undrar vad ja egentligen pysslar me .. så e de en jalusigardin!!

Nåja, idag har vi pysslat här hemma. Försöker få lite ordning i lekrummet här nere å de går finfint måste ja säga! Både ja å Casper har lekhörna nu .. i samma rum *hehe* har lilla pärlan i ena hörnet me lite prytslar som är bra att ha alldeles intill Bob the Builder tältet! Känns tryggt med en handyman i krokarna varje da *hihi*
     
Våran fingerfärg-konst passa perfekt på väggen här inne!

Casper har varit en flitig hjälpare idag, hjälmen va ett måste!! Annars hade det säkert gått åt pipsvängen ..RSS 2.0