sockerkick

Efter jag lämnade  Casper imorse har jag suttit å läst, läst å läst!! Boken är så bra och jag har skrivit lite idéer å tankar som poppat upp för att bättre komma ihåg. Gjorde inte det i början av boken för jag trodde att jag skulle komma ihåg .. pyttsan :) så ja får nog skumma igenom det jag läst innan och skriva lite om det med.

K kom hem å fikade lite på dan, mysigt! Provade för första gången dom där browniesarna, trodde det skulle va några små bitar, men det va en hel kaka som man kan dela upp hur som, kanongod! Med lite vispad grädde och en cappucino till fick vi rena lyxfikan :)

 

Nu borde jag läsa lite .. men det känns svårt att sätta sig nu :) fast nåra sidor är väl lika bra att jag får undan, då blir det mindre imorron *hehe*


ängeltillverkning ...

Så mycket man kan hinna på en dag om man bara masar sig upp ur sängen :) vi va uppe ovanligt tidigt för oss så vi har fejjat å donat här hemma hela dagen lång! K han har tömt stora rummet i källaren och kört iväg ALL skrot som va där inne, så helt plötsligt uppenbarade sig ett rum där nere ... stort är det också *haha*

Jag har läst lite å fixat i rummet som kommer bli mitt pluggrum kombinerat gästrum. Känns lite väl onödigt att ha ett helt rum för endast gäster .. så jag kampar här inne å är det trevliga gäster som kommer, får dom vare sig dom vill eller inte ha mig som sällskap om läxor ska läsas ;) vem vet, dom kanske har ett å annat smart att komma med också!

Jag har skapat idag också :) förra året på Sigtuna Möte blev jag inspirerad till att göra egna smycken och igår hittade jag lite saker som jag letat efter men inte hittat hos samma tjej som stog där förra året! Mitt i all röra å saker som bara va tvugna att fixas idag så kände jag tvånget att prova göra en ängel ... ursäktar den dåliga bilden, orkar bara inte ta fram kameran, föra över bilder, ladda upp osv, därav photobooth!!!

Har sett liknande änglar här å där men inte hittat dessa "kjolar" å vingar, men nu har jag ett gäng som jag kan pyssla med :) nu är det bokstavsstansar jag letar efter, dom har varit slut på Clas Ohlson ett tag men jag hoppas att dom kommer in, har stora planer nämligen ;)

hipp hurra

Hoppla poppla!! Idag är det 1 år sen som jag började med bloggen .. tänk va tiden går fort! Har hunnit med en del grejer både här och i "verkliga" livet *haha* det är en rolig grej att ha för både sig själv och andra (förhoppningsvis) som är här och kikar. Dagbok, tankar, önskningar, kläder å en hel del annat som förevigats här på bloggen, kul att titta tillbaka och se vad man haft i tankarna ...

Nu ska vi bege oss mot Sigtuna, där är det marknad så förmodligen kommer vi se både en å annan i kläder från förr, det brukar vara så på Sigtuna Möte som det heter. Mysigt blir det nog med en massa stånd och grejer att kika på! Hoppas att ni får en härlig dag i fina vädret!

nöjd!!

Jahapp ... nu är det helg! Det har plötsligt fått en helt annan mening, nu när jag åker iväg, gör något annat på dagarna och får känna att jag längtar hem som omväxling, känns än så länge bra! Härom kvällen kändes allt skit och jag övervägde starkt att inte gå tillbaka ... började läsa en av böckerna (vilket visade sig vara helt tokfel att börja med!!!) och all min uppfattning om skolan och det jag tycker är bra var enligt den bara skit! Tillråga på allt fattade jag knappt hälften av det jag läst för orden va så fruktansvärt komplicerade och jobbiga, dessutom va klockan efter 21 så det gjorde väl sitt till kan jag tänka *hehe* tårarna sprutade och jag kände mig utmattad!!

Nu däremot känns det spänannde, roligt, utmanande och jätte jättepirrigt (för vecka 41-42 är det dax för första VFU'n = praktiken!!!) bra pirrigt men ändå :) jag har precis gjort färdigt uppgifter som ska vara klara till veckan, min enda lektion för övrigt nästa vecka, men nu har jag all tid till att börja plöja genom alla böcker!! Nu är det disciplinen att lämna Casper på dagis och faktiskt se det här som mitt heltidsarbete och göra det bästa av det som gäller ... wish me luck :)


litteraturlistan för den här kursen ... som jag sakta men säkert samlar på mig

Jag har börjat läsa boken "Att vara lärare" av Anne-Marie Kveli och den är jättebra! En betydligt bättre bok att börja med än den tunga "Att göra tänkande synligt" av Sten Arevik och Ove Hartzell, den här peppar, förklarar och inspirerar, tycker ialli fall jag! Har redan fått en massa tankar och idéer att kunna genomföra på VFU'n :) och det känns kul!!

Hoppas att ni får en helskön kväll och helg!

Nya brallor...

5a30168002aedb8819d8cdc4d0e9f2ab.png

Nya brallor å skodilemma ... det sistnämnda är ju en rätt förekommande grej *haha* regnar gör det också, trist!! Hoppas ni får en kulig dag allihopa å kom ihåg att le, då ler hela världen mot dig!! Lagom klyschigt en onsda va ;)


första skoldan avklarad ...

Nu ni har jag varit på min allra första föreläsning å det va kul! Läraren va jättebra, flätade in egna upplevelser å roliga historier som han eller nån av hans elever varit med om :) det som däremot är lite oklart fortfarande är dom här satans böckerna som ska inhandlas, men vi får ju aldrig nåt riktigt svar på vilka som vi verkligen behöver, å vilka som ska användas först. Kom just på en grej ... om de böckerna, ca 16-20 stycken, ska hinna läsas inom dom här 8 veckorna eller va det nu är har jag fullt upp kan jag meddela!! Paniken sprider sig sakta men säkert ... jaja, det går som det går, nåt jag har lärt mig att leva efter på sista tiden. Det är ett nytt förekommande fenomen i mitt annars så fruktansvärt kontrollerande liv (jag själv som håller i kontrollen) vilket känns rätt befriande måste jag säga *haha*

Nu ska jag kolla upp det här med CSN .. en jäkla massa papper att fylla i överallt å hålla reda på !!!

är det lika rörigt hos er ??

Har velat fram å tillbaka en stund nu om vilken väska jag ska ha imorron ... i-lands problem utan dess like va :) vet ju inte riktigt va som behövs så där första dan med en föreläsning eller introduktion om ämnet. Har ialli fall packat ihop lite pennor (massor!!!), kollegieblock å en massa annat smått å gott som åker från den ena väskan till den andra beroende på vilken som används för tillfället. Vilken tid vi slösar på allt jox egentligen, grabbarna tar sin mobil, nycklar, korthållare å vips är dom färdiga! Va finns inte i en tjejs väska egentligen, förmodligen det mesta å rätt mycket av det är väl bara utfyllnad när man tar sig en titt i röran *haha*

Nu har jag ialli fall bestämt å packat färdigt ... tror ja :)


I dagens influensa tider måste man vara utrustad med diverse prylar, så som handsprit :) små små baciller finns överallt, tänk på det! Nåt som man inte behövt tänka på när man har kört omkring vagnen är ju det här med att bära allt själv ... inget mer den här kan va bra, lägger den under vagnen, en banan eller dextrosol som alltid finns i skötväskan tex *haha* nu är det bara det absolut nödvändigaste för att slippa bära en massa tunga hemska väskor! Förut hade jag alltid ryggsäck, nu är det bland det värsta jag vet, så jag får väl vackert bära allt på ena axeln å klaga på ond nacke å rygg ;) fy så hemskt allt låter *haha* får sluta nu så ni inte tror att jag är inne i nån deppoperiod!

nytt i garderoben

Har varit dålig på att lägga in bilder på mitt shoppande känner jag ... illa, måste bättra mig *haha* men å andra sidan, som student lever man väl inget liv i flärd direkt va *panik* ;) i å för sig har nästan allt shoppande på sista tiden gått till lillen här hemma, måste gardera sig inför alla kommande lerfläckar, grönska, färg, mat å allt annat som samlas på kläderna när han härjar på dagis! Då gäller det att ha lite kläder att byta mellan, både här hemma å på dagis där han har en rejäl garderob redan *haha* värst av allt är denna märkning, vartenda litet plagg måste ju märkas med namn, så om det är någon här som tillverkar de pyttepyttesmå lapparna på alla kläder som är till för namn, gör dom lite större är ni snälla ;) roligast är när dom tror att både namn å telefon nummer ska få plats på en liten rektangel med måtten 3 x 2 cm!!

I helgen hittade jag ett par riktigt snygga jeans att klämma in både lår å rumpa i *hehe* tur att det är tyg under det slitna så vi slipper alla kasslerskämt ... en snygg å lite egen kofta blev det också som förmodligen blir en riktig favvis under hösten.


Kofta från VILA
Jeans leggings från VILA

När jag såg brallorna kröp det där stora vill-ha-begäret upp inom mig å jag kunde snabbt se dom tillsammans med mina vita converse som jag stolt, mycket stolt införskaffade i somras *haha*

Casper har som sagt fått massor med kläder nu på sista tiden, bland det sötaste är den här västen å gubbkepan :)


❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Cyklade iväg vid 12 för att hämta skrutt å längtade efter en go kram *myyyyys* men han hade somnat så han fick sova vidare istället för att jag skulle dra upp honom och allt bara blir tokit .. får kramas med liten sen :)

duktig kicka ☺

Oj oj så trött jag är nu!! Har varit ute i trädgårn å påtat, eller slitit är nog det rätta ordet :) har grävt en stor grop för våran trädpion eller va den nu heter *hehe* å en liten rabatt där jag satte ner våra små rosa rosor, så att dom kommer igen nästa år, annars dör dom ju i krukorna. Marken under gräset va stenhård, lera ungefär men hårdare, så jag är rätt slut ... K trodde aldrig att ja skulle fixa det där så han blev mäkta impad kan jag lova *stolt*

Har inte tagit nåra bilder men det kanske kommer upp imorron, ska lämna liten på dagis mellan 9-12 så att han fortsätter med sina "rutiner" att han ska dit på mornarna. Jag börjar ju på tisdag, men jag tänkte faktiskt vara så duktig å läsa en av böckerna som vi ska ha under första kursen. Köpte den igår å har bara bläddrat lite i den idag, allt känns jättespännande å jag längtar tills tisdag faktiskt :) det är ca 50 sidor som ska vara lästa till ett visst datum så jag tänkte passa på nu när jag har tid *hehe* smart va ?!

Hoppas att ni har haft en tophelg å att söndaskvällen blir mysig, kramar till er alla!!!

hos oss en vanlig lörda morron

Casper ritar, eller tja, äter lite på kritorna å målar sporadiskt :) appropå just sporadiskt, nu måste ordförrådet piffas upp å det är ordentligt! Under infon igår hörde jag en massa ord som varken jag eller någon i min närhet använder *haha* men det kommer väl rätt snabbt när jag ska läsa all kurslitteratur och gå på föreläsningar, jag får väl sitta med ett svenskt lexikon jag å slå som en tok ;) näe så illa är det väl kanske inte men visst används ett annorlunda språk, ett akademiskt sådant :)

K han plockar å fixar ... sååå duktig ;) jag har ju missat att berätta om hans lilla tripp i svenska fjällvärlden. Det gick faktiskt väldigt bra för grabbarna, bortsett från Kennys lilltår som fick sig rejäla törnar! Stora blåsor och en nagel är borta, men det är väl ingenting egentligen när man tänker att dom gick 11 mil på 37 timmar!!! Han ringde när dom kommit i mål å tyckte att jag skulle följa med nästa år ... nja, vi får väl se hur det blir med det va *haha* OM jag nu ska gå, då vill jag göra det på några dar så man kan njuta av den enormt vackra omgivningen som man befinner sig i, det är maffigt att vara i svenska fjällen!Eftersom dom hade satt upp ett mål, 24 timmar så tog dom nästan alla bilder i farten ... inte klokt när man kan njuta så av allt detta!! Snacka om att kunna samla krafter ...

Jag, ja sitter med datorn å löser Melodikrysset *haha* fattade inte att mamma höll på med det här vareviga lördag å tyckte så klart att det va töntigt :) men nu får jag allt äta upp det, för här sitter jag med google å kryssplan *haha* skickade till å me in förra veckan i hopp om att vinna Ted Gärdestads samling!! Får nog ta å köpa den istället :)

Lillskrutt spexar...

-f51e6f44595fa3ebe9f20a76dae7624.png

Lillskrutt spexar med sina nya mössa .. snacka om att han blir gubbe med keps i hans nya bil *haha* Jag sitter på tåget hem, nu är jag inskriven å iproppad info :) har "ledigt" till tisda då allt drar igång!!

Kramar alla söta!!


en till i samlingen

Har haft fullt upp idag .. eller tja, nu överdrev ja kanske lite litegrann *haha* men jag har hur som helst inte haft tid att sitta vid burken. Men nu tänkte jag visa er fina saker som K kom hem med igår .. en kondis-burk till våran samling i Anita Nylund burkar!!!


Den är så fin tycker jag!! K sa att han letat efter en som det stog rödbetan på, men så såg han den här, gissa om jag blev glad :) passar mig perfekt!!

Jaa ni, nu är det kvällen innan stora dan känns det som. I å för sig är det "bara" inskrivning och info, men det innebär ändå att komma in i vardagsrutinerna. Det har *peppar peppar* gått så bra för Casper på dagis så imorron ska jag lämna honom vid 7.30 så han får äta frukost där, sen ska han vara kvar tills 15 nånstans för att hinna med mellis också. Idag hade han precis vaknat när jag kom dit och jag fick världens största å härligaste kram!! När jag lämnade honom imorse stog dom andra barnen å letade efter grodor å fiskar i brunnen .. mäkta intresserade och nyfikna stog en klunga böjda över gallret *haha*perfekt att lämna honom då, han böjde sig glatt å kikade han me :) Sandra sa att om han inte ler och är glad som han för det mesta är så kommer han med stora nyfikna ögon och vill veta va som händer, söta lilla Casper ❤ han kommer få det så bra där!!

Hoppas ni har en mysig kväll ...

Å äntligen!!...

657ee946bc2a9b7c16b97861b8af68d8.png

Å äntligen!! Nu känns det BRA!! I fortsättningen ska vi färga slingor i dom här nyanserna, då blir det lite naturligare. Så glad jag känner mig :)


något sött

Min älskade K kom hem med en överraskning idag ... jag blev så glad, den är jättesöt! Ja håller er på halster lite å väntar med att visa den tills imorron :) nu ni mina vänner ska jag slänga mig i sängen å kommer förmodligen slockna innan ja landat på kudden!

inte riktigt som planerat

Har bestämt mig för att bespara er alla detaljer om håret .. förutom det uppenbara då så klart :) att det inte blev som jag tänkt! Jag ville inte ha nåt som ens är i närheten av rött/orange/gult/koppar .... men ni kan säkert gissa hur mitt hår ser ut. Därför har jag en ny tid bokad imorron, förhoppningsvis kan jag dela med mig av en bild då .. med ett förhoppningsvis blont fint hår som jag är NÖJD med!!!

Kan meddela att Casper är så duktig på dagis! Det glädjer mig så :) men idag kom nog verkligheten ifatt mamman å när jag pussade skrutt hej då högg det till i hjärtat *ajajaj* Maria slet tag i Casper som tur va för han sträckte armarna mot mig när jag skulle sätta ner honom, men då fick han känna trygghet med henne och gick iväg å lekte. Tårarna rullade nerför kinderna å jag kan inte hjälpa att det bränner i ögonen nu när jag skriver ... det är stort att lämna iväg sitt barn, speciellt när man har varit med honom i över 1,5 år! Han kommer trivas kanon på dagis, det är jag övertygad om, men det är ändå en stor grej ... ❤

Casper med sin ena fröken, Maria

nåt nytt

K har precis varit hemma å hämtat liten, han ska ta insolningen idag så dom två också får öva på att säga hej då och det bästa, när man kommer tillbaka :) Casper ska äta lunch på dagis idag med, så det är längsta dagen hittills, går allt bra så kommer han väl sova där imorron också. Dom har bestämt att barnen ska sova ute, så vi får inte glömma vagnen imorron :)

Jag har bokat klipptid, har aldrig varit där innan men mamma har gått dit flera gånger å varit nöjd så ja tänkte testa ... å jag hoppas verkligen att jag gillar både frisören å det viktigaste, resultatet! Skulle vilja göra nån jätteförändring, men jag fegar alltid ur :) men den här färgen som är nu, den vill jag göra nåt åt .. frågan är bara vad! Så om ingen bild kommer upp ikväll vet ni varför, det blev tokit helt enkelt *haha*

lite lurit ...

På kräftskivan hade Veronica gjort iordning en lista med siffror å bokstäver. Först fattade vi ingenting och väntade med spänning på en schysst förklarning .. ingen sådan kom så det va bara att sätta igång att klura! Nu ska vi se om ni kanske kan dom här, jag kommer nog inte ihåg alla, men det spelar ingen roll :) jag säger som Veronica .. det här är siffror vi använder oss rätt ofta av i vardan, sen finns egentligen inget mer att säga *haha*

365  =  D på ett Å

18    =  S i S A

3      =  H i en T

28    =  T i M (utan V T)

90    =  G i R V

29    =  D i F ett S Å

11    =  S i ett F B

33    =  C L i en C B

40    =  T på en A V

21    =  P på en T

28    = B i A (utan W)


Nu kommer jag inte på flera, vet att jag missat en del .. men man va väl kanske inte helt klar i knoppen när vi gjorde det heller ;) kan tillägga att jag å Amie inte kom sist .. men det gjorde våra kära respektive *hehe*

Lycka till :)

pojkar å deras grejjor

Det är inte bara pappa som ska ha leksaker ... lillen ska ju så klart också ha :) K blev så sugen på en elmoppe eller liknande efter vi varit hos Theo som har en sån. Han är så duktig på att köra, han styr kanon mellan bilarna å tittar så ingen kommer osv. Casper däremot han hade lite svårt att förstå det här med att styra och hålla foten på gaspedalen *haha* men tillslut hittade han styret och svängde hela tiden istället :) Efter lite letande på nätet står det nu en jeep i vårat förråd, Caspers första bil! Helt otroligt :)


Igår körde han runt på gräsmattan och skrattade!! Rätt som det va tryckte han av hela bilen, på av på av på av ... men vilken fart det kommer upp i .. känns fort när man springer bredvid å ska försöka styra ialli fall *haha* så nu får vi väl en finfin bana uppkörd på gräsmattan.

hey baberiba

Hej hallå .. sitter här rätt sliten men slänger in nåra rader ialli fall :) igår hade vi supertrevligt, roligt, åt gott å drack gott mm mm mm. När alla blivit lagom lulliga började vi spela Doobidoo som totalt ballade ur för lagen va rätt ojämna, både till antal å IQ-nivå *haha* Veronika satt i ena soffan med sitt lag och skrek på vårat lag (läs vissa av oss!!!) som hela tiden skrek ut vem det va på bilden, när vårat lag skulle sjunga å gissa skrek en å samma PASS hela hela hela tiden! Tillslut kom stackars K å skulle va me, då förklarade jag först för honom att vårat lag har en rejäl släng av ADHD, damp å alla bokstavskombinationer man kan tänka sig!! När alla bara fortsatte att skrika å passa gav jag upp .. jag är trotsallt en vinnarskalle så jag kunde inte sitta kvar där tillsammans med det laget *haha* efter det va partajet över, lika bra det kanske för klockan va 2!

Idag har det vrit en rätt seg dag .. colan hägrade när vi slog upp ögonen, men den fick man ta sig en promenad till coopen för att få tag på! Jag, Casper å mamma åkte på loppis sen å gjorde riktiga fynd *nöjd* Casper höll krampaktigt i några bilnycklar så han fick dom för en femma :) jag hittade en till emaljerad kopp att ha i hans kommande lekstuga, med en tillhörande burk eller va man ska kalla det för. Just det, en söt vas också som inte hittat sin plats ännu :) allt detta för endast 65 kr, som hittat *haha*Caspers farbror å sambo kom förbi en sväng också. Då va i å för sig mormor, farmor å farfar här me så de blev som ett litet släktkalas :) Malin å Ronnie hade med presenter till både mig å Casper, tror inte man kan bli så gammal att man tycker det är tråkigt med paket va *haha* Jag fick massa fina å bra saker att ha till skolan, omslagspapper fick fröken välja själv sa dom :) ... men annars fanns nog det mesta som kan behövas! Block, pennor i alla möjliga former, överstrykningspennor, tipexrulle, sudd, linjal, en tunn mapp å en tjockare mapp att samla papper i TACK!! Casper fick kritor å papper så han kan rita massor nu när dagis börjar :) så snällt, tack igen för alla fina saker!! Dessutom fick vi en växt .. jag är totalt värdelös på dessa namn, men någon slags pion ... tror jag *haha* Kennys mamma har en hos sig som jag tycker är så fin, så jag längtar tills våran kommer blomma första gången!!
Jag måste bara skriva om en sak som hände idag ... när vi va på väg hem från loppisen så plingar en varningssignal till å ja lutar mig mot mammas håll för att se va det står i infon (mamma körde) Det visar att dörren bak är öppen å jag hinner knappt reagera innan jag nästan slänger mig bak å ser Casper sittandes bredvid sin stol med handen på handtaget. Jag griper tag i hans arm å håller krampaktigt i den tills mamma stannar och hoppar ur. När jag kliver ur bilen är mina ben som spaghetti å jag ser framför mig allt vad som kunnat hända!! Vad hade hänt om jag varit själv i bilen, på motorvägen eller vad som helst. Med barn händer allt så snabbt, ett ögonblicks verk! Nu gick allt bra, men jag kan lova att det kändes obehagligt ett tag efter. Nu är dörrarna barnsäkrade och jag hoppas att det var ren å skär "tur" att han lyckats ta sig ur, att det ALDRIG mer händer! Kan bara inte förstå hur han lyckades ta sig ur bilbältet ...

äntligen!!

Nu drar vi på kräftskiva *mumse* jag älskar kräftor .. dessutom ska jag testa en för mig ny bubbelflaska, smultron-mousserande som jag har höga förväntingar på *haha*

Hoppas att ni har en underbar kväll alla raringar!!

har så klart Anna halsbandet på mig som i sommar nästan vuxit fast på mig ...

lika kul varje gång

Härom dan kom avisering i mobilen ... tänk att det alltid är lika kul att hämta paket på posten, trots att man vet va som är i *haha* den här gången va det bara saker till Casper, så som mjukisbrallor, vantar, tröjor å kallsipper! Lindex har ju bra med ta 3 för 2 på sina velour å mjukisbrallor, vissa tröjor å underkläder för barn. Till dagis är det bra med såna sköna kläder som inte skaver och har gott om utrymme för att böja sig, klättra å busa i!
T-shirt BlåJeans Blå

Velourbyxa GråT-shirt Grön
Vid närmare eftertanke kanske han inte behövde den där Emil-tröjan .. han har nog med bus i sig ;)

skönt utvilad

Oj ... glömde ju skriva va vi fick på Maxi :) det va provsmak på kräftor, ostar å vitlöksbröd. Alla stog å sörplade å mmmm:ade gott där vid snälla tanten :) finsmakare som han är den lille, så slank lite av allt ner *haha* lille kräsputten, vilket han förmodligen fått efter sin mamma *hehe*

Igår gjorde ja nått som jag inte gjort på vääääldigt länge! Jag la mig i sängen strax efter 21, jag kollade lite på Simon & Tomas men direkt efter det somnade jag å nu känner jag mig mer utvilad än nånsin!!! Ska verkligen försöka lägga mig i tid nu framöver, det är nämligen inte bara liten som blir trött av inskolningen å nya rutiner :) det tar på mamman också som är van att såsa runt här hemma å inte stressa iväg direkt när vi vaknat *haha*Igår följde mormor med till dagis för att se vart Casper ska spendera sina dagar, fröknarna tycker det är kul att få träffa mormor, farmor, morfar mm för då känner dom ju igen dom ifall dom nångång kommer och hämtar upp dom små. Mamma vill fixa i sitt schema så att hon kan hämta Casper en dag i veckan tex så dom har några timmar för sig själva, det tycker jag är så mysigt! Å framförallt tror jag att Casper kommer bli störtförtjust i det :) tänk va lyxit med mormor som kommer å skämmer bort en *haha* Det va också första gången som jag lämnade honom en stund själv, 15-20 minuter å det gick toppen *skönt* vi pussades å sa hej då, vinkade åsså försvann dom in bakom väggen, mer än så va det inte. De va ja som häpen stog kvar å undrade va som hände *haha* Casper hade visat vägen till vattenrummet å där stog han när vi kom tillbaka!!

Godaste å...

2c9b08e200478ef51c00eb0653c5956b.png

Godaste å roligaste provsmaket jag nånsin varit med om på Maxi ... än en gång nöjd här på favvo-mataffären :)


blandade känslor!!

I måndas va vi på första inskolningsdagen med lille Casper, allt gick toppen å han hade så kul med både cyklar, bandyklubbor, vattenrum, små grodor å andra spel :) efteråt åkte vi å kollade på lite bra att ha saker till dagis. Vi hittade en jättefin ryggsäck med grodor på som han blev totalt överlycklig för!! När vi satte den på hans rygg skenade han ut ur butiken med världens strösta leende och sprang omkring och skrattade å bubblade av glädje *sötis* in å ut mi varenda butik å charmade alla, människor stannade å skrattade gott å pekade på honom å undrade va det va för en liten filur som härjade omkring :) Hemma har han packat i lite nappar å sin favoritkudde å dragit ur, lagt i å dragit ur, lagt i å dragit ur .. ja ni fattar *haha* tänk att man kan bli så glad för en ryggsäck va!!Igår gick det också bra, lite mer koll på vart jag va men det sa dom va helt naturligt. Första dan är allt bara lek, nytt å roligt, sen kan det bli lite mammigt eller pappigt när dom förstår att det håller på att hända grejer, för vi ska ju dit varje dag nu i två veckor å sen är det verkligen vareviga dag .. många timmar blir det. Idag va han så trött så redan innan vi kom dit hade jag på känn att det kunde gå lite hur som, å han blev grinig å ville bara va nära mig. När han sen drog ur 4 rätt stora lådor med lego och va tvungen att hjälpa till att städa blev han smått tokig. Men jag vägrade släppa ut honom innan vi hjälpts åt att städa upp, det va tufft men jag tror jag har igen det sen ... gäller bara att va konsekvent, eller hur! Fröken sa också att det är bra att dom får förstå att man ska städa upp det man plockat fram .. så han har nog det han gör på dagis *haha*

Min mamma kom precis .. hon har varit i Hede en massa veckor nu så det va en glad överraskning när det plingade på dörren!! Casper va så trött, han hade somnat på soffan å va inte alls imponerad av att det ringde på dörren .. men imorron när han är pigg blir han förmodligen överlycklig för att momma e här!!!

dåligt med fantasi här ...

Sitter å kollar på bilder så ögonen nästan blir fyrkantiga *haha* vi fick i uppgift av dagis att klippa å klistra ihop ett collage med bilder på Caspers nära å kära, som han sen kan visa och berätta om. Har tittat runt å försökt hitta en massa bra bilder, är inte riktigt färdig än .. men jag tar nog resten imorron känns det som! Är ruggigt trött idag så jag tänkte va lite duktig för en gångs skull å hoppa i säng tidigt ... nämligen NU!! Det bästa med sommaren är att jag sällan sminkar mig, har ingen ork till det så jag sparar in en massa tid både på att smeta dit allt å ta bort det om dagarna ... man får va glad för det lilla *hehe*

Har varit mer än dålig både på att blogga å kika in hos er som jag vanligen tar en titt eller två hos varje dag ... men för tillfället har jag bloggtorka så in i baljans, men jag hoppas att det släpper för jag saknar att sitta här å knappa å grejja lite. Å självklart se vad ni har för er och bli inspirerad av allt som ni skriver å tipsar om!!

Nu måste jag sluta .. K står bakom mig å sjunger "george george .. george of the jungle" i 180! Så fort man hört den snutten klistrar den sig fast som en igel å det är det enda man sjunger på :) tacksamt att jag delar med mig va *haha*


precis som jag trodde!

Pratade ju om den där nervositeten förut som jag trodde skulle infinna sig närmare skolstarten ... å så rätt jag hade, hela min mage bubblar å jag kan nästan höra alla fjärilar prata med varann där inne!! Häromdan funderade jag på om ja va riktigt klok å vid medvetande när jag sökte ... tror inte det faktiskt *haha* allt har byggts upp extra mycket under helgen, dels för att K inte varit hemma å kunnat distrahera mig med en massa pepptalk, åsså är det dagisdags imorron, mjukstart i å för sig med bara 1 timme, men ändå, nu händer det grejjer!! Å nya vardan närmar sig med stormsteg som gör att jag ibland känner mig som en vilsen 5-åring som tagit sig vatten över huvud ... jag hoppas så att jag klarar skolan och känner att det här är rätt för mig!!

Känner att det delvis blir lättare med Casper, visst är det gränssättning på hög nivå och ibland känner man sig som en riktig taskmört som mest rapar ut orden nej, låt bli, appappapp osv! Men det är ju tyvärr rätt mycket av den varan när barnen kommer upp i trots och testålder, där man nästan kan se hur buset tänds i ögonen på honom och han blir så där full i faan! Helgen har varit underbar, han har ätit helt okej, varit supergosig å härlig och kommit å satt sig i knät å bara vill mysa massor, det är så himla härligt att det inte går att beskriva hur det känns! Blir nästan gråtfärdig för såna gånger är jag inte alls redo för dagis *haha* i det stora hela vet jag att det är det bästa, för båda oss och det här kommer bli toppen för dagiset, fröknarna å upplägget kändes helt kanon! Vi hittade inget dåligt när vi va där .. vi var bara så nöjda när vi gick därifrån i onsdags efter vårat möte!

Kände att jag va tvungen att skriva av mig lite, tror att jag låtit bloggen vara nåra dar för att jag bara varit så fokuserad på det här med skolan. Jag är en person som har ett enormt kontrollbehov, nu när det är två veckor kvar å ja inte har fått mitt schema än, gör det mig smått galen! Jag vill kunna planera å veta hur det kommer bli dom närmsta veckorna .. måste ju fylla i dagisschemat också :)svalkande god drink

Tänkte dela med mig av ett mumsigt drinktips nu när det är lördag å allt :) förra helgen testade jag att blanda en liten fördrink med min flädersaft och det blev riktigt gott! Så där lagomt sött å syrligt ...

Så här gjorde ja :

Fyll ett litet glas med krossad is
4 cl vaniljvodka
4 cl koncentrerad flädersaft
Toppa med sockerdricka eller sprite


Prova med lite sockerdricka och häll på mer efter smak .. vissa vill ha mindre sött å andra mer :)

turtid!!!

Idag är det tydligen nåt stort å kosmiskt som kommer hända 12.34.56 ... så håll koll på klockan å tänk på saker du vill ska inträffa, olika drömmar du har eller så tänker du bara happy thoughts :)

Eftersom jag är smått vidskeplig av mig så har jag nu ställt klockan på 12.33 för att vekrligen ha koll på det här *haha* det är nåt speciellt med sifferkombinationen 123456789 som alltså inträffar på sätt å vis måste jag säga 12.34.56 7/8 09 ... tyvärr smyger det sig in nåra andra siffror där vid 2009 men men, säger dom åt oss at tänka på positiva saker och drömmar vi har så kan vi vällan göra det. Vem vet, kanske slår just dina drömmar in ...

så det man skördar .. fast tvärtom va ☺

Jahappsan .. sitter i soffan i ett tyst hem förutom Simon å Tomas som gör mig sällskap via tv'n. Casper sover å K han åkte upp till Norrland idag, han ska ju gå den lilla svängen på 11 mil!!! Dom har tänkt hinna fram på 24 timmar men jag är smått skeptisk till det, jag väntar med spänning på att få höra konstiga, roliga å udda historier från den här resan, har på känn att vad som helst kan hända :)

Efter inlägget om Casper och hans humör har tankarna snurrat i huvet å jag har varit på helspänn för att verkligen försöka göra det "rätta" .. inte allid lätt men jag märker att små små förändringar hos mig och min reaktion på vissa saker gör allt mycket lättare. När det gått för långt och jag är trött så orkar jag helt enkelt inte försöka få honom på andra tankar eller prata lugnt å sansat jämt å ständigt, efter nog mycket tjat exploderar jag och då är det kört! Så nu har jag verkligen fått räkna till 10 x antal gånger och tagit djupa andetag för att göra våra dagar tillsammans mysiga å roliga! Faktiskt så märks skillnad å ingen är gladare än jag!! Ann-Louise  skrev något väldigt bra som jag verkligen använder mig av, istället för att stå kvar när han blir tokig och antingen försöka prata med honom eller tjata å tjata så lämnar jag honom i det rummet han är, stänger inte in honom utan går bara och låter honom ha en stund för sig själv för att varva ner och komma på andra tankar. Det har resulterat i att han efter en stund kommer och kryper upp i famnen för att få en kram! Lätt att glömma att dom här små liven har enormt mycket känslor och funderingar som också behövs ta hänsyn till .. allt går inte att vifta bort eller säga "såja, det är ingen fara, gråt eller skrik inte mer nu" .. ingen vuxen vill ju bli behandlad så, eller hur! När jag var i USA satt jag barnvakt ibland åt grannarnas barn, Sarah. Hon kunde verkligen vara en pain in the butt unge som kunde driva mig till vansinne, kan tillägga att hon va 4 år å van att alltid få precis som hon ville. En dag va hon på uruselt humör och började skrika å springa runt i hela huset när jag sa åt henne något, jag visste inte vad jag skulle ta mig till å plötsligt säger hon när jag försöker prata med henne :

- I just need some alone time .. ok? I'm gonna stay in here for a while and when i feel better, im coming out!

Jag fick slita upp hakan från golvet å dölja min förvåning så gått det gick .. men det är ju så rätt som hon sa, ibland behöver man vara för sig själv. Jag tycker det är häftigt att en fyraåring använder sig av dom orden!

Det är ingen dans på rosor alla dar att vara förälder .. men det är det väl ingen som tror heller va *haha* Tack alla ni som skriver stöttande kommentarer och små hjälpfulla tips!vad har hänt???

Har ingen vidare inspiration för tillfället .. inte för nåt känns det som! Håller på att bli galen här hemma för Casper är värre än vad jag nånsin kunnat tro att ett barn kan bli. Ibland räcker det med att vi tittar på honom så skriker han rakt ut! Mat är inte ens att prata om, vilket resulterar i att han vaknar varenda natt å ska ha välling. I bilen härom dan satte jag mig bak med honom för jag tänkte att det kunde va mysigt, mmm visst. Om man räknar slag, skrik å sparkar som mys så hamnade jag precis rätt. Fattar inte va som hänt, börjar fundera på om han känner av min nervositet som faktiskt finns nertryckt inom mig, både för dagis å min egen skola.

Han tycker inte att nåt är kul, spelar ingen roll om jag tar fram kritor, böcker, pussel, bilar you name it! Jag testar allt å han blir i princip tokig för det mesta! Duscha som han vanligtvis älskar va pest idag .. ingenting är rätt. Verkar i å för sig som att det gäller mig å K så han kanske har lessnat på oss, va vet ja. I helgen så fick ju dom som va här hjälpa honom, med allt! Han trippade iväg glad i hågen å gjorde precis som dom sa, samma sak när farmor å farfar va barnvakt härom kvällen.

Trodde aldrig att jag skulle säga det här men jag är faktiskt tacksam för att det är dags för dagis. Visst känns det både konstigt å lessamt med, men nu när han bara får stora spelet för allt så är det mer än tröttsamt att vara hemma med honom själv för K har ju börjat jobba igen ...

När han väl skrattar å är go så skär det i hjärtat att jag ens kan bli så trött å less .. men jag är inte mer än människa, man orkar å klara bara så mycket skrik å gnäll!

en vanlig syn dessa dar!!


saknar den här goa å glada killen!!

något nytt

I helgen när nåra vänner va över provade jag ett recept på rödbetor att ha till maten. Det va super gott och jag kan lova att vi kommer fortsätta ha rödbetor till både ditten och datten :) det är ju gott att koka och äta med smör i å för sig men det är ju roligt att testa lite annat också ...

Så bra det är med nätet när man ska kolla nya recept, bara att söka på råvaran tex så kommer ett hav av olika tips, rätter å info, perfekt om ni frågar mig! Jag är ett big fan av recept.nu också, där finns det mesta ...


Fick användning av ett av mina loppisfynd också från loppisrundan i Skåne!

Färska rödbetor med honungsdressing och fetaost :
  • 6 rödbetor
  • 50 g fetaost (så klart man så mycket man vill ha!)
Dressing :
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 5 msk neutral olja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk finhackad gräslök
Om ni gjort något med rödbetor så vet ni att skalet lätt dras bort när det kokats, så de behövs inte skalas innan! Jag brukar skära dom i någorlunda lika stora bitar så de blir klara samtidigt, om de inte redan har samma storlek så klart ...
När betorna har kokat klart och skalet är bortrivet, dela dom i så stora bitar ni vill ha å låt dom sen ligga och marineras i dressingen. Lägg sedan upp dom på ett fat och strö fetaost över ... gott!!!

Casper han fick en så fin fotbollsdress som Stefan raskt satte på honom :) som en liten tomte såg han ut med en helröd dress, till å med röda fotbollsstrumpor med halkgrejer under *söt* blir bra att ha på dagis va, så dom ser honom *haha*


en fråga utan ett rätt svar ...

Om du skulle peka ut din själ nånstans på eller i din kropp ... vart skulle du då peka??

Jag har ganska klart för mig vart jag tror att min finns .. om det stämmer eller inte får jag nog aldrig reda på.

RSS 2.0