nya och gamla människor


"Long since, the desert wind wiped away our footprints in the sand. But at every second of my existence, I remember what happened, and you still walk in my dreams and in my reality. Thank you for having crossed my path."

~ Paulo Coelho

Ibland funderar jag på varför vissa människor söker sig in i mitt liv och kan häpna över hur fantastiskt (eller ofantastiskt) det är att det just där och då dyker upp en viss person. Men det klart att det är en mening med det ..  Ofta visar det sig att de skulle spela en stor roll och föra något med sig. Under det senaste halvåret har åtminstone tre nya människor infunnit sig i mitt liv och de har alla påverkat mig otroligt mycket. Otaliga saker att tänka och fundera på, men även insikt om vad som betyder något i mitt lliv och hur jag vill ha det. Tack!

Sen är jag mer än tacksam att jag har C, J och V, ni är underbara och viktiga för mig!

through with playing by the rules of someone else

 

 


Gladpanna

Idag har jag varit på strålande humör å det är så härligt!! Har gått med ett leende på läpparna dagen lång å vet egentligen inte varför jag är så glad. Men va spelar det för roll?? Alltid kan man väl smitta nån :)

Finaste Ki hade ett bra citat på fb så ja norpade det å lite till,

  "Fame or integrity: which is more important?
  Money or happiness: which is more valuable?
  Success or failure: which is more destructive?...

  If you look to others for fulfillment, you will never truly be fulfilled.
  If your happiness depends on money, you will never be happy with yourself.
  Be content with what you have; rejoice in the way things are.
  When you realize there is nothing lacking,
  the whole world belongs to you."


  Lao Tzu (c.604 - 531 B.C.)
  Tao Te Ching


anna goes bananas!!

Oj oj fattar inget!! I hela mitt liv har min mamma tjatat å tjatat om att jag borde fjällvandra hit å dit å överallt. Varför de har jag tyckt mest hela tiden, räcker väl att åka skidor där på vintrarna, ska man gå också??

Tydligen så är det det man ska :) lillan är på väg att bli stor å vill för första gången i livet ut och fjällvandra!
Mammas kusin Vivi-Anne är en äkta fjällräv som befinner sig ute i naturen mer än hon befinner sig någon annanstans, trots sina snart 80 år så går hon, cyklar å framförallt så åker hon skidor (när vädret tillåter så klart) jämt och ständigt! (Hon tävlade faktiskt för Sverige i slalom för x antal år sen ... )

Hon tipsade om en massa mysiga ställen att vandra på, och lite försiktigt lade hon fram att vissa av dem är extra bra om man är nybörjare å bara vill prova på :) Jag är ju ingen bära-på-mycket-saker-människa (fast jag har ju gärna med mig desto mera grejjor) så ett ställe hon pratade om i Norge lät ju alldeles perfekt för mig. Där kan man åka bil rätt långt upp på fjället och så tar man dagsturer därifrån och har tält å packning i bilen, är inte det kanon så säg :) det bor ju trots allt en liten latmask i mig ... eller som min väldigt snälle pappa brukar säga "du är lat av naturen" .. väljer att inte alltid lyssna på vad han säger kan jag ju tillägga :)Lånad bild, Jämtlandstriangeln


Vivi-Anne berättade också att många går till Blåhammaren och antingen så tältar eller så sover de på hotellet där och det bästaste av allt tydligen, det är trerättersmiddan som är mäkta imponerande, med ett eller två glas vin till :) Det tycker jag låter toppen, först gå å vara lagomt nyttig i en alldeles underbar miljö å dessutom få en finfin midda å ett glas vin som belöning, helt i min smak :) Så det här ska jag tametusan genomföra! Nu är frågan bara om hon ska slå på stort å tälta också ...

File:Sylarna.JPG


Lånad bild, SylarnaNär som helst så är ja där ute å vandrar ... :)


nu eller sen?

Idag lyssnade jag på ännu en ljudbok i bilen och har funderat på en hel del saker under dagen :) författaren Maria Scherer talar bl.a. om hur vi är nu eller sen-människor. Jag vet inte riktigt var jag ska placera mig själv, tror i å för sig att det lutar åt sen-hållet för jag är nog skapligt påhittig när det kommer till att hitta anledningar till att skjuta upp eller inte göra något. Självklart är man väl en superimpulsiv kokkostopp då å då men det brukar ju sluta därefter också ..

Hur som, när hon talat om att antingen vänta med att göra något eller vara en så där läskigt snabb människa som knappt tänker igenom sina beslut och tankar så säger hon något i stil med:

"Gör det nu, du kan alltid ångra dig sen om det är alldeles för kul eller bra."

Å så rätt hon har :) tänk vad mycket man går miste om bara för att man tänker sen, jag gör det där senare eller ringer det samtalet om en stund, jag ska bara ... Den där lilla mini-Alfons som tyvärr bor inom de flesta av oss borde packa sig iväg å lämna plats för mer spontanitet och lagom stor dos tokighet!

Hon pratade även om rädsla, det finns mycket som vi är rädda för och vi måste ta rädslan på allvar. Däremot ska den inte ta över oss och låta den stå ivägen för att göra det vi egentligen vill eller tror oss vilja göra .. ge rädslan några minuter och ge dig sen ut på äventyr! Dela upp utmaningarna i mindre delar om det hjälper och ta inte allt så allvarligt!

Det är roligt hur dessa böcker jag snubblat över på sista tiden verkar vilja komma fram till mer eller mindre samma sak .. det måste betyda att det ligger en hel del sanning i det som sägs och att jag verkligen är/har varit i behov av just detta. Och det känns som att jag har kommit en bit på väg med mig själv och mina tankar/känslor.


min framtid - mina val


"Ödet är ingen slump. Det är ett val."

~ William Jennings Bryan

Just nu läser jag boken Kraften av Rhonda Byrne och den har gett mig en hel del att tänka på. Förut kunde jag tänka å vräka ur mig i princip vad som helst, men nu både sägs å tänks det mesta får jag väl ändå lov att säga med viss eftertanke ... allt för att dra till mig så mycket positivt som möjligt och göra det väldigt klart för alla slags krafter som finns runt omkring oss att jag bara vill ta emot sånt som är bra för mig.

Ska bli spännande att se hur det här fungerar ..

Och något helt oväntat .. jag längtar hem! Jag saknar lägenheten efter att ha varit borta i bara en vecka :) det ska bli skönt att komma hem till mitt eget ställe å bara vara!


Would you?


If I lay here

If I just lay here

Would you lie with me

and just forget the world?


gott å blandat i Hede

Herregud .. sitter hos mamma i Hede å samlar energi :) det går ju sådär när det just nu spelas dansband för fulla muggar å inte vad som helst heller, tydligen är det någon som faktiskt vill höra "Who the fuck is Alice" på Finska, toppen!

Jaja, fokus på det positiva var det va ;) igår hade vi en toppenfin dag och var å badade i Långå på ett jättemysigt bad. Casper var väl den som stog för badandet när vattnet var närmare svinkallt, annars var det fiskar å gungning som hägrade för den lille och därmed även oss :) Vi lyckades fånga ett gäng fiskyngel med lånad håv till Casper å hans nyfunne vän Luddes stora förtjusning!! De hoppade av glädje å va så lagomt kaxiga när de fick hålla i småfiskarna som rätt snabbt kastades tillbaka i vattnet med härliga små tjut :) Däremot var Jacob å PG ute å fiskade och de fick en liiiiten å en rätt så stor firre.Långå badplats


 

Casper har tjatat om att åka och hälsa på valpen som moffa ska ha mest hela tiden sen vi fick reda på det. Så samma kväll vi kom hit åkte vi och tittade på den. Casper brukar vanligtvis härja vilt med Nenja och andra hundar/djur som råkas på att komma i hans väg ... Här fick han veta vad busig hund var och flög upp i min å mommas famn och klättrade tillslut upp på hennes axlar å ville inte leka mer med valpen! Han hade ju perfekt storlek att hoppa på å leka med för de små hundarna, så plötsligt kom Lotsi å hoppade mot honom å Casper snurrade några varv på gräsmattan som snabbt tyckte att dom kunde gå in i sin bur igen :) när jag då försökte förklara för honom att du är ju precis likadan som valparna så väljer han att inte helt lyssna till det å tycker att Jacobs finfina idé om att låta Casper spendera natten med valparna låter ytterst dumt!

Förhoppningsvis så har Caspers tankar om att skaffa hund tonats ner en del nu :)
om de inte blåser så regnar det ..

Nu har ja å lillhjärtat tagit oss upp till Östersund å hälsar på Johanna å Jonas. Bättre lektant å farbror får man vällan leta efter, Casper trivs som fisken i vattnet å busar mer än gärna med dom båda :) idag var vi på Djungelhuset å gjorde av med en hel del energi, både liten, ja å Johanna .. så nu är Casper redigt slutkörd så Jonas kan vara en rätt så lugn barnvakt ikväll :) Inte för att ja tror att det är nåt bekymmer, lillen delade ut pussar till höger å vänster här imorse så Jonas har fått en ny liten vän!!Skojjsit i Djungelhuset

 

 

Så efter att liten fått leka av sig idag så ska tantaluttorna ut å leka ikväll, här ska drickas vin å bubbla om en hel del skrot som vi samlat på oss sen vi sågs sist, å det är ju i vanlig ordning inte så lite .. :)


hjärtat fyllt av stygn

Jag älskar Mia Skäringer och allt hon gör. Jag såg henne på Cirkus med "Dyngkåt och hur helig som helst", vilken människa!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag hör hur hennes liv har varit, hon berättar allt det tragiska så fruktansvärt kul så det finns inget annat att göra än att skratta ... så tårarna till slut sprutar!!

När jag hörde den här låten högg det till i hjärtat och jag funderade på hur det skulle vara att själv ha hjärtat fullt av stygn .. nu vet jag det. Det spelar ingen roll hur Casper driver mig till vansinne å hur mycket pajas han än är, han är för alltid min älskling å det finaste jag har! Det finns inget bättre än att få en puss å ett jag älskar dig mamma av honom ♥ all den här ilskan som han tyvärr riktar mot mig för tillfället får jag ta med all kärlek han ger mig. Det kan inte vara lätt för en liten krabat att försöka förstå något som är svårt för vuxna att förstå .. Det viktigaste är att han är trygg nog att våga visa allt vad han känner och det är jag stolt över att han är!!

Även om mitt hjärta fått sig ett gäng stygn sista tiden så vet jag att det är för det bästa. Jag vill lära Casper att följa sitt hjärta och våga lita på sig själv, att göra det som känns rätt. Å det kan jag lova att jag har gjort!

"Att våga är att förlora fotfästet en liten stund,
att inte våga är att förlora sig själv"
~ Sören Kierkegaardtokgoa kakor

Har precis bakat en omgång av en ny favoritkaka ... hallongrottor!! Dom är sjukligt goda å är kanon som picknick-fika åsså älskar Casper dom. Nämen va fan, vem försöker ja lura?? Det är ju jag som älskar dom å skulle kunna trycka i mig hela plåten själv .. kanske tur att dom är skapligt mättande, annars rullade man väl fram i lägenheten snart :)


 

 

Har inte bakat dom sen ja var ca 13 år och använde potatismjöl till största delen, det blev torrare än torrt så det blev finfina smulfontäner när vi stog med munnen full å skrattade åt eländet :) men nu har jag lärt mig knepet som gör att de smakar susen, det är marsanpulvret som är hemligheten!

♥ mysdag ♥

Vilken mysig dag :) lillstrumpa väckte mig strax efter sju å visst hade jag gärna sovit en stund till ... Men men, sen var det bompa, frukost å solning varvat tills vi åkte å badade i superfina å varma sjön Largen. Casper har fastnat i nån dum vana å retar mer än gärna gallfeber på sin mamma .. vilket jag hoppas försvinner illa kvickt så vi kan sluta fred å mysa som vi brukar! Idag kände jag för att gräva ner honom i sanden men valde att gå ut å sätta mig på bryggan för att bryta dumheterna och det funkade fint, han tassade ut efter en stund å efter det hade vi en topdag ♥

Bad i LargenEfter badning åkte vi till Wira Bruk å tittade, oj va mysigt det var där!! Kändes som att gå omkring i en sagovärld där Madicken, Pippi eller barnen i bullerbyn skulle kunna komma springandes när som helst :) Jag älskar att ta kort å har efter ett alldeles för långt uppehåll ifrån det börjat fota det mesta igen, vilket känns toppen. Men idag kom jag på det här som många pratar om, att vara närvarande i nuet och ta mentala bilder istället för att slita upp kameran i minut å parti å inte riktigt vara med i det som händer fast man står mitt uppe i det. Så dagen har blandats med mentala bilder å riktiga foton :)

Wira Bruk

 


"Vem har råd att inte drömma?"

Mark Levengood ställer den frågan å jag precis som han tänker att drömma kan och ska väl alla göra?
Varför skulle man inte drömma föresten???  Det kostar inget att drömma, däremot blir nog livet fattigt utan drömmar å förhoppningar om något bra eller bättre .. eller va man nu kan tänkas drömma om :)

Däremot kan jag först nu verkligen känna det som jag babblat om .. tänk på va du önskar (å drömmer om), plötsligt är det verklighet å det kanske inte alls är som du tänkt dig. För första gången i mitt liv kunde jag härom dan känna att fantasins finfina bild av något inte alls stämde överens med hur det blev i verkligheten. Inget är väl värre än att känna sig så felplacerad å bara vilja dra tillbaka tiden för att göra något ogjort?
Så från å me nu ska jag tänka igenom mina tankar å önskningar både en å tre gånger för att få till dom så bra som möjligt ;)

Att drömma är viktigt tror jag å det gör nog livet lite "enklare" å roligare, att ha något att kämpa för å drömma sig bort till när allt kanske känns tungt å trist. Men när vi uppnått våra drömmar, vad händer då? Ska man alltid ha en dröm som är så långt ifrån verkigheten det bara går för att ständigt ha något att sträva mot?

"läser dig som en öppen bok"

Har precis pratat me fina Christine å sitter här lite omtumlad .. har liksom svårt att ta in det hela å kan inte förstå hur det där ordet, ett enda litet dumt ord, skakar om en så fullständigt! Allt ställs liksom på sin spets å det finns inga ord i världen att säga till nån som ska opereras imorron för att ta bort "fripassageraren" som hon kallar den.

Vårt halvt tokiga samtal om knölar å andra, faktiskt världsliga, problem i jämförelse med vad hon går igenom slutar därför med "stooooor kram till dig å säg åt dom att vara försiktiga imorron!"
Då känner man sig plötsligt liten å undrar vem som bestämmer allt som händer å sker .. det finns väl ingen som har tänkt till sig den dumma knölen i hennes kropp, så varför är den där?

Härifrån är det hur som helst inget annat än glada, fina å positiva tankar som tänks om dig bästaste Christine!
♥♥♥

För att prata om nåt helt annat så har jag för jag vet inte vilken gång i raden fått höra "jag kan läsa dig som en öppen bok". Va fan menas me det?? Vadå jag öppen bok?
Jag tycker att jag är den mest "hemliga" människa som finns å kan inte förstå vad alla menar med det där. Hur kan alla andra uppfatta mig på ett sätt när jag har en helt annan bild av mig själv??
Å är det så bra det här egentligen? Vill man att alla ska kunna läsa av en helt å hållet jämt å ständigt?
Näe det känns inte alls bra så det här får jag nog jobba på .. nog för att en öppen bok ser trevligare ut än en stängd, något som i å för sig kan jämföras med människor, så vet ja inte om det är så jag vill att det ska va. Lite hemlig måste man ju få va ibland :)En öppen bok

lånad bild

Pannkaka hit å pannkaka dit ...

Åhh va faan va snurrit det är i huvet nu .. eller ja, både kroppen å knoppen för den delen!
Hur är det nu, "lyssna till vad din kropp säger". Ja det är ju jävla enkelt när huvet säger en sak, magkänslan en annan å hjärtat en tredje .. hur vore det om alla dom där tre tog å samarbetade lite???

Efter att ha förstått hur viktigt det är att tänka positivt å ha fokus på det man vill ha istället för allt dåligt som gärna glider in å tar över tankar å känslor då och då, så har ja ändrat lite uppfattning efter att ha lyssnat till två av underbara Mark Levengoods ljudböcker. Han pratar också om hur viktigt det är att vara positiv osv men också om varför vi tycks ha sånt problem med att faktiskt leva i det som är.
Om vi nu är lessna, arga, sura, besvikna eller va det nu kan vara .. ja men då måste man väl för fan få vara det??
Å sen .. när det lagt sig kan man väl få ta tag i det hela å vara så där äckligt glad å positiv som man ska vara för att liksom dra till sig mer av det där braiga ..?? Eller?


lånad bild

Han har en hel del klokt å mysigt att säga den där Mark, han är en sån som jag skulle vilja ha en miniversion av i väskan och kunna ta fram när det behövs. Han verkar ha svar på det mesta å tänker på ett helt fantastiskt sätt, som jag önskar att ja gjorde :) Jag har skrattat så tårarna nästan sprutar när jag lyssnat på honom i bilen å Casper som tror att mamman lyssnar på Mumintrollen skrattar med å frågar efter en stund varför det var så kul hahaha!!!

Å på väg hem ikväll efter att ha sett månen å hur den lyste upp vattnet så vackert så började ja fundera på uttrycket "upp som en sol å ner som en pannkaka" ... först kunde ja inte bestämma mig för om det verkligen heter så eller om det är "upp som en pannkaka å ner som en sol", men det verkade ju tokigt när ja tänkt en stund :)
Men så kom ja på mig själv med att fastna i den där pannkaksbilden å tänkte att det är väl finfint om man börjar med att känna sig som en pannkaka å slutar som en sol som lyser upp tillvaron för en själv å en hel del andra :)

Så från å me nu tänker ja
"upp som en pannkaka å ner som en sol"

:)

You are what you believe yourself to be !

Oj oj .. det var länge sen jag var här inne och skrev men jag hoppas att det blir ändring på det nu.
Känns som att jag kan behöva skriva av mig och har faktiskt saknat bloggandet.

Det har hänt en del sen sist och det skulle väl ta evigheter att berätta om allt det här och nu så ja börjar helt enkelt på ny kula .. vänder blad och börjar skriva om mig och mitt väldigt nya, okända och vad som känns som ett minst sagt spännande liv :)

Något som bör nämnas är att jag och liten har flyttat .. så nu bor vi i lägenheten som vi kallar det han och jag och vi har det toppen :) visst är han hos sin pappa varannan vecka men för mig är det som att VI har flyttat!


Casper på vår nya stooooora uteplats :)


Jaha .. känner mig lite ovan med det här igen men det blir nog bra! Jag har läst boken och sett filmen The Secret av Rhonda Byrne och försöker helt och hållet att ändra på mina tankar och känslor, vilket kan vara lättare sagt än gjort vissa gånger, men jag försöker ialli fall!
Jag älskar Paolo Coelhos böcker och fick tips om att läsa The Secret och jag kan verkligen förstå varför nu när jag har gjort det. Allt vi tänker, det får vi och det formar oss, så var försiktigt med vad du tänker och önskar dig .. för du är själv orsaken till allt du drar till dig.

Själv hittade jag en fyrklöver för några veckor sen och jag är övertygad om att all lycka som bara går att få kommer komma till mig, och liten så klart :) Men det viktiga är ändå att tänka positiva tankar och känna de känslor som man vill känna, glädje, lycka, framgång, välgång (eller va man nu säger haha), fjärilar i magen osv osv ..

Min turklöver, extra stor = extra tur å lycka :)


RSS 2.0