Jullov hägrar .. ♥

Måndagar brukar ju kunna kännas så lagom roliga och sega .. men idag är det den bästa måndan på länge!! Det är sista skoldagen före ett lååångt och härligt jullov som jag verkligen tycker att jag gjort mig förtjänt av! Det är redovisning och salstenta som står på schemat och efter det är det uppehåll för hemska mornar med stress och väckarklockor ställda oförskämt tidigt, ledigt helt enkelt!!


Nya favvisen ..


Hur står det till egentligen ?

Har sett några klipp med Ken Robinson förut och jag gillar det han har att säga .. eller näe inte allt så klart. Det är ju tragiskt hur det är i många skolor men hur han tänker att det kan vara och hur han ifrågasätter är det jag gillar.

I slutet av det här clipet säger han en så viktig sak om en liten flicka och hur ADHD lyckligtvis inte var "upfunnet" på 30-talet, för då hade flickans framtid tett sig något annorlunda om hon varit på fel skola ..

Klart man som lärare kämpar med olika individer i ett och samma klassrum hela tiden, undrar vad som är bäst för den och den och den osv. Men att ge barnen mediciner för att kunna sitta stilla och dämpa deras kreativitet är ruggigt läskigt och något måste vi kunna göra åt det här. Skolan har funnits i 5000 år eller något liknande, under all den tiden har barn haft svårt att sitta stilla, är det så konstigt?
Nä det tycker inte jag. Efter att ha sett barn i klassrum tycker jag att dom gör ett fantastiskt jobb som sitter och sitter och sitter och därimellan försöker lyssna och ta till sig. Det finns ingen vuxen som bara sitter rakt upp och ner i en stol dagarna i ända och bara lyssnar. Det kryper i oss också och plötsligt åker en telefon upp, någon ritar i blocket, en del väljer till och med att gå hem för att det är så urbota tråkigt, men det är det ingen som säger något om .. Bara för att vi lärt oss att foga oss efter vissa normer slipper vi stämplar som ADHD, koncentrationssvårigheter osv. Tragiskt tycker jag, för barn är ärliga och säger vad de tycker och tänker, och skolan är väl för dem? Samhället förändras och vi kräver att barn och människor ska fungera här, men då måste väl skolan vara det stället där förändringarna först sker? Hur ska dom annars "passa in" och veta vad som krävs i vårt samhälle?RSS 2.0