tårar å vansinnesutbrott

Åh my god!!  Vilket projekt det blev igår *hehe* dom där kuddarna drev mig nästan till vansinne, det var i å för sig inget mot vad gardinerna gjorde, jag blev verkligen TOKIG!!!

Glömde att jag tagit extra sömnsmån till kuddarna så mitt supernöjda smile förvandlades snabbt till ett mer aggresivt utseende när jag såg att de inte alls passade till dumma skumbitarna!! Men så snodde jag madrassen som vi har haft i burspråket å klippte till nya *haha* får väl fixa en ny dit in sen ...

När jag pulat in skummet så återstog ett problem .. hålet!! Hur skulle jag få igen det nu då??
Tryckte in hela faderullan å tog sats, sydde igen det med jordens fart å ingen va nöjdare än jag att dom va färdiga!!

Åsså gav jag mig på Tesses gardiner .. mmm, tokigare Anna får ni leta efter! Skulle vända dom förbenade remsorna ut å in .. lättare sagt än gjort! Allt bara fastnade å till slut var det som en stoppad korv som jag INTE fick rätsida på! Stog å slog den dumma tygbiten i golvet, mot väggen, mot soffan .. i princip allt jag tänkte som kunde hjälpa mig! Trädde den på gardinstången å då blev det så klart ännu värre .. då fick K göra resten!

Blev ju hyffsat måste jag säga :) hade så fruktansvärt ont i ena axeln som jag höll på igår också, så när det sket sig med remsan satt ja å grät å slet i den dumma tygbiten för att jag hade så ont å va så arg!! Skam den som ger sig .. faktiskt!

typiskt

Faaaan å trippel faaaan!!! Nu blev det fel fel fel!! Det här med symaskin å allt som hör till, det är inget för mig!! Blir TOKIG!!!

Mäta hit å dit, minsta lilla som felar får katastrofala följder när man tror att man är färdig ... *suck*

hör pulsen slå ...

Håhå jaja .. första gången jag sitter idag tror ja :) dagarna bara rinner förbi å det gör mig lite stressad! Har så mycket jag vill hinna med, vissa saker funkar inte att göra när lillen är uppe å i farten så då väntar man med det tills senare .. men då finns alltid nåt annat att göra. Hur hinner ni andra med allt??

Har ialli fall klippt ut stora cirklar av hobbyskum som ska sys in i fina tyger å vara kuddar på två av de minsta kabeltrummorna, tror att de blir riktigt bra! Casper han kom hoppandes över gräsmattan å ville också va me :) så satt vi en stund å skrattade på skummet *myspys*


Körde Tesse till doktorn å skolan också, innan hann vi med en snabbis på kyrkis också. Full fart idag med andra ord :)
När vi lämnat av henne så tog vi en tur till Stinsen, mest för att ta en kik på Panduro för att kunna göra mera smycken, vi har blivit besatta av det här hemma *haha*

Nu är det dags för middag, bara nån timme sent så där .. *stress* sen ska jag hämta hjärtat på stationen!!

Hur har eran dag varit??

Just det, har dekorerat mitt planteringsbord också, Plantagen nästa för att mysa till det ännu mer :)


man tager vad man haver ...

Åhh ja blir så glad när mina knasiga inköp kommer till användning!! Slänger mig in i skafferiet å letade efter krossade tomater när jag lagade mat .. fanns inga! Kilade över till grannen men dom hade inga heller .. fasen också, att jag aldrig kollar så jag har allt innan jag börjar *haha*

Så kom ja på .. min stomp eller va de heter kan jag ju använda att mosa jättetomaten med å använda i maten!!

Det blev helt perfekt! En bifftomat räckte till korvstroganoffen *haha*

the garden goes hubba bubba!!

Ny dag nytt pyssel!! Har målat en av stolarna rosa å det är riktigt sött, sockersött *haha* man blir så där larvigt glad när man ser den ..

Åsså har jag ett kakfat som egentligen bara stått å skräpat i skåpet, men så kom ja på att den kanske kommer mer till användning ifall jag målar det, så då gjorde jag det!!


Man får inte vara dum, använde en av alla mina kabeltrummor som ställning efter att jag sprungit runt hela gräsmattan för att hålla mig ifrån Casper .. men så gav jag upp å väntade tills han somnade :)

spik i foten .. å i ryggen!

I postlådan idag låg en helskum grej .. en SPIKMATTA!!! K har beställt den till mig, jag som tänkte ge en till honom *haha* Hon som vi har gått till nu på massage rekomenderade verkligen en sån å K han hakade visst på ..

Är lite smått nervös för att testa, men jag funderar på att lägga en tunn handduk på första gången bara för att få en liten försmak av vad som komma skall *haha* Hon sa att det får igång blodcirkulationen å att det va speciellt bra för nacke och axlar som jag har så ont i, hoppas att det ger lite resultat! Spännande!!

Shaktimattan - en spikmatta du kan lägga i väskan!

Kunde i å för sig lika gärna lägga mig på Kennys golfskor ser det ut som *hehe*

Beställ en Indisk Shaktimatta till dig själv vettja!!

kan tas som pretentiöst tjat .. men det struntar jag i!

Sitter just nu å lyssnar på P4, vilket sker väldigt sällan .. typ när vi är i mammas stuga eftersom det är det enda som går att få in *hihi* men nu ska  Mia vara med och berätta om Thor och hela resan dom gått igenom och det vill jag väldigt gärna höra!

Har också gått igenom lite kläder som Casper ärvt av sin kusin som jag tänkte skicka till Thor. Har en stark känsla av att han behöver dom mer än Casper. Om Casper hade varit större än Thor hade jag kunnat skicka ännu mer, för vi har en hel del på hög, som tyvärr bara blir liggandes .. om inte en liten till kommer vill säga :)

Så om NI har något att avvara till Thor
, tror att han skulle uppskatta både kläder och lekasaker, så kan ni maila camilla.gervide@gmail.com och få adressen dit det ska skickas. Mottot Alla kan göra skillnad som hon skrivit på sin blogg är verkligen sant!

Gör något för någon annan om Du har möjlighet, det glädjer inte bara den personen, utan även dig själv!
    

bilder från Camillas blogg, tagna av
Lina Boström Einarsson, Aftonbladetfint på väggen

Dom här gillar jag!! Skulle vara fina att sätta upp i Caspers rum!! Såg dom inne hos Fröken MersmakHär kan du klicka hem dom!

skönt trött

Är helt slut *phjuu* har varit ute nästan hela dan å fixat å donat, härligt!! Glad i hågen började jag gräva en grop till mina rosor .. stenhårt!!! Fick använda spettet å hacka lös jorden å sen skopa upp det lilla jag fått lös, å så höll jag på ett bra tag kan jag säga :) men nu är ena plantan i marken, ska göra ett hål till imorron. Dom andra två får K göra när han kommer hem *hehe*

Här är våran dag i bilder!

Mamman spar på det mesta .. därför fick kvistarna vara kvar, det slår väl ut fina blommor på dom med??

Snart, mycket snart är dom rooooosa!


felplacerad eller vad??

Blev lite förvånad när jag beställde sushi igår .. minst sagt!! Tesse skulle ha en stor med hälften rullar å hälften lax, utan wasabi, jag skulle ha en stor med hälften lax å resten räkor, med wasabi. Så långt är allt bra .. när jag sen säger att jag vill ha en maträtt med scampi, då blir han smått galen i andra änden av tråden ..

- Scampi .. jaha, en av våra scampirätter kanske?? (drygare tonläge får man leta efter!!!)
- Ja det vore ju en bra idé .. va har du då?
- Tja .. nästan alla wokrätter innehåller scampi, du kan ju ta en av dom!
- Näe .. jag tar nog den där pad thai gai eller va den heter ..
- Ja men den innehåller KYCKLING så det går inte!!
- Men ni har ju en med scampi också .. den vill jag ha!
- Jaha, men i sånt fall är det en thai rätt du menar, med chili ..
- Mmm kan tänkas, den vill jag ha, med scampi alltså.

Suck pust å stön hörs i luren ...

- Du kommer få betala extra för det här!
- VA?? Varför det?
- Ja för att du krånglar så mycket!!
- Krånglar?? Ska jag betala extra för att jag INTE vill ha wasabi??
- Du ändrar ju en massa hit å dit, wasabi, utan wasabi, rullar, lax, räkor .. ALLT ändrar du! Du får betala extra!

Blir irriterad men tappar helt tråden för jag tycker att han är en IDIOT å säger bara att jag ska ha skiten ialli fall! Jag får väl beställa min sushi hur jag vill, dumt att ta den som nån annan vill ha!

Känns som att han hamnat i helt rätt yrke .. SERVICE!!! Verkligen, man kunde bara hur servieminded han va å hur han brinner för det han gör ... sök nytt jobb!

knackelibank mitt i natten!

Inatt passade jag på att ha lillskrutt inne hos mig .. pappan är på golfresa å ja tycker att det är så mysigt när han ligger å snosar gott intill mig! Vaknade av att dörrklockan ringde 3.30 å ja flög upp med hjärtat i halsgropen!! 4-5 gånger ringde nån på å ja ville inte gå upp å kolla vem det va .. är sjukt nyfiken på vem det va å vad dom ville den tiden!!! Synd att ja är en riktig liten fegpropp *haha*

Igår efter våran lilla fieldtrip så planterade jag plommon å körsbärsträden som K fick i present. Tycker att blommorna på körsbärsträden är så otroligt fina, så nu längtar jag tills dom slår ut!!! Hoppas att jag gjorde rätt bara .. skulle vattna hålet massor sa K innan jag slängde i jord å sen träden, sen ännu mera jord åsså vatten på det! Jajja .. de blir va de blir :)


fundersam prick

Blir lite illamående på mig själv .. mitt förra inlägg handlar om något oerhört viktigt, åsså kommer ett här nu om stolar å tyger! Kontrasterna är kusligt stora och jag blir lite rädd när jag kommer på mig själv sittandes med tankarna långt långt borta funderandes på hur olika liv vi lever runt om på den här planeten! Jag kan skatta mig lycklig över min underbara lilla familj beståendes av världens underbaraste sambo Kenny, vårat lilla hjärta Casper å mitt bonusbarn Therese!

Plötsligt kändes det totalt ointressant att visa saker till höger och vänster .. trots allt hemskt ute i världen så fortsätter livet. Det är konstigt hur fort vi glömmer när saker och ting går bra, men så lång tid vi kommer ihåg eller plågas av något fruktansvärt!

Visar ändå delar av mina inköp från universums största IKEA! Kanske inte universums, men STORT var det ialli fall!Får glädjas åt mina stolar och tyger samtidigt som jag är lycklig över att ett barn fått komma dit det hör hemma! Är en känslig prick som kan fundera över saker å ting i evighet om ni undrar varför jag ältar ..

OBESKRIVLIG LYCKA!!

Nu ÄNTLIGEN är baby Thor och hans mamma Mia i Sverige!! Thor hittades av en missionär i Guatemala dit  han blivit förd av sin pappa som kidnappat honom. Vilken tur att alla som kunnat har skrivit i sina bloggar eller på annat sätt kunnat hjälpa till, för på någon av alla sidor som det skrivits om Thor hade han sett bilder på honom och Andrew, och sedan sett dom där och tagit kort på dom som han skickade till polisen i LA!!

Jag har följt hela den här händelsen från början som jag råkade halka in på .. även fast jag inte har gjort på länga vägar så mycket som andra har, så är jag extremt nöjd med vetskapen om att jag gjort något! Kanske så hjälpte det till, hur som helst visade jag medkänsla och försökte att göra det bästa jag kunde för att hjälpa en mamma att få tillbaka sitt barn!

Jag önskar att ALLA gör vad dom kan när någon behöver hjälp, en vacker dag är det kanske DU som står där och behöver mer hjälp än du kan ana .. Det kankse känns lite konstigt att skriva ett inlägg, skänka några kronor till en helt främmande människa eller vad som nu behövs, men jag tror att den som får Din hjälp är otroligt tacksam och glad över all hjälp som kan fås!

Mia o Thor på Arlanda
Thor och Mia på Arlanda!!!

bild lånad av mamselamsen

det tar emot ..

Jahapp .. då ska vi alltså iväg till Europas största blå låda .. IKEA i Uppsala! Det blir jag, liten å Tesse :) Känns så där med tanke på att det är 17 grader varmt ute, men vi har bestämt så då får det bli så, Tesse fick ju inte va barnvakt igår heller (blev lite sent för bio å vi hittade ingen vi ville se ..OVANLIGT!!!) så vi tar en mys dag på IKEA å en snabbis på Barnens Hus för att se om vi hittar nåt skoj till Casper.

Sen blir det UTE resten av dan!! Hoppas ni alla får en skön dag i härliga vädret!med knep å knåp

Har under en längre tid tänkt att börja pyssla ihop mina egna smycken .. det har hänt nångång att jag tagit fram min låda som är fylld med pärlor, hjärtan, kedjor och annat smått å gott. Däremot har jag aldrig fått till något, vet inte hur jag ska börja, vilken kedja och vilket lås .. fantasin har väl inte flödat direkt :) Men igår så fick jag till mitt allra första smycke och jag är skapligt nöjd!


rump stretch

Blir lite ändringar här i rutan .. Tesse hjälper mig att fixa iordning bloggen så det ser vällan lite små tokigt ut här en stund :)

Spenderade en stund i ren lyx på eftermiddan .. va på massage å det var underbart!! Mina axlar är helt slut känns det som, hon knådade på rätt ordentligt och hittade små knutar här å där, i hela ryggen verkade det som *hehe* Trodde jag va färdig när hon plötsligt attackerade rumpan å det gjorde ont ont ont!! Så nu ska jag börja stretcha lill stussen för att inte bli så kort i musklerna .. trodde i å för sig att man behövde ha muskler för att kunna få ont i dom *haha*

kaffesump i landet ..

Visste ni att kaffesump är bra för att få lite extra fart på rabarber?? Om ni har några i landet så släng ut sumpen på dom å ställ en hink med hål i botten upp å ner över dom .. då ska dom växa som bara den sägs det!

Jag har så klart testat för jag vill ha STORA fina rabarber så vi kan göra många goa pajer i sommar *haha* förra veckan såg man bara små små knoppar nere i jorden .. men det har hänt grejer under hinkarna!


Föresten så har mina blåa små blommor tuppat av .. frosten va inte riktigt grejjen för dom. Frågade på Plantagen ifall jag kunde ha dom ute så här tidigt och det va inga problem, det är ju perenner säger hon!
Mmm .. men de hjälpte inte! Så tråkit, ser inte alls så där inbjudande ut längre .. tvärtom! Nästa år ska jag inte luras av den första värmen utan vänta ut frostnätterna och sen plantera!!

Man lär så länge man lever .. eller hur


I höstas satte jag lite lökar på framsidan, dom hade jag så klart glömt *vissel vissel* men titta här! Nu ser man små gröna blad på väg upp och jag blir så stolt :) I baljan där jag har mini rhododendron blommar det snart också, så fint!!

lycka i ett litet brev

Åhhh wow!! Så glad att de bubblar i hela kroppen *wiiiihooooo* Både jag å K fick lite konstig magkänsla av dagiset vi hälsade på hos idag. Speciellt föreståndaren, kändes lite lurt liksom. Så vi tänkte ringa kommunen imorron å höra lite om hur det ser ut på dom andra vi sökt också ... men det behövs inte!!! Fick ett brev om att vi fått en annan plats .. på det jag ville ha från allra första början *lycklig* det är ett helt nytt dagis, sprillans för det är inte ens färdigbyggt :) Det öppnar i Juli å vi får i sånt fall börja inskolningen 10 augusti!!!

Det blir ett stort dagis med en stor å fin uteplats där barnen kan ha utlopp för kreativitet och nyfikenhet!! Det kändes bara så bra när jag öppnade brevet och ännu bättre när jag läste om det på nätet. Blir svårt att gå å kika på dagiset, men utvändigt ser vi steg för steg hur det byggs upp och det verkar stort, luftigt å fint! Jag är så glad!! Dessutom är det inte alls långt ifrån oss, det tar kanske 4-5 minuter att gå dit ... leendet går inte att missa i mitt ansikte!

Dagiset idag va så färglöst på nåt sätt, nästan inga leksaker och det som fanns var så slitet. Tror inte att barnen behöver mycket saker, men det som finns ska ändå vara färgglatt och inspirerande tycker jag. Kennys bror jobbar som kommunpolitiker och sa att förskolor jobbar med barnen på ett annat sätt idag, dom är så otroligt involverade i sitt eget lärande och "görande", det finns olika mappar / boxar för varje barn som de själva ska kunna titta i och visa för sina föräldrar. Där finns teckningar, foton, utvecklingspapper och annat som rör barnen. När dom slutar sen så får man med sig sin mapp och kan se hur barnet utvecklats! Så var det inte när jag gick på dagis :) inga digitalbilder här inte som lätt skrivs ut eller samlas på en cd-skiva att ge till familjerna .. tur att det går framåt! Nu ser jag verkligen fram emot det här, på ett helt annat sätt än innan, nu e mamman GLAD!!!

kökskaos .. mer än vanligt!

Kimura Alpine från RomoVi ska göra om en del i köket .. eller ja, rätt mycket faktiskt! På väggarna har vi tänkt dom här tapeterna och vi ska förmodligen måla om luckorna på skåpen. Blir lite att stå i kan jag säga, vardagsrummet va ju lite enklare att göra för det kunde vi spärra av för lilla vildingen :) köket är ju helt öppet och det behöver vi ju använda hela tiden, så vi får se hur vi ska lösa det här *hehe*

Är på jakt efter en gammal tallrikshylla att sätta upp på ena väggen sen som vi kan ställa kokböcker i. Där vi har min gamla byrå nu skulle jag vilja ha ett stort fint serveringsskåp .. i gammal stil så klart :) vi har sett några men inget som vi fastnat för båda två. Om jag har tur kanske K kan bygga ihop ett .. han har ju blivit rätt flink med sina sågar, borrmaskiner å allt va han pysslar me i sin snickarbod!

Sen är det bara gardinerna som mamman ska sy *hehe* det tar nog sin tid det, är inte helt överens med symaskinen ... Lyckades ju ialli fall med dom till Caspers rum och lekrummet! Längtar tills vi ska börja, men ännu mer tills det är färdigt :)

Kimura Alpine från Romo

höst nytt

Wow .. idag är jag trött! Känner mig i å för sig så där skönt seg *hehe* konstigt men men ...

Liten han vilar, men sen blir de andra bullar! Ska ju till dagis å hälsa på, spännande och jag funderar redan nu på hur allt ska klaffa på mornarna i höst .. då ska vi börja passa tider (förmodligen tidiga) fixa iordning oss, äta, packa skolväska till mamma å en massa annat *pjuuu* det blir en omställning utan dess like bara att behöva ställa klockan igen!

Känner mig verkligen peppad inför att börja plugga, men om jag ska vara ärlig så är jag imellanåt skapligt nervös också *hihi* Har en känsla av att det blir bra, å det är ju känslan man ska gå på!

rosa praliner

Vilken dröm i trädgården ...


lycklig

Så mysig kväll!! Vi har ätit smörgåstårta, tårta, kakor å annat mumsigt *mmmm* å det bästa av allt va när Sing Star spelet slogs på :) nästan alla sjöng å det är så roligt!! Tänk, det slår aldrig fel, så fort man får micken i handen så tror man att man är en stjärna, född att göra precis det där *haha* åsså börjar man sjunga ... tur man inte satsade på en sång karriär *mohahaha*

Puss på er alla söta, å tack för alla fina kommentarer som ni lämnar! Jag blir så glad för minsta lilla som ni skriver!!

tokstolle

Igår kom K hem med ett H&M paket .. inget jag beställt utan han hade kikat på mina klädkollage med barnkläder och beställt lite saker :) Ingen hejd på den token inte, jag fick ett par skor också men dom har jag inte fotat, blommiga peep-toe skor med rätt så hög kilklack. Casper fick en rejäl påfyllning i sin garderob, mest fastnade han för den gula sponge-bob-square-pants tröjan *hihi* imorse stog han och skulle mata tigern på en av tröjorna *söööööt*

K skrattade åt mig å tyckte jag skulle testa lite mer blåa å gröna kläder .. varför det? *haha*

❤ grattis hjärtat ❤

Idag e ingen vanlig dag .. näe för idag e Kennys födelsedag


puss

värdefullt minne


Top - Gina Tricot
Kjol - Ellos
Leggings med rynk - H&M
Halsband - Mormors!

studiebesök

På onsda ska vi hälsa på på dagiset .. lite spännande är det ju så klart! Imorron kunde vi inte komma för då skulle allihopa + föräldrar åka in till Junibacken, mysigt!! Hoppas att vi har tid och möjlighet att följa med på såna utflykter om han nu börjar där. Hon sa att om vi själva inte kan följa eller hoppa in och hjälpa till om det skulle behövas så kan en mormor, farmor eller nån annan för den delen göra det. Det måste vara riktigt kul för både barnen å mor å farföräldrar att få chans att göra såna saker!

Önskar själv att jag hade fått mer tid men min mormor, min farmor hon städade mest så jag har inte dåligt samvete för att jag städar lite .. då har jag mer tid till min ögonsten! Det sa hon också innan hon dog, hon önskade att hon städat mindre och varit mer med sina barn när dom va små .. tänk på det alla föräldrar (till små eller stora) lite damm har ingen dött av, men man kan komma att ångra sig om det enda man gör är att bekymra sig om lite skit i hörnen!


höftskynke

Bakandet är igång :) K fyller ju imorron som alla vet .. han själv också vid det här laget *hehe* Så nu har jag invigt både min superduper braiga elvisp som är helt fanatstisk!!! Åsså dom rosa bunkarna, kan inte bli annat än en hejdundrandes kaka alltså!! Å va gör man inte till sin älskling om inte den godaste kakan i världen ...?

Har man gått hotell å restaurang så har man .. då vet väl alla att man har en släng lite tjusigt på höften *haha* skönt att jag lärde mig nåt under kökslektionerna!!

å vad bidde det då??


Det är så fint så fint!! Är så himla nöjd och glad .. TACK hjärtat!! Nu är det bara sommar å värme som fattas, sen kan jag inviga bordet och plantera så fingrarna glöder *hihi*

sött i lådan

Har sällan halsband nu för tiden .. Casper drar ju idet mesta så därför blir allt krims krams liggandes i lådor tyvärr. Men idag fick den här söta dingla runt min hals.

Köpte den på Topshop i London är jag å Kenny var där och jag älskar den!

vissen mamma med ett fullt hjärta

Vissa dar känns bara vissna .. kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men inget känns kul å jag vill inte göra nåt samtidigt som jag vill göra massor! Lite kluven skulle man kunna säga!

Casper är krasslig IGEN å det är kanske lite därför som jag är vissen .. tycker att han haft mer än sin del av sjukdommar under sina 15 månader, förkylningar å kräksjukor har avlöst varandra känns det som å jag vill att han ska få vara frisk!


böcker i tallrikshyllan

Pappan har gjort färdigt Caspers fina bokhylla .. så nu hänger den i lekrummet!! Tror Casper kommer bli riktigt nöjd, det är jag ialli fall :)

effektiv rensning ... eller??

En buffehjord rör sig inte fortare än den långsammaste buffeln.
När hjorden jagas är det de långsammaste som dödas först.
Detta naturliga urval är bra för hjorden. Hjorden i helhet blir snabbare och friskare genom den kontinuerliga gallringen av den svagaste medlemmen.
 
På samma sätt kan den mänskliga hjärnan inte jobba snabbare än sina långsammaste hjärnceller.
Som alla vet tar överdriven alkoholkonsuption död på cellerna.
Men naturligvis så är det de svagaste hjärncellerna som går åt först.
Genom att regelbundet konsumera alkohol, kan man rensa bort de svagaste hjärncellerna och därigenom göra hjärnan till en effektivare och snabbare maskin.
Det är därför man alltid känner sig smartare efter ett par drinkar.
Tänk på detta ! Drick med gott samvete !

Efter att ha läst det här kändes det helt rätt med en milkshake beståenda av
glass, baileys å tequila rose!!!


*mums* .. för att inte oroa nån så dracks dom igår kväll *haha*

virrpanna

K beställde smörgåstårta till sin födelesdag idag ...

- Nu e de klart! ska hämta dom på månda ...
- Aahhaaa .. varför de?
- Ja va tror du?
- Fyller du inte på TISDA??

PAUS å ett litet leende efter räkning på fingrarna ...

- Ehhee .. jo de gör ja ju ..

Så söt hjärtat mitt! En dag hit eller dit i kylen gör väl ingen skada?!
Måste hitta på nåt skojsigt å baka oxå .. fram med alla recept i helgen alltså!

Tur att presenten är införskaffad för FLERA månader sen .. first time ever!!!

snaaaart !!!

Grejjan blev grundad idag .. inte länge tills den är färdig!!

redan i sandlådan ..?

Va i lekparken tidigare idag med Dexter å hans mamma Anna :) killarna ville så klart inte leka med varann utan va på helt olika ställen hela tiden ... däremot hittade Casper en söt tjej, eller det va nog hon som hittade honom *fniss*
Så otroligt söta! Stackars Casper som inte förstår varför hon bara vill kramas .. å hon förstår inte varför han bara går, det börjar alltså så tidigt ;)

panikångest i stora lass!!

Hjälp!! Brevet med stort B damp ner i lådan idag ... Casper har fått dagisplats *darr på rösten* jag som tyckt att föräldrar varit lite småtöntiga med allt det där dravlet om att lämna på dagis, tårar i dörren, ringa stup i kvarten för att fråga både det ena å det fjärde .. tar tillbaks ALLT!!!! Jag kommer vara mer död än levande när jag går därifrån på mornarna, ingen idé att dra på mascara då inte för krokodiltårarna kommer göra le grand entré vareviga dag!!

För att se det lite posiivt så verkar dagiset vi fått plats på riktigt mysigt och intrycket känns bra! Ska gå ner å kika på måndag och höra lite hur det funkar med allt .. gäller att vara beredd när DAGEN kommer! Det är bara 20 barn på dagiset och 4 personal, det känns mer än okej måste jag säga! Att det är ett föräldrakooperativ kan ju vara ett minus, måste höra exakt vad det här med arbetsjour innebär, kan bli knepigt! Men jag tänker inte ägna det en endaste tanke i helgen (yeah right!!!) utan ringer på måndag och hör om jag får komma och kika!

Känner hur det bränner innan för ögonlocen bara när ja sitter och skriver om det ... usch å fy va tungt det här kommer bli!

På dagiset är barnen indelade i 3 grupper

teckning tummetott

Småfolket

 teckning troll

Trollungar

 

teckning mus

Skogsmöss


Hur sött är inte det?? Slutar nu när det känns bra igen :)


do you believe in magic??

Måste ju vara riktigt trött när jag verkligen testar pigghet i en liten flaska .. det står att effekt kan uppstå redan efter 1 timme!! Man kan ju bara hoppas *haha*

i'm the striped one


Tee - Gina Tricot
Chinos - Gina Tricot
Shoes - Converse
Pärlor - Glitter


kyla å fotboll ... ingen bra kombo

Det här med fotboll .. blev med det samtidigt som jag blev med Kenny *hehe* å det är rätt mysigt kan jag tycka att åka in å kika, men INTE när det är svinkallt å jag inte ens kan hålla muggen med apelsin mer MED vantar utan att nästintill förfrysa små fingrarna .. sommar, sol å värme ska det vara för att fotboll ska va nåt för mamman!

Tjejen jämte oss måste ha fått hjärnsläpp, hon hade leggings och ett par sandaler .. när jag såg henne frös jag ännu mer! *burrrrrr* det va 4 grader men kändes som 10 minus ... något överdrivet men ändå!!

Trist att dom inte vann, för er som inte vet så håller vi på AIK ... vi är överallt *haha*
Här kommer Obolos rumpchock ... eller ja, chocken va väl att ja fick med hans vurpa å därmed rumpa rätt upp i luften :)
Puss å gonatt alla söta!!

en favorit .. bland många

Vad har NI för favvisar i karamellpåsen??

vardags bekymmer ...

Helt otroligt alltså! Kollar in i garderoben och det praktiskt taget väller över i lådor å på stången där får det inte plats en galje till .. men inte finns det nåt att ha på sig för det! *gaaaah* Blir galen när jag har såna dar, som idag. Velar fram å tillbaka å när jag väl bestämt, ja då undrar jag ju så klart vad jag ska ha för jacka till å om skorna jag tänkt ut passar .. problem utan dess like eller hur *hehe*

Slutade med en skjort/tunika å svarta jeansleggings .. skor är inte klart än, förmodligen mina NIKE som jag älskar!


sött i våran trädgård

Man skulle kunna tro att Askungens små möss varit här, i något större format å glömt pallarna .. nu har jag placerat ut 3 fina rullar!! Är mer än nöjd ..

bara sprajjen som fattas

Panduro är en ruggigt bra butik med en massa pyssel å framför allt en stor idébank! Hittade lite prylar där idag .. visar inte allt för en del ska jag ha till grejjan som ni inte får se än *hihi*

Så innan Grey's skyndade jag ner i källaren å målade dessa

Ska placeras i trädgårn .. men måste spraylacka dom innan så färg å glitter inte försvinner!

finns så mycket att säga .. däremot är vissa saker bara FÖRBJUDNA!!!

Anka ringde imorse å frågade om vi ville hänga på till Stinsen .. vem bangar på de *hehe* inne i en butik hör ja en röst som jag känner igen, vänder mig om och ser att det är en bekant till Kenny. Så ja morsar å hon säger

- Neeej .. neej
- Jooo säger ja
- Jag känner inte dig .. eller?
- Jag är Kennys sambo .. Anna
- Just det!! Hej å förlåt å lite babbel ...

Så kommer Anka in å känner också igen henne, dom "sätter varann på plats" å tjejen säger att hon är lite vimsig.

- Mmm de kanske beror på stora kulan på magen .. säger Anka
- Nääääe näääe viskar jag ...

- Va .. va sa du?? säger stackars tjejen

Jag fortsätter lite diskret med mina näääe men Anka hör inte utan säger glatt
- Kulan, du är väl gravid??
- Nej, näe det är jag inte ... *paus* ... jag är stor ialli fall

Jag trodde att jag skulle dö, kan bara tänka mig hur Anka kände, å stackars stackars henne som fick höra det!!

Ajajaj!! Man får ALDRIG säga så!!!

pippi på tyger

Är lite seg idag .. å vädret är inte på top så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. K frågade om jag ville ha en grej i helgen, jag blev tokglad och igår snickrade han ihop den ... så när jag har målat den kan han fixa det sista och SEN så får ni se vad det är!!   ..lite nyfikna blir ni va :)

Nu sitter det en pippi utanför fönstret å pickar sönder min korg för att bygga bo antar jag .. sötnöt! Hann så klart inte få fram kameran innan den va färdig ... typiskt!

Jag tror vi tar en dag på jakt efter dynor å kuddar, vill ha två stora runda kuddar som ska pryda mina pallar där ute tänkte jag, dom måste vara 60 cm i diameter eller va det nu heter *hihi* åsså behöver vi en skummadrass att klippa i rätt form och klä in för att ha i burspråket. Det betyder att symaskinen åker fram inom kort, det kan gå precis hur som helst!!!

Dom här fina tygerna finns på IKEA .. den där blå lådan är inte alls tokig!

stor å liten älskling

Testgungar å verkar mer än nöjd!!!

❤ älskar er ❤

bränner som eld

Har så jäklans ont i nacken, eller ja, därikring .. musklerna bara knyter sig så det värker å bränner *ajajaj* så jag ska ta mig ett bad tänkte jag! K är ute å spikar och liten har just lagt sig, så ja bubblar en stund å kikar på Uggly Betty :)

K hade med sig uteleksaker till Casper idag, så glad han blev!! Nu kan han gunga, köra skottkärra och åka rutschkana!! Kul att han också har lite att pyssla med, förutom att sprida stenar över gräsmattan, lilla rackarunge :)

Näe, dax för bad!!

Anna är korkisch

Har sett att flera sökt på sitt namn och är .. när jag gjorde det, alltså Anna är på google så blev dom 5 första träffarna

Anna är ONLINE - mm det stämmer *haha*
Anna är TILLBAKA - var jag borta .. ??
Anna är BLIND - nej det är jag verkligen inte och hoppas att jag aldrig blir heller!
Anna är NY MÄKLARE I STAN - där ser man, trevligt!
Anna är VÅR NYA STJÄRNA - huvet på spiken!! Men ny å ny, har väl alltid varit en stjärna *hehe*

Mest av allt är Anna KORKAD eftersom jag inte gått ut tidigare å målat en vinda .. skyndar mig så kanske jag hinner måla en omgång innan liten vaknar!!

Sök på ert namn + är så får ni se vad NI är .. eller tja, nån annan med samma namn kanske :)

the BIG question

Blev en tur till kyrkis, mysigt att komma iväg en sväng å träffa andra som man kan babbla av sig lite om blöjor, barnmat, sovrutiner å allt va de kan vara med :) Men jag tror att det är dags för mer utelek än att "bara" va där inne, får höra me dom andra mammorna om vi kan ta en picknick eller så istället nån dag! Barnen tycker nog att det är kul att kunna va ute så mycket nu .. å alla mammor vill väl lägga en fin grund till brännan *fniss*

NU : lunch bestående av pizza-rester från igår *yummi* dessert blir nån av de 140 godispåsarna vi köpte till och under påskhelgen *hehe* det där med att tänka på figuren till sommaren, funkar inte riktigt för mig!! Kommer ju fler somrar som jag kan försöka få till en något plattare å fastare magge .. nu får den va så som den är :)

Just de .. en tjej på kyrkis är gravid igen å det bara vimlar av magar å bebisar här i krokarna, så nu börjar det värka lite i mammanerven .. en bebis till eller inte, det är FRÅGAN det!!

rosa rutan

Man måste ju föregå med gott exempel bland grannarna .. eller va säger ni??

lita på ROOOOSA!!!

till dom små

Det är som en färgpalett när man kollar barnkläder på H&M .. underbart!!

Önskar att Casper kunde ha dom här färgsprakande kläderna ..


pojkar å flickor

Tillbaka i vardagen .. inte för att jag märker så mycket skillnad när jag är hemma med liten om dagarna :) Klart att det är bra mycket mysigare när K är ledig flera dar och vi kan hitta på en massa saker!! Känns tomt här hemma nu när det bara är vi två igen som ska ge oss ut på äventyr. Vi brukar gå på kyrkis dom dagar Casper inte sover .. så dum tid, 10-13 och 11-14 då sover han oftast. Va lite "orolig" första gången jag gick dit att det skulle vara religiöst och kännas tokigt, men det är helt toppen där nere! STOR skillnad mot vanliga öppna förskolan, där kändes allt så vimsigt och jobbigt! Mammor å barn överallt och stora syskon som röjde över hela stället när alla bebisar låg och sprattlade på golvet. Så vi va där en gång och aldrig mer!

Rätt kul för det är 3 killar som är ganska så lika i sättet, det är Casper, Isak och Theo. Dom kastar saker både på andra och hej vilt runt omkring sig, kör oftast järnet och tar vad dom vill ha .. dock är Casper bra mycket lugnare där är vad han är hemma. Det har han nog fått från mig *hihi* lite blyg inför nya människor och tar min tid innan jag låter nån komma för nära .. Tjejerna är helt annorlunda, sitter fint och leker, plockar fram saker och kanske tittar i böcker, lugna aktiviteter jämfört med killarna som knappt hinner tänka vad dom ska göra innan dom är på nästa grej!

Barn ska ju vara livliga så det är inget fel på dom *haha* blir bara lite orolig att han är för hårdhänt med andra barn, men det lär han sig hoppas jag med tiden!

Jag, ja sitter här med min obligatoriska morronlatte medans Casper vilar efter morronbadet :)

fastnat för det här med mittbena .. har jag väl aldrig haft tidigare, kanske när jag va mindre ;)

rosti i skåpet

Mamman är så jäla (nån som kollat på Ronny å Ragge *haha*) nöjd!! Rosa intar hela vårat hem känns det som ... inget fel med det va??Vilken glädje att baka nu, bästaste vispen å sötaste skålarna!! Inte tokit att laga mat med dom där pryttlarna heller GLAD Anna!!! Perfekt med lock också om nåt måste in i kylen! Nyaste färgen från rosti ...

på mina tassar

Är kanske inte den brightaste alla gånger .. men kan man lura vissa ibland så är väl det bra!! Kom på att jag har ett par bruna converse i källaren tidigare idag .. SMART!! Hade en brun period, allt skulle va brunt, kläder, skor å väskor .. inte håret tack å lov *hehe* så dom fick följa med på plantagen å välja blommor, bra skor ger bra val .. eller???

...vill ändå ha ett par vita...Den här linjen ville inte försvinna ..

me rumpan bar i rabatten

Är så nöjd så nöjd!!! Har varit ute idag oxå å pysslat i lilla trädgår'n å det blir sååå fint!! Har gluttat på min hörna hela dan å känner kärlek i hela kroppen ❤ tänk att sitta där å mysa en varm sommarkväll med ett glas vit sangria ... ojojoj de blir grejjer det *haha*

vadå ivrig, testar lite innan den ens är nere på marken *hehe*

plåtlådor på plats .. fiffigt eller hur?!

den vita skålen ska fyllas med smultronplantor när vädret tillåter ..

blir så glad när jag ser det här .. är så nöjd!!!

Ännu mera plantering blev de, satt ner 3 roddedodderon å en liten fjäril också liten å liten föresten, allt är relativt .. rediga gropar fick skottas av karlsloken *haha* å så fina bilder han lyckade ta då den lille busen :)


gift today fast igår

Påskharen tittade ju in hos oss också .. verkar ha varit på de flesta ställen :) Casper han blev så glad för sitt ägg med fina praliner i, dom satte han glatt i sig å trånar nu efter allt som liknar ägg *haha*Handvisp, mörkröd - Dualit
Jag måste ha varit supersnäll för jag fick en ny elvisp som ja önskat mig, en Dualit med ballongvisp!!! *lycklig* .. röd är den också :)
Älskar den å vill baka nu nu nu *kokkobello*
Åsså fick jag ett blandägg från Årechoklad .. smarresmaskens!!


Kenny trodde han fått Willhelm Mobergs samlade verk när han öppnade sitt paket *haha* han ville ha Fredags kockens kokbok men den fick jag inte tag på, så han fick Per Morbergs bok istället. Tror den passar honom bättre än dikter å liknande! I den får man läsa lite om honom också, inte bara mat mat mat .. hmm, varför köper man kokböcker för???
Jajja .. den verkar både bra och rolig och han blev nöjd, det viktigaste!


komprimerad helg

Helgen har varit helt underbar!! Kalasväder från morron till kväll så vi har mest varit ute, knappt ätit inne :) Har börjat måla bänken och en kabelvinda, ser fint ut!! Blev lite osäker på om jag verkligen skulle ha målat söta bänken vit, kanske hade varit fin att ha kvar så där sliten med lite färg här å där .. jaja, nu är det gjort så om ja ångrar mig får ja slipa bort allt *haha*

Har blivit med rosor å roddedodderon också .. vet att det INTE heter så men det är ungefär så jag uttalar det (fröken to be) så nu hoppas jag att dom där gröna fingrarna som så duktigt gömt sig under tidigare delen av mitt liv gör sig synliga, har lite svårt att hålla liv i de stackars plantor jag har ... till å me kaktusar brukar stryka med hos mig, illa va?!

Igår tog vi med oss Kennys farmor och åkte in till Skansen, inte så mycket djur ute men det va mysigt ialli fall! Strålande sol hela dan å en hel del människor ..väldigt förvånad, eller...


sötnöt

Helt å fullkomligt objektivt måste jag säga att vi har världens sötaste lilla kille!! Vi tvingade på honom solbrillor idag när vi va ute å cyklade, sen va det lögn i helvete att ta av dom vid middagsbordet *haha*


Han lessna tillslut å ville gå in och äta *sötnosen*

hemlisar på vårat bord ..

Kenny får en påsksmäll och jag får nåt från söta butiken Gutzy som har en massa gosaker!! Längtar till imorron :) ser ni Caspers lilla mini-ägg  ..

ute, vårt nya hem!!

Helt underbar dag! Vi har varit ute i princip hela tiden, med avbrott för lite mat här å där :) älsklingen åkte iväg å hämtade inte mindre än 8 st vindor idag *wiiihooo* så nu har jag lite att sysselsätta mig med! Måste låta dom torka innan de målas bara, hoppas det går FORT!!!

Samtidigt hämtade han lilla bänken, finfina bänken som är min min min *glad*

gömma ägg

Tycker inte att Casper ska få fira påsk utan ett påskägg, så vi köpte ett litet ägg å fyllde med några chokladgodisar .. det är ju mest på kul å han kommer nog bara sitta å pillra med ägget har jag en känsla av :) om några år får vi gömma ägget så han får leta, det gjorde alltid mamma till oss. Martin hittade alltid allas ... tur att han inte fick behålla dom *haha*


Letade ni också efter era ägg och om ni har barn, gömmer ni äggen till dom?
Påsk kramar å mys till alla


vindor på hög!!

Förra sommaren pratade mamma om att ha kabelvindor som bord ute .. glömde så klart bort det men har påmints av flera bloggare *haha* vissa har dom både inne och ute, en kul idé!! Idag visade Kenny mig ett BERG av såna och idéerna bara sprutade ut!! Måste bara komma på nåt sätt att få hem den stora rackaren .. det ska gå, och jag tror att det kommer bli riktigt häftigt! Har lite olika planer, vill ha en bamse stor och två eller tre mindre, tripp trapp trull .. eller bara tripp trapp, har inte bestämt än :) å just det, två av dom allra minsta också ...
Ledtrådar är blommor, färg, mingel, parasoll, lyktor, kudde ...

Hoppas så att det blir lika snyggt i verkligheten som inne i mitt huvud !!!
Om jag kunde så skulle jag skicka några till Sussie som ville ha ...

happy happy happy

Så glad jag är!!! Såg hos Petra att jag har VUNNIT presentkort hos GANGSTAR  ... wiiihoooo!!!!! Så nu ska ja beställa en Casper tröja åt lille Casper och ett par southbaggybrallor :) tidig påsk present som gör mamman väääldigt glad ... TACK!!!

LYX!!!

Åhh jag har precis ätit frukost me mina älsklingar .. fick sovmorron!! Trodde klockan va 6-7 så där när jag hörde Casper men icke, han å pappan hade gått upp vid halv åtta och låtit mig sova vidare, så skönt!! Nere i köket stog frukosten framdukad och ljusen tända, tack hjärtat!!
Regn idag, så vi passar på att storhandla och kankse kika lite i andra butiker :) hoppas ni får en mysig dag!!

my precious pearls

Så nöjd!! Hittade mitt halsband längst in i lådan ...

äntligen hemma hos oss .. hoppas ja

Hann med några ögonblick av Äntligen Hemma, blev skapligt inspirerad till att göra nåt häftigt av vårat gästrum i källaren som för tillfället agerar förråd, skrotsamlingsställe, datorrum, bokförvaring mm mm! Allt från fotopapper till ett flipperspel finns där .. *suck* Dom gjorde ett jättefint rum med mycket färg och stor soffa med förvaring under. Vi hade tänkt ha det som både gästrum / barn-lekrum där man kan kolla på film och spela tv-spel mm, så vi vill ha det lite mysigt tufft med stora kuddar och härliga färger! Så nu börjar jakten på tyg, lampor, säng/soffa å allt som behövs KUUUL!!!!

Camilla Lundsten tog sig an uppdraget att inreda ett rum som om det vore tre. Foto: Camilla Lundsten och Carl-Johan Bauhn/Meter
Ser så mysigt ut med färgerna och lyktorna hon satt upp .. nu vill jag bara göra :)

bild från hemmakanalen

alla som kan, HJÄLP TILL!

Har tidigare skrivit om lille Thor som blivit kidnappad av sin egen far i USA. Mamman, MIa, är från sverige och fick ensam vårdnad pga olika omständigheter, bla misshandel av både Thor och MIa av pappan Andrew. Thor var med sin pappa på alla hjärtans dag i år, umgängesrätt, under den tiden fick Andrew veta att Mia fick ensam vårdnad, då kidnappade han honom och mycket har inte gjorts av varken amerikansk polis, myndigheter i USA eller Sverige. Jag personligen tycker att det är skamligt!! Hur kan ett fall med en kidnappad 1-åring inte prioriteras, inte ens utredas?? Alla kan på sitt sätt hjälpa till i såna här fall, jag har skrivit om det här och skrivit under en namnlista som förhoppningsvis kommer få upp ögonen på svenska myndigheter att det faktiskt är en SVENSK mamma som blivit av med sitt SVENSKA barn!! Vare sig vi bor här eller på andra sidan jorden, räknar vi med att få all den hjälp vi kan behöva, nu är det mer än dags för dom som verkligen kan göra något, att faktiskt agera!

Så hjälp till DU med, skriv ett litet inlägg, skriv under listan, få så många som möjligt att sprida den här nyheten så kanske det på något väntat eller oväntat ställe tar vändning, ett tips som hjälper Thor hem till sin mamma!!

En liten och kanske vad du tycker obetydlig gest, kan i själva verket ändra någon annans liv, i det här fallet kanske till och med rädda ett liv!
bord med en stol för tillfället

Nämen nu har ja glömt en grej .. bordet är ju färdigt! Slipat, målat, målat lite mer slip å åter målat! Så nu står det i litens rum och väntar på att fler stolar ska göra det sällskap, det däremot kanske tar en vecka eller flera :) Blev fint, är riktigt nöjd!! Däremot vet jag inte hur jag ska ställa det i rummet så det blir så bra som möjligt, vilka problem *fniss* Men det känns så konstigt hur jag än ställer det .. får provmöblera lite när Casper vaknar, han sover så sött just nu. Men eftersom jag skrev så kommer han säkert vakna alldeles strax :)

Fotar det lite senare å slänger in bilder ..

vem sa att det bara är insidan som räknas??

Hittade lite påskpresenter igår också, vi pratade om att inte ge nåt i år. Självklart hittade jag då istället flera saker jag ville ge bort ..typiskt.. kanske är för att man inte va "tvungen" att hitta nåt som sakerna bara ploppade upp, who knows?? Hur som helst så får Casper kläder och en barbapappskudde, han ÄLSKAR sin andra kudde, en sån där med små små mjuka kulor i. Den släpar han omkring här hemma dagarna i ända och jag sjunger "här kommer lilla Ludde håhå jaja" *haha* Det kan ju va bra att ha en i reserv när den andra tvunget måste tvättas .. vilket behövs mer ofta än sällan :)
Kennys paket är inte inslaget så det får ni inte se .. han fick en grej igår för jag kunde inte hålla mig!! En plåjgrej som han faktiskt gillade .. the incredible HULK *haha* Att få påskpresent som ett riktigt paket istället för ett ägg spelar väl ingen roll va? Å speciellt inte när det är så här sött inslaget ...

Det är ju så roligt att ge bort paket tycker jag .. extra kul med fint omslag :)

de följde me en ny kille hem ... and me love!!

Jag, liten å Tesse spenderade större delen av dan på Stinsen .. å vilken dag :) massa spring, lite provande å en hel del skratt!! Hade sån beslutsångest mellan skinny Sigrid å slappa boyfriend brallorna ... tillslut blev det
Sitter å myser i dom nu, ME LIKE!!! Rekomenderas skarpt :) å du hittar dom på Gina Tricot

Under tiden i provhytten blev jag snällt assisterad av min ögonsten, sen så va han tvungen att springa omkring och fixa lite oreda i butiken *haha* inte en byx eller tröjhög lämnades ifred .. slita, dra, ner på golvet å självklart SPRING hit å dit!!!

TACK för idag sötisar!!!

pojkvän 499:-

Har inte sett dom här live, men på bild tycker jag båda brallorna är skitsnygga!! Tänk dom tighta med ett par converse .. snyggt!

Linne å top 129:-
Boyfriend å skinny 499:-
från Gina Tricot

i hjärtat!

Har suttit och tittat på bilder från mitt år i USA .. *snyft* alla minnen kommer tillbaka, saker man aldrig trodde man skulle glömma gör sig påminda genom bilder!! Träffade en massa härliga människor där och så klart önskar man att man kunde ha dom vid sin sida hela livet. På sätt å vis har man ju det, i en liten låda, ett fotoalbum och inte minst i hjärtat, men att faktiskt ha dom här livs levande, det är svårare!


Söta Julia gjorde tårta!!                                    The green monster!!


Times Square                                                      Bal i Washington


Fest efter bal ...                                                    Hummer!!!


Tjejerna i Boston                                                 Lille Lars


NILS!!!                                                                     Lars å ja


Matdags, lärde mig massor av att                    Tokpanna
passa den här lille!!


Kallt i Boston                                                     Grannarna


Lars å Annette                                                    Värdföräldrar, Annette å Carl!!!!

LOVE YOU ALL!!!


come live with me??

Gina Tricot har fått in nya fina klänningar! Vet inte när jag skulle tänkas ha den vita fluffiga, men visst är den väl fiiin?? Dom andra två skulle jag inte ha nåt emot om dom flyttade in i garderoben!! Får nog ta en kik på Gina snart ...

                                  349:-                                         399:-                                               149:-

äntligen!!!

Fasen va skönt det är med sol å lite värme!! Känns som att alla kryper ur sina bon nu också :) till vintern har man lagomt stor lust att va ute å pladdra med grannarna, men nu, när solen kommer blir alla som förbytta!! Det tvättas bilar, sopas på gatorna, barnen är ute i princip hela dagarna, mammorna solar läser böcker å påtar i trädgårn :) så himla härligt!!

Om vädret fortsätter så här så kanske poolen fylls snart ... tror att Casper kommer bli ett litet vattendjur i sommar! Han älskar att duscha å bada och blir smått tokig om man snabbt tar en dusch utan honom *hehe*

Casper och jag tog en liten tur med cykeln tidigare idag, det verkar han gilla!! Satt å petade mig i ryggen å skrattde glatt där bak :) så nu kan man ta cykeln till affären framöver ... KUL!!!!

mina bonbons

Vissa saker är så fina att de inte behöver utgöra någon funktion, men så bra det är när man hittar nåt att ha dom till!! Som våran bonbon burk tex ...
Pastillburken fyndade vi på bakluckeloppis förra sommaren ... undrar när det börjar igen?! Pepparkaksburken är min mormors eller farmors gamla, söt va?

I köket finns ännu fler burkar :)
har som ja sagt innan, pippi på burkar!!

glad för det lilla!

Casper ÄLSKAR cheerios!! Så ja la i några i ett paket till honom imorse ..

Måttligt förvånad när alla hamnade på golvet ... efter att han tömt den uppåner *haha*

bästaste pussen man kan få!


Det gäller att ta tillvara på dom pussar å kramar som kommer spontant .. allt för oftast går det så fort allting, det ska busas, lekas, kastas saker å upptäckas!! Allt är härligt på sitt sätt, men det här är bäst!!


ordning å reda

Det är inte bara mamman som har sina saker i fina burkar .. liten också så klart!!

från

mysigt utflyktsmål ...

I Östersund finns Jamtli Historieland som tar dig tillbaka i tiden. Det finns djur, bakstuga, kålbullar går att köpa, alla är klädda i gammaldags kläder och det är en mysig stämning över hela Jamtli. Höjdpunkten var självklart julmarknaden som vi var på varje år, att få sätta sig vid elden och få en varm kålbulle i handen, mysigt!!

Skansen är ju på sätt och vis samma sak, men i något större format :) såg också på Elins blogg att alldeles nära finns Överjärva Gård. Det är helt klart vårat nästa utflyktsmål!!


plåt glas plast emalj

Jag har pippi på lite olika saker, bl.a burkar, nya som gamla! På köksbänken står en gammal goding fylld med ytterst viktiga grejjor ...


dagens i-lands problem

Står i valet å kvalet .. tycker att dom är grymt snygga, men vet ändå inte om jag ska ta å klicka hem ett par eller inte! Dessa beslut *haha*

brallan full av myror ...??

Idag är det lite snurrit hos mamman, är både trött och har myror i brallan på samma gång! Kan det verkligen va möjligt?? Det har ju varit rätt så händelselöst här under två veckor och det kanske ställer till med lite tok i planeten, va vet ja! Till veckan måste vi aktivera oss lite så att både hjärna å kropp kommer igång. Kyrkis har påsklov så vi får roa oss på andra sätt, kanske tar å våldgästar Theo å Anka, dom har nån slags hemlig koja dom leker i .. låter spännande!


Chinos - Gina Tricot
Tischa - Gina Tricot
Skor - Din Sko
Stol - min gamla :)

är det en gangster mån tro??

Hos Petra kan man tävla om presentkort på Gangstar kläder ... det har jag självklart gjort!!! Finns riktigt fina kläder till barn och nu även till mammorna *najs* vinner vi så kommer liten att prydas med tuffa Southbaggy jeans och en tröja som heter CASPER!!!!


bland ris å häxor ...

Va ute å fixade både påskris, videkissar och blåbärsris!! Så nu är det pyntat lite här å var här hemma, kul när gamla bunkar å grejjor kommer till användning ...


naturrutan


Prommis i sköna vädret!!

början på resten

Det här med småkryp ger mig ståpäls över hela kroppen ... hatar allt vad insekter å läskiga kryp heter! Ser inte alls fram emot när Casper ska börja samla både det ena å det andra i fina små burkar och VISA mamman va fint han gjort! Isch!!! Idag hittade han en nyckelpiga som han slängde sig över, sen hamnade den mellan hans små fingrar och dom har ju inte riktigt koll på det här med att klämma hårt och löst ännu .. den pigan flög inte mer sen!


vårfint a la oss!!

Nu är det vårfint både inne och ute hos oss! Sopade, plockade fram och bort en massa å vips så känns det genast mycket mysigare att kolla ut genom rutan! Ville sätta lite blommor men kloka mamma tyckte jag skulle vänta lite med det, april vädret har ju en hel månad att spöka så det är väl kanske inte en så dum idé trots allt ...


vilken klippa ...

Dumt dumt dumt!! Tog fram saxen igår för att rätta till luggen lite ... inte bra!! Blev för kort å spikrak, inga flikar å etapper här inte, pang poff helt rakt!! Varför gör ja sånt hela tiden?? Vet ju själv att jag inte är direkt flink med saxen .. har ju nämligen testat ett par tre fyra gånger innan å blivit lika irriterad på mig själv. Lära av sina misstag, inget som stämmer här ialli fall *haha*

mammas monster får en kompis


skor från lindex
linnen och byxor från h&m


ren kärlek

Mamma började ju med jordens storstädning här igår .. behövdes kan ja meddela!! Självklart fick hon expert hjälp av lilten som ska ha ett finger med i det mesta :)

smultronställe

Strosade runt på plantagen och såg söta hinkar, trädgårdsredskap, baljor och vattenkannor i blått och grönt. Dom va ju söta, åsså ser jag hur de på andra sidan UNDERST på bordet har gömt undan de finaste av dom alla, det rosa kittet!!!


Ska man ut å gräva bland jord å annat så måste det ju göras med stil :) långa tunnan kommer fyllas med smultron-plantor som man kan kalasa på i sommar ... *yummi in my tummy*

ditten å datten

Inget pysslande idag ... däremot flydde jag fältet en stund och hade lite alone time som kändes oerhört skönt! Åkte å handlade lite på Maxi bl. a å där hittar man oftast en massa annat än bara mat! Korgen fylldes av både mat och påskgrejjer :)Eftersom mamma är här å både hjälper till med Casper och städar så tyckte ja hon va värd lite paket ...


Tack för all hjälp mamma!!!

släpp fångarna loss . . . det är VÅÅÅÅR!!!

Penicillinet har börjat verka .. vill hitta på saker och inte bara sitta här inne längre! Men jag tror att vi ska ge det en dag till inne så vi blir ordentligt friska och inte faller tillbaka. Igår när Casper lagt sig gick jag ut och målade lite på bordet som ska stå i hans rum, ska nog gå ut en sväng till och stryka på ett lager .. mamma får ta hand om liten :) hon har sagt det själv, föräldrar är till för att utnyttjas när det gäller barnbarn och där har hon så rätt *hehe*
K spacklade bokhyllan en gång men det måste nog slipas och spacklas en gång till, kanske ska göra det i samma veva så vi får upp det på väggen snart!! Nu har liten vaknat å vill vara med å blogga .. det brukar bli så där då :)

RSS 2.0