Mysfreda ♥

Mattekursen är slut och nya kursen börjar på måndag, så jag har en helt fri dag å då fick lillhjärtat vara hemma! Vi har bara myst å pyst hela förmiddan, frukost i soffan å badat tillsammans .. härligt :)

Snart ska vi till moffa å hämta hem lite av våra lingon och förhoppningsvis lite älgkött efter hans jaktlycka :)

Fredag å livet leker, härligt!!


Ja så ä det nog ..

 

 

 

 

lånad


make it easier on yourself by just pretending ..

Va fan va svårt de ska va me matten då .. vet att ja babblade på om hur bra å lätt det kan vara me matte. Mmm det är väl om man förstår nåt av det ja .. *suck* har suttit idag och försökt komma på pedagogiska exempel inför tentan som vi har nästa vecka, halvknepigt när ja knappt förstår va ja håller på me.

Jaja, skit i det nu, det kommer gå bra det där och snart börjar en ny kurs :) efter visst många av de där härligt falska intalningarna ja ger mig själv så kanske det fastnar och fungerar .. *hoppas hoppas* ;)


Nää ... dax att äta lite för sen är det dags för föräldrasamverkan på förskolan.
Gillar!!

Härlig höstdag

Vilken mysdag vi har haft ute i skogen!! Friluftsfrämjandet har en stuga inte så långt härifrån och dom fixar tipspromenad och liknande då och då, så först gick vi runt en rejäl slinga och sen grillade vi korv, mys å mums :) Solen har varit framme hela dan också så det har verkligen varit en topdag ♥


Jag håller på att läsa boken "En dag" som hade biopremiär i fredags och jag är så sugen på att se den!! Men efter att ha sett trailern för den kan jag inte sluta tänka på Anne Hathaway som Emma vilket stör mig en aning .. jag hade en helt annan bild av Emma och kan nog hålla med i vad många sa om att Anne helt enkelt är för snygg för den rollen ..
Jaja, boken är bra och det ger en förfärligt träffande rätt bild av vissa människor. Idag gick det upp för mig hur snabbt en människa kan förstöra bilden av sig själv så totalt genom ett visst uppförande. Och det är så tråkigt, så fruktansvärt jävla tråkigt! Jag kan bitvis känna igen mig i Emmas sätt att vara och eftersom jag blivit mer än irriterad på henne några gånger i boken fick jag helt enkelt nog av mitt eget sätt och har därför gjort en rejäl markering om vad som passar sig och inte. Kan ändå inte sluta tänka på hur dumt det är när vissa tas för givet .. och jag hoppas verkligen att jag inte blir en sån, en som tar människor eller andra saker för givna!


Tänker att den här låten passar ju fint här ..Lars Winnerbäck - Från kylan in i värmen

TÄNK OM

Jag har precis varit på en föreläsning med en av killarna från TÄNK OM, ett företag som är utbildningskonsulter för skolor - sååå bra och inspirerande!! Visst kan man få lite ont i magen också när man tänker på hur det ser ut i många skolor där lärarna knappt vågar ta i en dator och ännu mindre förstår varför denna manick ska inkluderas i skolan och lektionerna, dessutom - varför ska barnen använda dessa prylar??
Hans, föreläsaren, pratade om hur världen och samhället ständigt förändras och hur barnen ska lämna skolan med förmågor, precis som läroplanen tar upp. En förmåga är att kunna använda och hantera IKT - teknik, IT, datorer osv. Jag har ju genast en fråga som ingen verkar kunna svara på .. För att kunna lära barnen detta och ge dem de förmågor de ska ha med sig i sina liv för att kunna fungera i en ständigt föränderlig värld, är det inte då läge att ta med det i lärarutbildningen och utbilda de lärare som finns ute i landet?

Jag känner mig hur som helst väldigt inspirerad och tycker att det är häftigt hur lektioner, temaarbeten, projekt osv skulle kunna se ut i skolan med alla tekniska hjälpmedel som finns! Precis som Hans påpekade, så lär vi oss bättre och vill veta ännu mer om vi samtidigt som vi lär oss har roligt och får känna oss kreativa - med datorer som kapslar världen i en liten burk åt oss kan vi vara så kreativa att det inte ens går att beskriva :) jag hoppas att jag vågar tänka utanför boxen och prova nya saker (att inte vara låst till dessa läroböcker tex ..) när jag är färdig med min utbildning !

"the best way to predict the future is to invent it"


RSS 2.0