storfavorit
- Romansallad
- Ceasardressing
- Krutonger
- Kyckling
- Riven parmesan
oh vad vackra bilder =)
Du läs det hemska som hänt på mitt område idag ! Står i det senaste inlägget ! usch så hemskt det är säger jag bara ! :S
Fina bilder!:) ser mysigt ut!
Jättefin färg på rosorna, jag älskar verkligen rosor:)
Underbara blommor!!!!!
Näääää inte skåne heller!
Jag är en liten smålands tös! Värnamo rättare sagt. Men här finns massa loppisar här med...hihihi
Puss
den där salladen har jag tänkt prova länge men känner nu att jag måste:)
Hej sötaste.
Här kommer receptet!
Vanilj Bullar Ugn 250 grader 30 bullar
150 g smör
5 dl mjölk
50g jäst
½ tsk salt
1,5 dl socker
2 msk kardemumma
Mjöl = svårt att säga. Degen får inte vara för hård.
Fyllning: Allt blandas
100 g smör
1 dl socker
2 msk vanilj socker
1 msk potatispulver.
Gör som vanligt när du bakar bullar.
Det som skjiljer sig från vanlig jäsning är att degen inte ska jäsa i bunken. Var försiktig med mjölet. Degen ska vara "liiite" klibbig.
När du gjort degen ska de alltså inte jäsa i bunken utan lägg upp den på bordet direkt och dela i 2 delar. Arbeta den smidig och kavla ut som vanligt och bre över smörblandningen. Rulla ihop som vanligt eller gör snurror. Dela varje halva av degen i 15 bitar. Nu lägger du bullarna på en plåt med duk över och låter den jäsa i 30 minuter. Gör sedan som vanligt med ägg och pärlsocker (mycket pärlsocker Bullarna reser sig sedan i ugnen nåt enormt och det är ett smidigt recept som inte tar så lång tid! Jag har aldrig formar när jag gör mina bullar men det får man om man vill.
Lycka till!