både det ena å det andra ...

Sitter här med ett värkandes huvud å tankarna långt långt borta ... nämligen i Hede! Vi lämnade kvar Casper hos mormor, dom kommer hem på onsda så han fick några extra "semesterdagar" ... mysigt att få vara lite ensam å bli bortskämd av mormor :) desto jobbigare för mamman som satt tyst dom första 7 milen i bilen för att fundera på va vi gjort!! Tårarna rullade långsamt ner för kinderna å kände inte alls den där sköna känslan som många pratar om när dom lämnar bort sina barn ... nåja, jag får se det som att han får extra mycket mys några dagar å att ja i lugn å ro kan plugga utan att känna stress inför att hämta en viss tid på dagis och inte kunna fortsätta plugga när liten springer omkring.

Måste ju lägga upp lite bilder från helgen, Casper va så himla duktig med sin plockare! Han plockade några bär å visade glatt vart det fanns lingon å pekade å hade sig :) när han fått i en rejäl samling tippade han ut allt å plockade i nytt *haha* åsså om igen ...


Ryggan va ju så klart med som packades med fika till skogen :) han ser så stor ut nu, ingen liten bebis längre!!! Busig som vanligt sprutade han vilt omkring sig med vattenslangen :)


Idag har jag testat på casestudy för första gången och det va riktigt intressant och kul. Texten vi fick läsa och svara på frågor om öppnade upp för självrannsakning kan ja säga .. å mina svar byggde nog mestadels på mina egna tankar å känslor om lärarutbildningen som caset handlade om :) efter det satt min lilla grupp och planerade en fantasidag på Skansen, vi fick i uppgift att planera en dag där med en klass som inte finns på riktigt utan bara för att få känna på hur det är att planera, hålla sig inom vissa ramar osv. Det lustiga var att när vi var färdiga längtade vi alla till att ha just den här klassen .. men den finns ju inte :) så mycket man kan göra med just museum som jag aldrig tänkt på. Alla klasser kommer ju in gratis på museum med sina lärare, om man vill ha en pedagog från museet så får man betala, men man kan ju göra mycket själv ...

Tycker vi fick med mycket bra och hoppas att läraren i det här ämnet tycker det också .. barnen skulle få inblick i hur en familj på 1800-talet levde, med betoning på just barnen och deras sysslor, det finns ju en hel del att upptäcka där och mycket att kunna prata om och lära sig efter det. Det hela skulle börja med att eleverna får skriva upp vad dom själva gör en helt vanlig dag, från att dom går upp till att dom går och lägger sig. Dagen på Skansen skulle innehålla mjölkning, kärna smör, göra egna leksaker, tvätta med tvättbräda och baka bröd. Vi fick fantisera fritt och hade inga ekonomiska ramar vilket gjorde att barnen skulle få prova på allt och sedan så klart äta av sitt bröd och dricka mjölken. Från varje station skulle de få med sig en bokstav som sedan bildar ett ord, efter fikat så skulle de få se bilder på olika saker och para ihop bokstäverna R D N G Ä med en bild .. kan ni gissa vilken :) tillbaka i skolan skulle de få rabbla upp saker som barnen i familjen från 1800-talet gör en dag och sedan jämföra det med sina egna "aktiviteter". Efter lite diskusion skulle de få skriva en berättelse där de själva är en av huvudpersonerna från den tiden. Med tanke på alla saker barnen får prova, tänka på och jämföra så borde de lära sig en hel del, man lär sig ju bäst med kroppens alla sinnen ... :) å som pricken över i'et får de en ännu djupare inlärning när de får skriva en saga och tänka sig in i olika situationer ...

Fick tentamensfrågorna idag också .. då blev allt till en mycket allvarligare stämning!! Vi har det vi gör kan ja lova :) wish me luck!!!

Kommentarer
Postat av: Annas inspiration

Han kommer säkert får det kul er lille plutt :-)

men såklart jobbigt att sakna er kille.



Du verkar ha kommit igång bra med skolan, verkligen jätteskoj!



Stövlarba är köpta hos ELLOS, märket är Duffy.



hoppas du fått en fin start på veckan

kramar

2009-09-14 @ 21:47:26
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Bella

Vilka härliga bilder du visar från er helg i Hede, ser supermysigt ut!!



O fy så jobbigt att lämna lillgrabben, men han är i goda händer och tycker säkert det är jättekul att få ha mormor för sig själv i några dagar, men det kan inte vara lätt att vara mammma som ska åka därifrån... Det positiva skrev du ju själv om den studiero du kan få dessa dagar.



Intressant uppgick ni fick idag!!



Ta hand om dig



Kramar Bella

2009-09-14 @ 22:36:28
URL: http://bellasvagtillbaka.blogspot.com/
Postat av: Therese

härliga bilder, fullt upp :) visst blir man trött när det inte blir som man tänkt sig...vi får väl se

hur detta slutar. kramar

2009-09-14 @ 23:52:52
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: jessi

Så mysiga skogsbilder och jag håller med Casper ser ut som en liten stor kille!



Det låter så roligt med studierna, minns hur givande och lärorikt det var! Ja man kan hitta på massor av roligt och utvecklande på museum!



KRAM

2009-09-15 @ 07:57:36
URL: http://lyckoljus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0