Lasagne

Att göra mat eller baka när jag är själv med Casper, det är lite att utmana ödet. Visst, att göra makaroner å korv eller värma soppa å såna saker går ju galant, men lasagne de är lite värre :)



Men ja bestämde mig för att göra de ialli fall å de gick väl hyfsat, halva köket å ett gäng av Casper prylar låg ju fint utspridda över golvet men så får de va! Den här lasagnen är så fruktansvärt god, brukar inte laga just lasagne för det är så krångligt, men de här receptet är super enkelt å såå gott! Visst är de som vanlig lasagne, men den e lite annorlunda å förmodligen därför ja gillar att göra den ;)

Hög lasagne:
För att få den hög å fin ska den göras i brödformar, typ formfranska-form, klä den i folie å sätt på ugnen, 200 grader å den ska va inne i ca 30-40 min. Låt den stå å svalna så att den behåller formen, så servera den inte på en gång, då faller den bara ihop.

- Stek köttfärsen å krydda lite med salt å peppar
- Tillsätt köttbuljong (ger sjukt god smak) krydda efter eget tycke å smak tex vitlök mm
- Häll i krossade tomater
- Gör bechamelsås

Sen är det bara att göra som vanligt, köttfärssåsen, vita såsen, ost å lasagneplattor varvas tills de e fullt å avsluta med ost. Testa parmesan för det ger en otroligt god smak!

Å sen borde du ha en av världens goaste lasagner att bjuda på....bon apetit!

 


Varför du ska ha den i folie är för att då kan du lyfta upp den ur formen å skära lagom stora bitar när den har svalnat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0