hur länge ska vi låta dom trampa på oss ???

Postens vd har nu sagt ifrån sig hela sin lön. Hela den här cirkusen med hutlöst höga löner som ingen människa på denna jord är värd, verkar aldrig ta slut, å det enda den skapar är en ortoligt stor irritation bland oss "vanliga" svenssons.
Hur har siffran 900 000 kr i MÅNADEN ens kunnat bestämmas? Förstår dom hur mycker pengar det är, hur många människor i det här landet tjänar ens hälften av det på ett helt år??

Nu får det väl ändå vara slut med dom här sinnesjuka löneförmånerna, fallskärmar å pensioner. En dagisfröken tex har en pinsamt låg lön, på dagarna tar dom hand om våra barn. Det absolut mest värdefulla vi kan sätta i någon annans händer, men lönen är ett hån. Om det skulle ske ett misstag, skulle personen i fråga sparkas å förmodligen skulle det inte vara tal om någon slags ersättning eller liknande för förlust av inkomst.
Skulle däremot en politiker, vd för ett stort bolag eller någon annan högt uppsatt pamp begå ett fullkomligt oacceptabelt misstag, då är det en helt annan femma. Inte nog med att de får lön fast de inte är värd nån, så har de fallskärmsavtal som ger dem miljonsummor och i de flesta fall har de även en fallskärm på några miljoner.
Är det inte dags att göra nåt åt det här??

Världen är i kris, politiker pratar om sparande å indragningar till höger å vänster, NÄR ska dom förstå att mycket kunde göras om deras egna löner sänktes med många x-antal kronor varje månad??

Det är alltid vi, folket, som drabbas hårdast. Tyvärr också de som redan har de allra värst...



Kommentarer
Postat av: Anka

Kolla in min blogg.

Kram Anka

2008-11-23 @ 12:57:05
URL: http://bandybruden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0