home sweet home!!!

Ahh .. *pust* äntligen hemma å det är så skönt!! Visst är det underbart att komma bort en sväng men att få komma hem till sitt egna, det är nåt speciellt med det! Vi har haft en helt superfin och bra vecka, badat massor och jagat lillen vid både poolkanten å stranden, mer bilder trillar väl in men absolut inte nu *trööööööött* så ni får nöja er med att få veta att vi är hemma igen :)

Hoppas att alla får njuta av fina vädret i helgen å myser som bara den .. det ska vi göra!!
Puss på er godingar som hela tiden kikar in å en extra kram till er som faktiskt tar er tid att skriva en rad eller två, det är så roligt! TACK!!



turist javisst

Våran lilla turist hittade en kompis att leka med :) visst är dom söta!!


lååång dag vid poolen!!!

Sista dan på semestern!! Helt otroligt va snabbt det har gått, men det tycker man väl alltid :) är i å för sig glad att vi inte ska va 2 veckor för det hade nog blivit lite väl, åsså känns det skönt att allt gått bra och att man istället får längta tillbaka!

Nu ska vi ut till poolen å götta oss dom sista timmarna innan det är dax för packning ikväll *suck* hur fick vi med allt, å hur ska allt få plats hem *haha*

Puss på er!!

varför är det så mycket sand på stranden??

Sitter på toan å surfar lite medans lillen somnar ordentligt *haha* det är heeeelt otroligt vilken snäll kille vi har!! Han sitter så snällt *peppar peppar* i sin vagn när vi äter och han somnar där utan problem eller fixar bara lugnt å fint med sin favvokudde .. inte mycket gnäll på honom inte!!

Idag blev en sån där knas dag, vi hade svårt att bestämma vad vi skulle göra, åka till Calvi (en stad ca 40 minuter bort med tåget) eller bara slappa på stranden. Efter mycket om å men så tog vi vårat pick och pack med oss till stranden .. å återigen kom orden som man så kärt använder sig av varje gång man vistas på en strand:

Det absolut värsta med stranden är all jävla sand!!!!

Casper passade på att fylla vagnen när han upptäckte hur kul det var att kasta sanden runt omkring sig *tokstrumpa* sen kom vad vi tror en hemlös vovve och badade och när den bestämde sig för att gå, fick Casper stora spelet och vägrade göra nåt annat än att gå därifrån, så vi packade ihop oss å gick för att luncha lite. Det här med mat och Casper är som ett lotteri nu för tiden, jackpot vissa dar å bara total flopp dom andra. Han käkar nåra pommes, lite frukt, KEX och kanske glass om han är på humör. Annars dricker han juice dagarna i ända å det får vi väl va nöjda med, vätskan är ju ialli fall viktigast!!

När vi kom upp till poolen sen va den paj, filtret hade tydligen kajkat ihop å sprutat ut all sand som renar vattnet rätt ut i poolen, så alla som lät sina barn och sig själva för den delen att bada där måste ju va smått kokko, såg inte annat än en massa skit i hela poolen!! Förhoppningsvis får dom till den snabbt, annars blir det lite trist resten av tiden .. Så vi tog en tur i byn och kollade in affärerna, det är en supermysig by med massa små affärer och caféer / restauranger här å där och en stor boulbana där gubbarna samlas för att fördriva tiden :) hittade bland annat en affär med så mycket fint i, har bilder i kameran men dom orkar jag inte fippla med nu, så det får ni se en annan gång *hehe*



Skönt att man slipper hänga upp sina kläder mitt i stan så där :) fast charmigt är det tycker jag!! Alla restauranger lockar med härliga dofter och menyer som inte går av för hackor kan jag lova!! Tänk att få ett litet smakprov av allt, det vore inte helt fel *haha*

Igår vann vi föresten barquizet och drack upp priset till middan idag, en flaska rosé! Brukar inte drick det hemma men här har vi testat både en å flera flaskor *haha* dom har ritkgit bra roséviner här och i en butik som vi hittade, tappade dom upp sina egna viner direkt på plats om man ville från stora tunnor, jättehäftigt!!



Bilder från stranden och hamnen, otroligt fint både på land och i vattnet, bland dom finaste stränder som jag sett och alldeles klart härligt vatten som inte alls är kallt!!

Här är lite bilder från poolen också .. liten han är helt frälst och har skakat av sig den lilla rädsla han hade i början för att hoppa ner i vattnet och plaska på som en tok, nu får man kämpa för att få med honom upp, men hellre har jag det så än tvärtom!!



Hoppas att ni har det bra hemma och att sommaren är på plats när vi kommer hem :)

det stämmer .. vi är på skönhetens ö!!

Tänkta bara slänga in nåra bilder så ni kan se hur vi har det. Det är otroligt vackert och mysigt här, vi har ju bara sett lite av ön, bussresan från flyget och lilla byn vi bor i som är riktigt riktigt söt!! Ile Rousse heter byn och är så där liten och charmig och alla människor pratar franska vilket gör oss smått förvirrade :) Kunskaperna från högstadiet gör sig inte särskilt påminda .. men lite ord här å där kommer jag allt ihåg *stolt*

Casper han badar å badar och när han har gjort det vill han bada lite till *haha* på stranden blev han lite ställd av all sand för där började han gräva och skulle flytta sanden ut i vattnet och tittade sig runt om hela tiden och suckade gulligt när det aldrig tog slut *haha*

Det här med att packa snabbt och för en gångs skull jävligt effektivt (tyckte jag ju då ialli fall) va inte speciellt smart!! Kollade på väderprognoserna innan och det såg så där ut kan ja säga, så när vi kom hit till den fuktiga och riktigt varma luften så kom ja på ... ja har mest packat för lite kallare!! Långa och halvlånga kjolar och ett par chinos, underbart!!! Jaja .. det blir vällan mest bikini ändå om det fortsätter att vara så här varmt å skönt :)

Puss på er!!!


Nu ni,...

5cb8d71fa34b3f64e5e5da5520c37fe8.png

Nu ni, nu drar vi! Puss på alla söta..


helt jävla obegripligt!!

Jag blir så illamående när jag läser om barn som far illa, ännu värre är det när det är barnets egna föräldrar och/eller deras styvföräldrar som skadat dom. Jag kan bara inte förstå HUR man för det första tänker tanken och sen faktiskt går från tanke till handling. Bara det är ett enormt stort steg!

Jag förstår att det saknas både det ena och det andra, så som spärrar och liknande hos dom här personerna, men återigen, HUR kan det vara så illa ställt att man utsätter ett litet försvarslöst barn mot sånt här??

Läste på Facebook förra veckan om en liten flicka som blivit misshandlad till döds av sina egna föräldrar och andra familjemedlemmar, alla i en hel familj kan väl inte vara så skadade??
Nu stog det om ett annat barn på aftonbladet och tårarna bara rinner nerför kinderna samtidigt som magen vänds ut och in!!!

Ett straff på 12 år är ingenting tycker jag, självklart bättre än inget men vad är 12 år mot våldet som det här barnet har stått ut med och dött av?? INGENTING!!!
Det första som ska ske vid såna här fall är enligt mig kastrering, spelar ingen roll om det är kvinnor eller män, dom ska bara inte ha chans att kunna skaffa fler barn eller egna om det inte är deras biologiska barn som dom dödat eller misshandlat.

Nånting måste göras för att skydda alla dessa barn som far illa runt om hela jordeklotet, det är helt oacceptabelt att sånt här kan och får förekomma!

straffstädningar kommer hagla här hemma!

Förrförra kvällen när vi la oss sa jag till K

- Du .. vet du va ja längtar till?
- Näe
- Den dan vi inte har nåt mer att fixa, när allt är klart och vi bara kan va ...

Tystnad åsså säger han
- Varför gör du det?
- *suck*  men tänk va skönt, inget mer förlängande av altanen, inget mer bastuspikande, trädgårn kan man bara påta lite i, poolen har fått sitt skydd och kan stå där redo att användas, burspråket är färdigt, köket tapetserat och luckorna målade å på plats .. tänk va mycket tid att göra roliga saker tillsammans!
- Mmm kanske det ...

Så olika vi ser på saker å ting :) Jag vet att K älskar att ha olika projekt å grejer att göra jämt. Men nån gång vill man ju faktiskt att det bara ska få vara lugnt!

Städade nästan alla lådor och hela helvetesskafferiet igår och det känns så skönt!! Den som inte håller ordning här hemma i köket nu kommer få bassning så det står härliga till ... *hehe* å dessutom straffstäda hela huset!

Vi lämnade...

04917992e2d75a9af5b88753842302dc.png

 

Vi lämnade röran en stund för att åka å kika på grabbar som jagar en boll över en stor stor gräsmatta :) liten fick vara hos mormor å styra och ställa lite under tiden! Vilket underbart väder det va då!

 


Kul att inlägget kom fram till bloggen nu!! För det va ju bara ungefär 5 timmar sen jag skickade det från luren :)
Jaja, matchen va så där, AIK va bra så klart ;) men det blev tyvärr inga mål. Vädret va ju kanon och det kändes skönt att sitta där och bara ta det lungt en stund!!

familjen tokfransar

Oj oj oj ... här är det mer kaos än vanligt, vi håller nämligen på att ta ner varenda lucka, skåp och lådkant i köket för dom ska målas om. Jag undrar va Casper tänkte när han kom ner imorse och såg alla grejjer stå å nästan ropa på honom :) nåt i stil med : lyckan är total skulle jag kunna tänka mig!

I det här kaoset ska vi äta frukost ...



Casper va snabb in i favoritskåpet, skafferiet som precis blivit barnsäkert står nu vidöppet!!!



Tack å lov för Disney Channel säger jag bara!! Nu står han och dansar till Musse Pigg och det känns bättre än att han är å drar i alla grejer ..

Va gör ni idag då :)

en sann oxe

Idag e ingen vanlig dag näe för idag är det mammas födelsedag!!! Grattis mamma på födelsedagen ❤
Eftersom min lilla dator är under uppdatering så har jag lånat Kennys .. därför tar jag ett gammalt kollage på mamma å Casper och visar er min mamma!


GRATTIS!!!
Älskar dig


bubblor

Köpte såpbubblor för att se om Casper tyckte de va skoj ... ååååå om han tyckte *haha* Han blev fullkomligt lyrisk när han såg första bubblan och visste inte vart han skulle ta vägen! Sen stog han nära nära och tittade och petade när bubblorna flög iväg från den där lilla mojöngen. Sen testade han och lyckades blåsa iväg några bubblor *sötnosen*

Tänk att alla barn älskar just såpbubblor, enkelt sätt att underhålla dom :)



rumpnisse

Nu tror grannarna att jag är helt korkad!! Sprang ut snabbt för att vattna blommorna .. men jag hade inga brallor på *haha* orkade inte gå upp för att dra på mig mysbyxor, utan jag tänkte att om jag är snabb som räven så ser ingen mig! Mmmm för så blir det alltid då :) så klart kommer grannen fram bakom häcken (inte min *haha*) och ska prata med K om gödsel å grejer .. Hur smidig man än är så går det liksom inte att smita undan osedd!

Jaja .. det bjussar jag på :)


Våra hallon är på väg!! Såg små små gröna ludna knoppar där bland alla fina blad, så det tar sig!! Lite tråkit för rhoddisarna kommer väl slå ut lägligt när vi är borta, men men, that's life! Blommor börjar ploppa upp på krusbärsbuskarna också, så kul att se när allt växer fram!

Jag är så stolt över mina små rabarber som kryper upp och är så fina! Så kom Ks bror förbi med ett gäng av hans bamsestjälkar och då ändrades synen på mina pyttesmå blad där i stora landet *haha* Men om nåra år så är kanske våra så där stora också, hoppas!


En stund...

7e07c7d5cc7d94c954183af6085ae2f9.png

En stund på Toys R Us! Casper hoppar å testar alla leksaker :)


dax att packa nästan

Snart, väldigt snart åker vi till Korsika och jag är peppar peppar faktiskt inte ett dugg nervös!! Brukar ha en hel svärm av fjärilar i magen när jag ska ut å flyga men nu är jag (trots att det är första gången vi ska flyga med Casper) lugn som en filbunke och det är ruggigt skönt!

Alla som har varit där säger att det är otroligt vackert så jag bara längtar och hoppas att vädret är på top, så vi får bada och mysa en hel vecka!! Tänk va kul, lillen springer omkring i sanden och vid poolen, äter glass och frukt och får vara med både mamma å pappa heeeeela veckan lång! Snart ...!

Klicka f�r att st�nga bilden

Här är han förra året i våran pool. Han älskar vatten så i år blir det bada av för hela slanten tror ja bestämt *haha*

lyckliga jag!!

Åhh jag är så glad! Mina absoluta favoritskor förra sommaren höll på att gå sönder, gummibandet på båda hade i princip torkat och va på väg att trilla isär ... men så kom jag på att skomakarn kan säkert ifxa det. Å visst, nu har dom nya snoddar å jag kan ha dom varje dag i år igen :) för att äga så pass många skor som jag gör, så är jag usel, verkligen urusel på att variera mig!! Fastnar för två tre olika och har dom tills dom nästan går sönder *hehe* Förra året varvade jag dom här och ett par vita skor tror jag mest hela tiden!



Har ni några favoriter som bara inte får gå sönder .. eller värre, slängas??

fint i vårat kök

När K kom hem härom dan hade han med sig ett paket, däri låg en hjärtformad tvål och en WC skylt i trä som nu sitter fint på dörra! När det va öppnat säger han glatt

- Det står mer paket där ute ..
- Va?? Varför det?
- Tja .. vill du inte ha så lämnar jag väl tillbaka!
- Nääää ..

Å va står där?? Jo 3 kartonger fyllda med Bruka tallrikar .. ROSA!!!! Våra tallrikar sjunger på sista versen kan jag lova, och vi har funderat å velat mellan Mateus eller Bruka. Så bestämde vi Mateus, men dom har ju inte lika klara "penseldrag" i sina och det ville ju vi ha. Så då blev det till slut bestämt att vi skulle ha dom gråa Bruka tallrikarna .. då visade det sig att nya nyansen inte alls va speciellt fin så då stog vi där igen i valet å kvalet. Men nu slipper vi fundera, det blev dom rosa och dom är sååå fina!!


salong snabbklipp!

Wow!!! Jag hann med att klippa hela Caspers hår innan han lessnade *stolt* Han fick stå å mixtra med vattenkranen och då tänkte han nog inte på vad gjorde, så jag klippte och klippte och klippte lite till, va mycket hår han hade :)

Blev riktigt nöjd och nu har han en riktig frisyr känns det som, så dom där 180 kronorna vi fick betala för att testa saxen i håret på honom hos frisören kan dom ju glömma i fortsättningen!! Rena rama rånet att ta så mycket för att klippa lite strån på ett barn som är dryga året!




Känns som en helt ny liten pojke som springer omkring här hemma! Saknar det flygiga håret lite, men det här blev fint det me :)

cirkus europa

Im in looooove with a fairytaaaaale .... mmm det är nog min favorit ändå!! Men fy bubblan vilket skämt det här är, det blir värre å värre för varje år, trist!

Va skeptisk till våran låt men efter att ha sett fejk Elvis på semifinalen så vägrade jag kolla mer och kände bara att det förmodligen va det bästa vi kunde skickat ...

Nu har dom fått ett gäng 12:or våra kära grannar och jag hoppas att dom vinner!!! Heja Norge!!!



Alexander Rybak - Fairytale

Liten samlar...

0-501adac7257af3e9cfa9acd070a951e7.png

Liten samlar stenar på mammas goa filtar.. ..testar om de funkar från luren!


snopet pysen

I vanliga fall brukar vårat skafferi vara brutalt stökigt .. nu när Casper lärt sig både att öppna dörren och att mycket spännande och gott finns där så har det hela inte blivit bättre! Saker proppas in här å där för att han inte ska komma åt det och allt är verkligen huller om buller!!



Nu är ialli fall skåpet säkrat och vi kanske kan försöka hålla en viss ordning där .. något skeptisk men vi får väl göra ett försök :) Nu har vi ju ingen som helst aning om vad som gömmer sig på hyllorna!!


sommarkänslor

Fredag .. grillning med goda drinkar!!



Vi kör en hallonmojito men jag tror att Leilas jordgubbsmojito är en riktigt farlig god drink som kommer drickas många gånger i sommar ... sockerlag funkar också hur bra som helst, blir lite sötare å de gillar ju jag :)

Till 2 personer

4 dl färska jordgubbar
5 msk råsocker
5 kvistar färsk pepparmynta
1 st lime, saft
10 cl mörk rom
mycket krossad is
jordgubbar till garnering
5 5 1 10

Gör så här

1. Mosa jordgubbarna med råsocker, pepparmyntsblad och limesaft i en drinkshaker (med en muddlerpinne).

2. Tillsätt rom, massor av krossad is och skaka ordentligt. Häll upp drinken i två frysta glas och toppa med en jordgubbshalva.


Jordgubbsmojito

fyndsugen???

Ica Maxi är som en baota (åhhh länge sen ja använde det ordet!!!) stor fyndhörna .. det mesta går att hitta och det bästa av allt är priset! Klart vissa grejer är lite dyra men det finns mycket till bra priser, och lite sånt följde med oss hem!

För ett bra tag sen visade Sue sina fina betongrosor och jag har hela tiden tänkt åka till Blomsterlandet för att köpa likadana .. men så blir vissa saker aldrig av bara *hehe* Men så hittade jag dom på Maxi igår, ha!! Dessutom har jag letat efter en bra grej att lägga Caspers leksaker i ute, och där stog den, näthinken av plast som hade mitt namn skrivet över hela sig!!



Åsså sprang jag på dom här två ursöta krukorna för bara 20 pix!! Kan det bli bättre?? Så ta en tur till Ica vettja .. nåt hittar du säkert :)

ett helt zoo

Igår va mormor här (min mamma alltså) och hade med sig ett paket till liten! Däri fanns nya riktiga bestick som Casper så glatt åt pannkaka med :) Det fanns en liten spargris också som ska fyllas .. han är född i Guldgrisens tecken så det passar ju perfekt *haha* det är dom kinesiska tecknen och just Guldgrisen spås få extra mycket lycka, framgång och rikedom, vi får hoppas på det bästa *hehe*



Vilket tecken har Du?? Jag är född i Hundens år och då är jag tydligen så här :

Du som är född i hundens tecken är stillsam, intelligent, ärlig, generös, envis, lojal och trogen dem du älskar. Du är en inåtvänd lyssnare, entusiastisk men samtidigt också cynisk och du har lätt för att ge oron övertaget. Ett ständigt oroande, en vass tunga och tendensen att alltid hitta fel gör livet surt för dig. Men, du är född framgångsrik. Du skulle bli en utmärkt affärsman, aktivist, lärare eller varför inte hemlig agent? Som hund går du bra ihop med tigern eller hästen, drakar skall du behandla varmsamt.

Tja ... det blir väl vad man gör det till *haha* hoppas det stämmer att jag skulle göra mig bra som lärare!! Skönt att K är född i Hästens år, då passar vi ju ihop!!

sockerbombad!!

Åhh .. magen säger ifrån efter en redig sockerattack!! Behövde lite energi på eftermiddan så jag gjorde min islatte deluxe med kolasås och grädde *mumsfilibabba*


i am

Om ni inte såg Beyoncé i Göteborg eller här i Stockholm, ja då missade ni nåt! Vilken show, mer än bara en enkel konsert där någon står rakt upp å ner och sjunger sina låtar .. det här va verkligen skithäftigt och jag är så glad att vi va där!!


Tänkte att det kanske kunde bli lite trist när jag inte känner till alla hennes låtar, men det spelade ingen roll! Man rycktes med från första stund och sen var alla som trollbundna av hennes uppträdande.

Hon blandade hej vilt med nya och gamla låtar, i hennes Ave Maria flätade hon in rader från "Angel" och då rös jag i hela kroppen, så fint! Det var bilder från fans som dansade till Single Ladies, när hon var liten och bakgrundsbilder/videos hela tiden som kopplade ihop hela hennes I Am konsert!



goa gubben

Härom dan fick Casper lyxit mellis .. tyckte jag ialli fall *haha* skar upp jordgubbar å sockrade lite på dom och trodde att dom skulle försvinna i rasande fart! Nope, det godaste va sockret verkar det som, det slickades av å sen bjöd han så snällt på gubbarna *toker* visst åt han en del, men flest åt ändå mamman :)



Äter på pappans fina tallrik som han hade när han va liten! Roligast hade han när han lekte hund .. lilla knasbubblan *puss*

färdig med dagens sysslor

Va vi har kämpat på idag jag å lillskrutt!
  • Vi har fixat fint på gräsmattan nu när alla stenar äntligen är färdiglagda, sand å grus låg lite här å var så det har krattats ihop
  • Alla stenrester som sågats bort och en del trasiga har vi slängt i kärran, så nu har mamman ont i ryggen å axeln, men men, det är smällar man får ta :)
  • Så har vi sått lite i landet också, morötter och sockerärtor! Stog nåt om att så de där ärtorna i rundlar .. har ju ingen aning om vad dom menar så jag gjorde fyra cirklar å stoppade ner lite kulor :) morötterna gjorde jag bara en ränna mitt i landet åt å slängde i lite frön, antingen så får vi miljoners miljarders morötter i en länga, eller så blev det lite galet å inte en endaste kommer komma *haha*
  • Inne var det skitigare än skitigast så här har vi städat också! Fy va ja hatar när det är så smulit å skräpigt att man får gnussa fötterna mot varann efter varje steg man tar ... isch! Men nu luktar det rent och jag sitter här nöjd med dagens alla sysslor :)



































önskan uppfylld

När jag fick Leilas tidning igår önskade jag att hon kunde tipsa om lite loppisar och om vart hon hittar allt fint ... till min STORA glädje så finns ett sånt reportage i detta nummer! Så nu ska jag bege mig in till stora staden nån dag framöver och kika i affärer fyllda med gamla underbara saker *lycka* Vi bor ju inte så långt från Norrtälje heller och har pratat länge om att åka dit, jag har aldrig varit där men alla säger att det är så fint, så med två affärer att utforska kommer vi förmodligen åka dit illa kvickt *haha*



Hon tipsar så klart om affärer runt om hela landet, från Skåne i söder till Umeå i norr, så nästan hela ialli fall :)
Jag skulle vilja kolla in loppisar både nere i Skåne och i dalarna och därikring, har på känn att man kan göra riktigt fina fynd där!!

Har Ni något sånt där favorit ställe som ni vill dela med er av ?? Eller det kanske är så bra att ni hellre har det för er själva :)

Jag längtar tills bakluckeloppisen drar igång igen, den är bortom Uppsala, i skogen efter Östhammar ... fråga mig inte vad det heter för det har jag givetvis glömt *haha* där fyndade jag plåtlådor förra sommaren, tågbana till Casper för rena rama skämtpriset och hans braiga cykelstol! Man kan hitta både det ena och det andra .. mycket är skrot för vissa men skatter för nån annan!

Utanför Uppsala mot Gävle hållet finns en affär som heter Fullerö Handel, där finns en hel del fina saker. Länge sen ja va där nu, men fick hem en tidning härom veckan å då ville jag åka dit på studs! Kristin tipsade om en affär som ligger i Bälinge utanför Uppsala, som heter Biskopsgården, så dit vill jag också åka å kika. Blir en sommar fylld med loppisbesök *wiiihoooo*

somrigt fräscht

Efter en förmiddag på kyrkis åkte jag å liten till Stinsen och kollade i lite butiker .. börjar komma in en massa fina sommarkläder och jag hittade lite att ta med till Korsika!




















byt toa .. tack!

Gladare kan man inte bli när man öppnar lådan ...


... så vänder man sig om, å vad ser man?? Jo, fågelbajs över hela stolen! Skönt att det stora hemska trädet ska väck .. då får fåglarna sätta sig hos nån annan å lätta på trycket!

mumsigt goda kakor!!

Fick ett ryck i fredags ialli fall å slet fram bunkar, formar, plåtar å annat jox som behövs till bakning! Tänkte att Casper kanske ville va me å vispa å grejja .. mm de va skoj i si så där 2 minuter, sen sprang han omkring å käkade cheerios å placerade dom strategiskt runt om på hela golvet :)

Jag gjorde min älsklingskladdkaka som finns i Leilas bok, den är ljuvlig!! Testa den om ni vill prova en ny seg å god kladdkaka, men måste varna, den är beroendeframkallande *haha* Blev lite förvirrad när jag kollade receptet på nätet, där står det 175° å i boken står det 150° .. vet inte vilket som är rätt, jag har alltid gjort med 150° eftersom jag tittat i boken fram tills idag. Jaja .. ni får gå på känsla om ni nu testar receptet :)



Mamma gör så otroligt goda kolasnittar så ja testade såna med, fast Leilas recept för det verkade lite spännande med ingefära i .. dom blev toppengoa å rekomenderas verkligen!! Jag plattade nog till mina för mycket, annars va dom smarrigt goda å så där härligt sega ... *mums* ingefäran gjorde att det blev lite "sting" i kakorna å det va faktiskt gott!



allt från rost till fisk

Igår va ja, liten å mormor på loppis, på Överjärva gård. Det fanns inte så mycket men det är alltid skoj att rota lite i alla kartonger å titta vad folk har i sina förråd :) Hittade en gammal såg som jag köpte till K, han har börjat samla på gamla snickerisaker som han hänger upp i sin snickarbo.



Köpte en blå pastell kruka också som jag tänkte ha pennor i sen när Casper ska börja rita å grejja .. innan dess får den stå i pysselrummet med lite smått å gott i :)

Det finns en affär där också som heter Överjärva Byggnadsvård, där fanns en massa fint! Fina skyltar, krokar, beslag, handtag, badkar, fönster i alla modeller mm mm mm .. så dit ska vi igen!!

Hemma väntade Theo och hans mamma å pappa, så det blev full fart ute på verandan när vi kom hem :) Va kul det är när dom börjar leka så smått med varann istället för att bara drämma till den andre eller slänga saker hej vilt runt omkring! Visst kan det komma nåt flygandes då å då, eller att de ska klappa den andre "fint", men det börjar bli bättre tack å lov *haha*


Sen grillade vi lax i vanlig ordning *haha* vi har nästan slutat äta kött .. å vi åt verkligen massor förut! Men det känns så himla fräscht å gott med lax, så det blir flera gånger i veckan oftast :) Superenkelt och vi brukar bara krydda med vitpeppar å citronpeppar, det blir riktigt riktigt gott!

TIPSELITIPS!!!
Vi brukar köpa av fiskbilen, dom stannade här utanför en gång och efter det har vi köpt flera gånger. Det är lådor på 5 kg och fisken är jättefin i lagoma bitar! Ni som bor i stockholmsområdet kan gå in på deras hemsida och beställa, då kör dom det hem till dörren, perfekt!! Såg också att dom finns i Skåne, Halland och Göteborg, så ni som bor där är också lyckligt lottade *haha*

grubbellådan e tillbaka

Nu äntligen har jag fått mitt huvud på plats .. känns skönt efter att ha varit ute å gungat ett tag :)
Tack söta Tesse för hjälpen .. utan dig hade det inte blivit mycket av det hela *haha*

babblarna

Om ni har småbarn, visa dom det här!! Casper är som förtrollad å vill se igen å igen å igen!! Han klappar å dansar och är så söt ❤

Gå in på babblarnas hemsida å tryck på "se musikvideon" där finns lite spel å grejer också för lite större barn.


Babblarna

latmaskar

Åhh så skönt! Lugnet har lagt sig över hemmet ... Skrutt har bara sovit en gång idag (ska testa det nu framöver å se om han sover lite längre ...) å efter bad så ligger han å sover sött! Mamman har plockat fram favvodrickan å väntar på att pizzan ska landa på bordet *mums* Vi är lite lata idag å det är sååå skönt *haha*


Fredag!!

Det är nåt magiskt med just fredagar! Även om vi inte har nåt planerat så känns det ut i fingertopparna att det är nåt speciellt när man vaknar, veckans kanske mysigaste dag på sätt å vis!

Har lust att baka å grejja med nåt gott till ikväll, men det verkar som det blir kanon väder så idag ska vi ha en komplett utedag med lek å bus för hela slanten :)

Ha en fantastisk dag .. där är ordet nu igen som är sååå bra *haha* går att använda i alla sammanhang! K han brukar kalla mig för fantastisk när jag irriterar mig över småsaker eller står å pladdrar på om helt obegripliga grejjer ... ❤ ett otroligt användbart ord! För er som undrar vad i h-vete jag håller på med, kan jag informera att Casper behagade vakna 04.15 inatt å ville inte somna om ... tydligare förklaring behövs väl inte!

fantastiska barn ❤

finns en ursäkt till allt ...

Kikade in på H&M å där finns som vanligt lite smått och gott som mamman skulle kunna tänkas fylla på garderoben med ...



Tycker att det är lika svårt varje år att hitta en bra å snygg bikini .. slutar med att man har ett gäng olika som ger topfin bränna med märken och kanter till höger å vänster! Jag hatar att ha blöta bikinibrallor på mig så jag måste ha några att byta mellan, å det lär ju bli en hel del badande i sommar med liten i poolen! Så det är en bra ursäkt till att utöka bikiniförrådet *haha*

från oss till er

Lillskrutt å ja blev ju så glada för mammans fina överraskning idag å vi vill så gärna dela med oss av våran glädje till er :)
Liten har väl så där stor koll på vad exakt vi är glada för .. men å andra sidan så skrattar vi rätt mycket här hemma så för honom spelar det nog ingen roll vad det är för ... ojojoj så vimsigt det där blev *haha*


Nu spelas Hungry Eyes på radion, cover, hur bra som helst! Det är väl en av världens bästa filmer som kan ses om å om igen .. nobody puts baby in a corner!!!

Wawawawow!!!!

Åhh ja är sååå glad!!! Pratade i veckan om att jag skulle vilja se Beyonce i Globen, eller Ericsson Globe som den nu såå vackert heter *harkel*

Så ser jag att min pärla inte är helt stängd, å när jag öppnar lilla burken så ligger TVÅ BILJETTER TILL BEYONCE där!!!
TACK SNÄLLASTE KENNY!!! Du är alldeles fööör snäll!!!


har ju nästan helt glömt bort ...

Att vi ska ut å resa snart, mycket snart!! Har en del att fixa innan å det  ska jag nog börja med snarast, eller ja, imorron ialli fall!

På min finelifina komihåg lista står bla

~ Hämta Caspers pass ... jobbit annars!
~ Solskyddslotion, till alla! ... inge hudcancer här inte :)
~ Nässpray till lillen ... bra vid start å landning har jag hört
~ Solhatt ... den får ni lista ut själva!
~ Handsprit ... håller de flesta basillusker borta!
~ Barnmat, välling, blöjor mm ... där rök typ alla kilon!
~ Ringa å kolla hur mycket man får packa till lillen, eller om han går under våra kilon. Om det nu är så ligger pappan risigt till, det är nämligen hans kilon som delas med Casper då :) regel precis införd av mamman!!

Tja, kan tänka mig att den här listan kommer fyllas på å nåt glöms med största sannolikhet bort .. men men, det mesta finns väl dit vi ska kan jag tänka. Å vart ska vi då? Jo till Skönhetens ö ...





bilderna finns här ..

ner ner ner ner för backen ner .. eller nåt

Usch en så tråkig dag, min energi är som bortblåst och jag vet inte vart jag ska leta efter den heller.
Kan ni känna så ibland, som en ballong som pyst ihop på golvet .. typ :) såna här dagar får jag lite dåligt samvete, det känns som att jag bara kastar bort dom, måste nog jobba på det här med att vara HÄR OCH NU!

Vi lunchade ialli fall med pappan å det va mysigt! Casper åt ananasbitar med kinapinnar *sötnos* sen höll stackaren bredvid oss på att få Caspers flaska i huvet för han fick en av sina tvångstankar, nämligen att kasta det han för tillfället har i handen så hårt och långt han bara kan .. har en känsla av att det kommer gå illa nån dag ...!


 .. i ett försök att muntra upp  mig själv ..

åt det typiskt svenska brunråttehållet ...

I did it!! Gick ner till K å frågade va han tyckte .. han såg livrädd ut för att jag skulle vara lika tokig som vanligt när jag färgat håret *haha*

- Jaha .. jo men det är väl fint, ser inte sååå annorlunda ut (så kliar han sig i håret å ser lite nervös ut)
- Näe det skiljer inte så mycket, men det känns bra!
- Aha .. mår du bra??
- Jaaa!!  Men det ser inte rödaktigt ut i botten va??
- Nääää ... men alltså, det är inte alls mycket ljusare ..
- Kan va för att ja gjort det mörkare *haha* det va ju det jag ville!
- Jajaja, ja men då är det jättefint!!

Härligt när det kommer från hjärtat så där *haha*
Känns hur som helst bättre att vara medelmåttig tråkmåns än att vara nästan snygg blondie ..

Ska jag eller ska jag inte .. ???

Åhh besluts ångest! Är så sugen på att färga mitt hår, har en förpackning här hemma .. men jag vet hur det blir, varenda gång jag färgar. Spelar i å för sig ingen roll om jag gör det hemma eller hos frissan, sällan jag blir helt nöjd! Har ju alltid en förväntning på att det ska se ut på ett visst sätt när det är färdigt, å det blir ju oftast inte exakt så ..

Åhh .. är lite less på det här jätteblonda å den läskigt fula utväxten det medför!! Det är det värsta med att göra slingor eller blondera, det ser ju så skitigt ut så fort det är utväxt.

Verkar som att fördelarna med färgning väger mest .. håll i hatten!

picture perfect!

Har varit hos polisen idag .. fixat pass till lillen. Va lätt det va att få honom att sitta helt still å titta rakt fram in i lilla skärmen. Näe nu skojja ja, det va det ju inte alls *haha*

Hon i kassan suckade lätt å undrade om han skulle kunna sitta still under båda klicken som hörs ...
Jaa, va tror du?? .. ungefär vad jag tänkte då!

Tillslut så fick vi en bild framifrån där han förvånat kikar upp mot gemsamlaren som jag skramlar med :)


mammas stjärna!!


en liten förklarning

Ann-Louise frågade hur jag gör min islatte, å det kanske inte va så lätt att förstå mitt virrvarr av allt i det inlägget :) så jag skriver en liten förklaring ...

• Gör sockerlag av lika mycket socker som vatten, i det här receptet 4 dl av varje
• Blanda sen alla andra ingredienser i det så att allt löser sig finfint
• Sen kan du spara allt i en kanna i kylsen för att göra iordning när du behöver, det håller sig länge där!
• Sen häller du lite granna i glasen och blandar ut med mjölk. Jag brukar inte behöva så mycket för jag tycker att det är ganska starkt, men det får ni prova å avgöra själva, snällt va ;)

Å eftersom jag älskar allt sött så brukar jag ha lite vanilj suryp i för det är mumsigt gott kan jag lova!! Om ni gillar nån annan så funkar ju det med, tex choklad, mint, hasselnöt eller va ni nu kan tänkas gilla .. Lycka till!!

glad

Nåt så litet som en kram kan göra en person så glad ..

Jag är jätteglad!!

terapi i en liten lådda


Fastnade för det här med att pyssla ihop smycken, riktigt kul!! Känner i å för sig att jag vill ha tid att sitta å göra färdigt ett smycke när jag väl håller på, så jag får sätta mig när liten har somnat. Rätt bra terapiarbete *haha* inte dumt att slippa lägga pengar på en hjärnskrynklare om du nu gör det .. lägg dom på pyssellådan istället ;)

lyckopallar ☺

Mina pallar är nästan färdiga .. ska bara målas lite på ena kanten. Kunde inte hålla varken mig eller kameran borta :) så här blev mina kuddar tillslut där dom är tänkta att ligga. Om Casper får bestämma så ska dom helst ligga på marken intill pallarna, INTE på *sötnöt*


Kenny tyckte det blev jättefint å ville att jag skulle göra två till!! *gladast*

även för er som inte dricker kaffe!!

Här kommer det .. receptet som är väl värt att vänta på *haha* hoppas nu att ni testar det här för det är sååå gott!!
Jag brukar göra sockerlag av sockret och lika mycket vatten, idag blev det lite tokit för jag pratade i telefon .. vadå simultankapacitet *hehe* så jag värmde ihop allt i en kastrull å det verkade funka det med. Är ganska bra att lösa upp sockret för annars blir det allt så stelt om man sparar det i en kanna i kylen. Jag är ju en riktig sockertopp som älskar sliskigt söta saker, så jag brukar ha lite vaniljsyrup i glaset när jag sedan blandar ut det med mjölk .. det är riktigt riktigt gott!!!

Ni hittar säkert en egen favorit eller så dricker ni den som den är .. smaken är ju vad alla redan vet, som baken!
Men för allt i världen, glöm inte att blanda ut geggan med mjölk ... som vissa inte riktigt hajjade *haha*

it's up to you ..

Det är inte alltför ofta som jag strosar runt på Clas Ohlson, men härom dan kikade jag lite å fyndade faktiskt också ..

Dom här superbra muggarna kostar bara 10 pengar styck!! Fynd eller vad??

Appropå islatte så har jag världens, å då menar jag världen bästa recept på det .. är lite fundersam på om jag verkligen ska dela med mig av det. Vi fick det nämligen av en caféägare som inte alls va sugen på att dela med sig, men hans fru berättade glatt när han inte va med *haha*

Så vad säger ni ... vill ni ha det??

you try it!

Det här va förmodligen lugnaste valborg som jag nånsin varit med om :) såg ingen brasa ens ... spelar ingen roll för min del, tycker bara att det är mysigt att K är hemma med oss!

Igår kväll gjorde jag lemonade, jag älskar lemonade å den här är så god å löjligt enkel!! Så har ni inte testat nångång att göra en själv, prova det här receptet!!

∼ Lemonade ∼

3 citroner
3 lime
3 dl socker
3 dl vatten
9 dl vatten

Gör sockerlag av 3 dl vatten å 3 dl socker, pressa sedan frukterna och blanda ihop det när sockerlagen svalnat. Sen slår du på 9 dl kallt vatten å sim sala bim så har du kanske världens godaste lemonade!!!


Den ska med på picknick idag, vi ska nämligen till skansen å kika på alla djur!! Åsså ska vi få träffa liiiten bebis, kompisar som fick bebba för lite drygt en vecka sen ska med :)

Vad gör ni idag då??

RSS 2.0