Lunch stängt ... finns de fortfarande ???

Ute på landet lever alla efter djungelns lag känns de som, eller så har dom de så som alla andra ibland önskar att de va överallt. Här uppe har de lunch stängt på små affärerna, de existerar ju inte riktigt hemma i all stress, men de e kanske just såna saker som borde finnas. All den här köphysterin bl.a har vi skapat alldeles själva. Å visst tycker väl de flesta som mig, mat affärer behöver inte vara öppet till 22, klädaffärer behöver definitivt inte ha öppet till 21, allt är så tillgängligt. Men måste de vara så??

Ja har själv jobbat i butik, Sisters å JC å då hade ja förmånen att vara ledig juldagen å nyårsdagen tror ja de va. Sen var de väl öppet i princip alla andra dagar, vem måste handla på julafton tex??? Ingen tycker jag. När vi själva skapar allt det här så tar vi också bort förmågan hos oss själva att kunna planera våra inköp osv så att de passar in i vårat schema och med "normala" öppettider, tex att alla klädaffärer kan stänga 18 eller 19, lördagar till senast 16 åsså stängt helt enkelt på söndagar, för då borde alla få spendera tid med sin familj eller vad man nu själv vill hitta på, hobbys å liknande.

I restaurangbranschen som jag tagit en paus på obestämd tid från är det ännu värre, där är det ju alltid öppet!! Finns väl kanske vissa dar där me, men det är ju oftast dan efter det roliga då man egentligen vill vara ledig, tex jobba julafton å ledig juldan, samma nyår, påsk, midsommar osv. När jag arbetade i barerna på arlanda så fanns stängt inte ens med i deras ordförråd, där är det öppet i princip dygnet runt för att alla passagerare ska kunna handla, fika, dricka drinkar å sånt man sysselsätter sig med på en flygplats. Vi har blivit bekväma, men det är lååångt ifrån alla som har det bekvämt.

Det är väl sånt här som poppar upp i huvet speciellt när man själv har fått barn, jag vill ialli fall umgås med min familj så mycket som möjligt, fira jul ihop utan att missa vare sig kalle, maten eller tomten, det är ju allt det som är jul å ja tycker att alla ska få vara med sin familj då!

Det här skulle jag säkert kunna skriva om hur länge som helst men jag har lite annat att få me också....nämligen lite fina bilder här ifrån Hede. Häromdan åkte vi runt lite å kikade, hittade en jättemysig rastplats å ett superbra ställe med mycket lingon så där stannade vi å plockade lite. Casper vaknade å fick vara med bland lingonrisen å de va ju skoj en stund ialli fall :)

De verkar inte riktigt funka de här, så ja får väl lägga till bilder när vi e hemma igen...typiskt!!
Nu måste ja kila för mamma e ute å går me Casper å nu kommer plåtkillen som ska fixa plåten under nya kaminen, han bara skrattade åt oss när han va här för cirkus 2 timmar sen :) mamma frågade om han kunde komma å såga bort två stålrör me nån bågsåg eller va de nu heter å de skulle han ordna!! Så kom han hit, tittade å sa, men du, de här gör ja ju inte för hand, skulle haft tigersågen me. Jahapp sa mamma :) å han blev lite orolig att de skulle vara vatten i nåt av rören för de va mamma bara så där säker på att de inte e!! Fruntimmer säger han bara *hahaha* Så han åkte hem, ringde å sa att den va utlånad men kommer väl tillbaka om ungefär en timme så han skulle komma igen då :)     ...å nu e han här så ja får fortsätta en annan da!!

Puss så länge ♥


Kommentarer
Postat av: Kenny

Fasen du skriver ju ganska rligt, fler skulle läsa faktiskt riktigt bra.



Pussen på...........

2008-09-10 @ 23:20:42
Postat av: Kenny

roligt skulle det stå, och kan väl bra bra oxå.



Tjingeling igen

2008-09-10 @ 23:22:14
Postat av: Kenny

Ja däremot kan ju fasen inte ens stava.......

2008-09-10 @ 23:23:01
Postat av: Anka

Tjing i lingon-skogen!!!

Ville bara säga,inte för att vi är bättre på något sätt: Men i Norge finns det inga affärer som är öppna på söndagar o helligdagar!!! Så det så. hehe.



Sköt om dig o din lilla familj.

Kramizar Anka och Theo

2008-09-11 @ 10:41:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0